EVANGELISEER HET KRUIS / KRUISIGING

Verspreid de liefde

HEF HET KRUIS OP

Johannes 3: 14-16 “En zoals Mozes de slang in de woestijn heeft opgeheven, zo moet ook de Zoon des mensen worden verhoogd: opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. "

1 Korintiërs 15: 3-4

'Want ik heb u allereerst gegeven wat ik ook heb ontvangen: hoe Christus stierf voor onze zonden volgens de Schriften; En dat hij werd begraven, en dat hij op de derde dag weer opstond volgens de Schriften: "

Er is niets belangrijker voor ons gelovigen. Paulus zei dat de wijsheid van woorden het uiteindelijk nooit zal overbrengen. Alleen het EVANGELISEREN / PREDIKEN VAN HET KRUIS in de open lucht zodat iedereen getuige kan zijn van onze toegewijde harten, DAT is wat werkt. Het opheffen van handen ter lof, de woorden van liefde. EVANGELISEER HET KRUIS… dat is het evangelie en het allerbelangrijkste, zodat ze niet naar de hel gaan, maar HET Paschalam Yahshua ontvangen dat in hun plaats stierf voor hun vernietigende zonden, opdat ze Zijn nieuwe en levende weg zouden ontvangen.

1Kor 1: 17-31 “Want Christus heeft mij niet gezonden om te dopen, maar om het evangelie te prediken / evangeliseren: niet met wijsheid van woorden, opdat het kruis van Christus niet krachteloos zou worden. Want de prediking van het kruis is voor hen die omkomen dwaasheid; maar voor ons die behouden zijn, is het de kracht van God. Want er staat geschreven: Ik zal de wijsheid van de wijzen vernietigen en het begrip van de verstandigen teniet doen. Waar [is] de wijze? waar [is] de schrijver? waar [is] de verspreider van deze wereld? Heeft God de wijsheid van deze wereld niet dwaas gemaakt? Want daarna in de wijsheid van God kende de wereld door wijsheid God niet, het behaagde God door de dwaasheid van het prediken hen die geloven te redden. Want de Joden hebben een teken nodig, en de Grieken zoeken wijsheid: maar wij prediken de gekruisigde Christus, voor de Joden een struikelblok en voor de Grieken dwaasheid; Maar voor hen die geroepen zijn, zowel Joden als Grieken, Christus, de kracht van God en de wijsheid van God. Omdat de dwaasheid van God wijzer is dan mensen; en de zwakheid van God is sterker dan mensen. Want gij ziet uw roeping, broeders, hoe niet veel wijzen naar het vlees, niet veel machtige, niet veel nobele, [worden genoemd]: maar God heeft de dwaze dingen van de wereld gekozen om de wijzen te beschamen; en God heeft de zwakke dingen van de wereld uitgekozen om de dingen die machtig zijn, te verwarren; En slechte dingen van de wereld, en dingen die veracht worden, heeft God uitverkoren, [ja], en dingen die niet zijn, om dingen die zijn teniet te doen: dat geen vlees zal roemen in zijn tegenwoordigheid. Maar uit Hem zijt gij in Christus Jezus, die door God ons wijsheid en gerechtigheid en heiliging en verlossing is gemaakt: dat hij, zoals geschreven staat, die verheerlijkt, roemen in de Heer. "

 

Meer verzen over het kruis / kruisiging:

Kol 1:20 'En door vrede te hebben gesloten door het bloed van zijn kruis, door hem alle dingen met zichzelf te verzoenen; door hem, zeg ik, of het dingen op aarde zijn of dingen in de hemel. "

Gal 6:14 "Maar God verhoede dat ik zou roemen, behalve in het kruis van onze Heer Jezus Christus, door wie de wereld voor mij gekruisigd is, en ik voor de wereld."

1Kor 1:18 “Want de prediking van het kruis is voor hen die omkomen dwaasheid; maar voor ons die behouden zijn, is het de kracht van God. "

Mat 10:38 "En wie zijn kruis niet op zich neemt en mij volgt, is mij niet waardig."

Phl 3:18 "(Want velen wandelen, van wie ik u vaak heb verteld, en nu zelfs huilend vertel, dat zij de vijanden van het kruis van Christus zijn:"

Mat 16:24 "Toen zei Jezus tot zijn discipelen: Als iemand achter mij aan wil komen, moet hij zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en mij volgen."

Mrt 8:34 "En toen hij het volk tot zich had geroepen met ook zijn discipelen, zei hij tot hen: een ieder die na mij komt, laat hij zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en mij volgen."

Luk 9:23 "En hij zei tegen hen allemaal: Als iemand achter mij aan wil komen, moet hij zichzelf verloochenen, dagelijks zijn kruis opnemen en mij volgen."

 

De kruisiging schudt mensen wakker. Voor sommige mensen zullen ze vragen of informeren waarom we het kruis dragen. Dat is de perfecte gelegenheid om met hen de kans te delen die Hij gaf om de Schepping te redden door Zijn vergoten bloed in onze plaats. Het jaagt demonen weg omdat het het wettelijke recht is voor onze verlossing van de mensheid / Adamkind / de wereld! En dat de hele schepping recht heeft op verlossing door Zijn herstelde Koninkrijksbestuur op aarde. Zelfs dieren weten dat het kruis iets groots en belangrijks is.

Geef een reactie