Aan jou wordt het gegeven, God roept niet iedereen

Verspreid de liefde

Roept God iedereen? 

Sommigen nemen de woorden van Yahshua (Jezus) echt niet serieus toen Hij zei dat het echt zal zijn als de dagen van Noach waar alleen een gezin werd gered (zij het een sterk gezin).

4 maart: 11-12 'En Hij zei tot hen: Het is u gegeven het geheimenis van het koninkrijk van God te kennen; maar voor hen die daarbuiten zijn, worden al deze dingen gedaan in gelijkenissen: opdat zij zien en niet waarnemen; en horend kunnen ze horen, maar niet begrijpen; opdat ze op geen enkel moment bekeerd zouden worden, en hun zonden zouden hen vergeven worden. "

Mat 13: 13-15 “Daarom spreek ik tot hen in gelijkenissen: omdat zij zien niet zien; en horend horen ze niet, en begrijpen ze ook niet. En daarin is de profetie van Esaias vervuld, die zegt: Door te horen zult gij horen en niet begrijpen; en ziende gij zult zien, en zult niet opmerken: want het hart van dit volk is grof geworden, en hun oren zijn dof van gehoor, en hun ogen hebben zij gesloten; opdat ze op geen enkel moment met hun ogen zouden zien en met hun oren zouden horen, en met hun hart zouden begrijpen, en zich zouden bekeren, en ik hen zou genezen. Maar gezegend zijn uw ogen, want ze zien; en uw oren, want ze horen. "

4:34 maart "Maar zonder een gelijkenis sprak hij niet tot hen; en toen ze alleen waren, legde hij alles uit aan zijn discipelen."

Het woord dat zegt is zeker waar "Velen worden geroepen, maar weinigen worden gekozen" (Zie Matt 20:16 & 22:14)

Rom 8:28 "En we weten dat alle dingen ten goede samenwerken voor hen die God liefhebben, voor hen die geroepen zijn overeenkomstig Zijn voornemen."

 

Wie zijn "de geroepen tot zijn doel"?

Maar vooral tot welk doel zijn ze geroepen? Zijn doel is Zijn woord. Zijn woord en zijn wet zijn één en hetzelfde. De wet wordt bewaard in de bijbel. 1 Johannes 3: 4 vertelt ons dat de wet zonde definieert, en daardoor weten we waarvan we ons moeten bekeren. (dwz alle nationale wetten die we nu overtreden, die Jezus ons vertelde om alle naties te leren gehoorzamen. AKA de "Grote Opdracht" van Matt. 28: 19-20.) Alleen zij die werkelijk Zijn bevelen gehoorzamen om gehoorzaamheid aan Zijn wetten te onderwijzen , worden ze "geroepen tot ZIJN DOEL". De anderen onderwijzen zonde en zijn “vijanden van de God van Israël”, of verliezen in ieder geval hun beloningen zoals Christus zei in Mattheüs 5:19 en genoemd “de minste in het Koninkrijk der hemelen” omdat ze iemand leerde zelfs de kleine geboden te overtreden. . Het waren Zijn laatste woorden voordat we opstegen, dus we moeten moedig zijn voor dat gebod 'leer hen gehoorzamen' (ook vertaald als 'observeer'). Hij had ons gezegd 'dagelijks te bidden dat zijn koninkrijksbestuur meer op aarde zal zijn zoals het in de hemel is' en 'eerst dat bestuur van de koninkrijkswet te zoeken en dan zullen alle noodzakelijke levensbehoeften ons worden toegevoegd'.

 

Ze kennen God niet:

1Jo 2: 4 "Hij die zegt: Ik ken hem, en onderhoudt zijn geboden niet, die is een leugenaar, en de waarheid is niet in hem."

Mat 7:23 "En dan zal ik hun belijden, ik heb u nooit gekend: vertrekt van mij, gij die ongerechtigheid bedreven (beoefent wetteloosheid)."

Psalm 111: 10 "De vreze des HEEREN [is] het begin van wijsheid: een goed begrip hebben allen die Zijn geboden doen: Zijn lof is eeuwig."

 

Niet alleen kennen ze God niet, het is ONMOGELIJK dat ze van hem houden:

Waar we van houden, is wat ons vreugde schenkt. Vandaar het eerste gebod: heb God lief met heel ons hart, heel onze ziel, heel ons verstand en heel onze kracht. Zelfs het Koninkrijk in de climaxfase onder koning David voldeed nog steeds niet aan alle "nationale wetten". 70% van Gods wet is nationaal, en alleen in de eindtijd zal Zijn volk “een getuige van het Koninkrijk voordat het einde komt.“(Matt 24:14)

Maar mensen willen de God van Israël veranderen in iets nieuws dat Hij niet is. Hij zei "Ik ben YAHWEH, ik verander niet, .. dezelfde gisteren, vandaag en voor altijd". Hij heeft zijn wet geboden aan 1000 generaties. Hij heeft gezegd dat zelfs na de "nieuwe hemelen en nieuwe aarde" niet één jota van Zijn wet zal overgaan (zie Matt. 5:18).

Aangezien God het woord is, zou Zijn woordwet ons behagen moeten zijn, net zoals David "zeer verheugd was" in heel Zijn wet, en "er dag en nacht over mediteerde. Nu hebben we die speciale voorspelde liefde. Het zegt dat zijn zelfde wetten nu in ons hart zijn geschreven, wat betekent dat we nu echt van zijn wetten kunnen houden. Het is onze vreugde.

Joh 14:15 "Als u mij liefhebt, onderhoud dan mijn geboden."

Mat 22:37