Aan jou wordt het gegeven, God roept niet iedereen

Verspreid de liefde

Roept God iedereen? 

Sommigen nemen de woorden van Yahshua (Jezus) echt niet serieus toen Hij zei dat het echt zal zijn als de dagen van Noach waar alleen een gezin werd gered (zij het een sterk gezin).

4 maart: 11-12 'En Hij zei tot hen: Het is u gegeven het geheimenis van het koninkrijk van God te kennen; maar voor hen die daarbuiten zijn, worden al deze dingen gedaan in gelijkenissen: opdat zij zien en niet waarnemen; en horend kunnen ze horen, maar niet begrijpen; opdat ze op geen enkel moment bekeerd zouden worden, en hun zonden zouden hen vergeven worden. "

Mat 13: 13-15 “Daarom spreek ik tot hen in gelijkenissen: omdat zij zien niet zien; en horend horen ze niet, en begrijpen ze ook niet. En daarin is de profetie van Esaias vervuld, die zegt: Door te horen zult gij horen en niet begrijpen; en ziende gij zult zien, en zult niet opmerken: want het hart van dit volk is grof geworden, en hun oren zijn dof van gehoor, en hun ogen hebben zij gesloten; opdat ze op geen enkel moment met hun ogen zouden zien en met hun oren zouden horen, en met hun hart zouden begrijpen, en zich zouden bekeren, en ik hen zou genezen. Maar gezegend zijn uw ogen, want ze zien; en uw oren, want ze horen. "

4:34 maart "Maar zonder een gelijkenis sprak hij niet tot hen; en toen ze alleen waren, legde hij alles uit aan zijn discipelen."

Het woord dat zegt is zeker waar "Velen worden geroepen, maar weinigen worden gekozen" (Zie Matt 20:16 & 22:14)

Rom 8:28 "En we weten dat alle dingen ten goede samenwerken voor hen die God liefhebben, voor hen die geroepen zijn overeenkomstig Zijn voornemen."

 

Wie zijn "de geroepen tot zijn doel"?

Maar vooral tot welk doel zijn ze geroepen? Zijn doel is Zijn woord. Zijn woord en zijn wet zijn één en hetzelfde. De wet wordt bewaard in de bijbel. 1 Johannes 3: 4 vertelt ons dat de wet zonde definieert, en daardoor weten we waarvan we ons moeten bekeren. (dwz alle nationale wetten die we nu overtreden, die Jezus ons vertelde om alle naties te leren gehoorzamen. AKA de "Grote Opdracht" van Matt. 28: 19-20.) Alleen zij die werkelijk Zijn bevelen gehoorzamen om gehoorzaamheid aan Zijn wetten te onderwijzen , worden ze "geroepen tot ZIJN DOEL". De anderen onderwijzen zonde en zijn “vijanden van de God van Israël”, of verliezen in ieder geval hun beloningen zoals Christus zei in Mattheüs 5:19 en genoemd “de minste in het Koninkrijk der hemelen” omdat ze iemand leerde zelfs de kleine geboden te overtreden. . Het waren Zijn laatste woorden voordat we opstegen, dus we moeten moedig zijn voor dat gebod 'leer hen gehoorzamen' (ook vertaald als 'observeer'). Hij had ons gezegd 'dagelijks te bidden dat zijn koninkrijksbestuur meer op aarde zal zijn zoals het in de hemel is' en 'eerst dat bestuur van de koninkrijkswet te zoeken en dan zullen alle noodzakelijke levensbehoeften ons worden toegevoegd'.

 

Ze kennen God niet:

1Jo 2: 4 "Hij die zegt: Ik ken hem, en onderhoudt zijn geboden niet, die is een leugenaar, en de waarheid is niet in hem."

Mat 7:23 "En dan zal ik hun belijden, ik heb u nooit gekend: vertrekt van mij, gij die ongerechtigheid bedreven (beoefent wetteloosheid)."

Psalm 111: 10 "De vreze des HEEREN [is] het begin van wijsheid: een goed begrip hebben allen die Zijn geboden doen: Zijn lof is eeuwig."

 

Niet alleen kennen ze God niet, het is ONMOGELIJK dat ze van hem houden:

Waar we van houden, is wat ons vreugde schenkt. Vandaar het eerste gebod: heb God lief met heel ons hart, heel onze ziel, heel ons verstand en heel onze kracht. Zelfs het Koninkrijk in de climaxfase onder koning David voldeed nog steeds niet aan alle "nationale wetten". 70% van Gods wet is nationaal, en alleen in de eindtijd zal Zijn volk “een getuige van het Koninkrijk voordat het einde komt.“(Matt 24:14)

Maar mensen willen de God van Israël veranderen in iets nieuws dat Hij niet is. Hij zei "Ik ben YAHWEH, ik verander niet, .. dezelfde gisteren, vandaag en voor altijd". Hij heeft zijn wet geboden aan 1000 generaties. Hij heeft gezegd dat zelfs na de "nieuwe hemelen en nieuwe aarde" niet één jota van Zijn wet zal overgaan (zie Matt. 5:18).

Aangezien God het woord is, zou Zijn woordwet ons behagen moeten zijn, net zoals David "zeer verheugd was" in heel Zijn wet, en "er dag en nacht over mediteerde. Nu hebben we die speciale voorspelde liefde. Het zegt dat zijn zelfde wetten nu in ons hart zijn geschreven, wat betekent dat we nu echt van zijn wetten kunnen houden. Het is onze vreugde.

Joh 14:15 "Als u mij liefhebt, onderhoud dan mijn geboden."

Mat 22:37 "Jezus zeide tot hem: Gij zult de Here, uw God, (YAHWEH, de God van Israël) liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand."

We moeten dagelijks Zijn Davidische stijl bidden: "Koninkrijk komt en geschiedt op aarde" (Matt. 6:10). We moeten 'eerst zijn koninkrijk zoeken, dan kunnen de noodzakelijke levensbehoeften ons worden toegevoegd'. Matt 6:33.

 

Zonder de genade van Jezus en een open en gewillig hart om te veranderen, zitten ze in grote problemen:

Tegenwoordig maken veel mensen deel uit van de grote "afvalligheid", de grote afval. In plaats van hetzelfde evangelie te blijven onderwijzen dat de afgelopen 2000 jaar door de meerderheid werd gehouden, onderwijzen ze nieuwe onbijbelse tradities van mensen die enkele van de grootste zonden promoten. Dergelijke promoties worden "goddeloosheid en groot kwaad" genoemd, niet slechts een kleine zonde. Ze zijn verheven van slechts een gewone zondaar, nu tot "zonden tot de dood" en grote goddeloosheid "en worden gerekend tot" de goddelozen "die een veelvoud aan vloeken met zich meedragen. De vijanden op hoge plaatsen hebben enkele kerken bedrogen om te beginnen gruwelen promoten, om niet alleen de kerk, maar daardoor hele naties te ondermijnen.

Dit werd voorzegd. Ze denken dat ze nog steeds kunnen deelnemen aan de heilige communie zonder hun zonden te belijden, en hun wegen volledig te veranderen en zich ervan af te keren, om in overeenstemming met zijn wetten (met zijn hulp) te leven.

Nu hebben mensen zelfs zijn zoon afgeworpen, die onze enige hoop was die ons vergeven hield (zoals we ons bekeerden en beleden) dat Hij onze naties zou beschermen. Nu die nationale bescherming is verdwenen.

 

Iedereen die de geboden nalaat, verliest zijn BELONING en sommigen verliezen hun veiligheid:

70% van Zijn geboden zijn nationale wetten die zelfs onder het hoogtepunt van de Koninkrijksvoorzienigheid van koning David niet werden vervuld. Dit zal slechts één dag vervuld worden bij de Messiaanse inluiding van Zijn Koninkrijk in de eindtijd van de laatste dagen. Dit komt in de toekomst (of binnenkort), volgens deze Schriftplaatsen.

Zelfs de eerste levensbehoeften worden niet gegarandeerd als we niet eerst Zijn koninkrijk zoeken boven alle andere dingen. Zoals het in Mat 6:33 zegt: “Maar zoekt eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid; en al deze dingen zullen u toegevoegd worden. "

Matt 5:19 luidt: “zij die de minste van deze geboden onderwijzen en ze onderhouden, zullen GROOT worden genoemd in het Koninkrijk der hemelen, en zij die mensen leren ze te breken en ze te breken, zullen de minste worden genoemd in het Koninkrijk der hemelen. . "

We zien dus dat er beloningen zijn voor het onderhouden en onderwijzen van zelfs "de minste van zijn geboden". In veel verzen wordt gesproken over verschillende niveaus van beloningen, zelfs tot aan de toekenning om op Zijn troon te zitten:

Openbaring 3:21 "Aan hem die overwint, zal ik geven om met mij op mijn troon te zitten, zoals ook ik overwon, en met mijn Vader op zijn troon zit."

Openb. 22:12 “En zie, ik kom snel; en mijn beloning is bij mij, om een ieder te geven zoals zijn werk zal zijn. "

Openb. 22:14 "Zalig zijn zij die zijn geboden doen, opdat zij recht hebben op de boom des levens en door de poorten de stad binnengaan."

Hbr 3: 1 'Daarom, heilige broeders, deelgenoten van de hemelse roeping, beschouw de apostel en hogepriester van onze belijdenis, Christus Jezus;'

Phl 3:14 "Ik streef naar het doel voor de prijs van de hoge roeping van God in Christus Jezus."

1 Johannes 3:22 "En wat we ook vragen, we ontvangen van hem, omdat we zijn geboden onderhouden en doen wat hij welgevallig is."

Jes 58: 13-14 “Indien gij uw voet van de sabbat afkeert, van het doen van uw welbehagen op mijn heilige dag; en noem de sabbat een verlustiging, het heilige van Yahweh, eervol; en zult hem eren, niet uw eigen wegen doende, noch uw eigen genoegen vinden, noch uw eigen woorden spreken. Dan zult gij u verlustigen in den HEERE; en Ik zal u doen rijden op de hoogten der aarde, en u voeden met de erfenis van uw vader Jakob, want de mond van de HEERE heeft het gesproken. "

We weten dat Christus HET WOORD IS Johannes 1:14 Dat alle geboden omvat die we moeten gehoorzamen vanaf Exodus 20 tot en met Openbaring. Christus zei Johannes 14:15 "Als je HOUDT ((MIJ / AL HET WOORD)) - Onderhoud Mijn Geboden"

Om 'goed te doen op aarde' en niet 'tot de dood te zondigen' had Paulus de christenen uit de heidenen vermaand, zodat ze 'het goede' kunnen doen dat ze de levitische bloedwetten, spijswetten en het wegdoen van afgoden moeten volgen, en seksuele zuiverheid:

Act 15:29 “Opdat u zich onthoudt van vlees dat aan afgoden wordt geofferd, en van bloed, en van dingen die verstikt zijn, en van hoererij; waarvan u, indien u zich bewaart, goed zult doen. Vaarwel. "

(Merk op dat u het goed doet op aarde, aangezien deze levitische wetten niet over redding gaan, maar alleen over voorspoed op aarde, "dat doet u goed".)

 

Anders hebben ze geen liefde, noch kennen ze liefde:

De meeste christenen zeggen dat we alleen maar hoeven lief te hebben. Dit is echter waar, Christus zei dat de definitie van liefde gehoorzaamheid aan de geboden is.

Johannes 14:21 "Wie mijn geboden heeft en ze bewaart, die is het die mij liefheeft; en wie mij liefheeft, zal door mijn Vader worden liefgehad, en ik zal hem liefhebben en mijzelf aan hem openbaren."

1 Johannes 5: 3 "Want dit is de liefde des HEEREN, dat wij zijn geboden onderhouden, en zijn geboden zijn niet zwaar."

Het is ook de manier waarop we weten dat we van elkaar houden,

1 Johannes 5: 2 "Hieraan weten we dat we de kinderen van DE HEER liefhebben, als we DE HEER liefhebben en zijn geboden onderhouden."

 

Meer zegeningen voor het onderhouden van de geboden

Deu 30:16 “Doordat ik u heden gebied de HERE, uw God, lief te hebben, zijn wegen te bewandelen en zijn geboden, inzettingen en oordelen te onderhouden, opdat gij leeft en vermenigvuldigt; en de HERE, uw God, zal zegen u in het land waar u het gaat bezitten. "

Land leven, vermenigvuldigen, bezitten en bezitten heeft te maken met gehoorzaamheid aan zijn geboden. Het is voor onze overleving op het land. (Het tegenovergestelde hiervan staan bekend als de 10 planken van het communistische manifest. Een ontwikkeld systeem om onze soevereine vrijheden weg te nemen.)

 

God maakt zich geen zorgen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het bekeren van iedereen

Hij roept ons naar zijn kerkbestuur. Zijn Kerk, "de Ekklesia", zal groter en machtiger zijn dan ooit tevoren. Zijn stad ligt op een heuvel. Hij roept ons niet om de kerk te vervalsen door de besluiten van Babylon.

U hoeft niet iedereen te bellen, niet iedereen wordt gebeld. Weet gewoon dat degenen die de Heer (YAHWEH) u heeft gestuurd, geroepen kunnen worden en dat u hen moet benaderen als een Koninklijke Priester die niets nodig heeft,

1Pe 2: 9 “Maar gij zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een bijzonder volk; dat u de lof zou verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen tot zijn wonderbaarlijke licht: "

Joh. 10:29 “Mijn Vader, die hun mij gegeven heeft, is groter dan allen; en niemand is in staat ze uit mijn Vaders hand te rukken. "

 

Geef een reactie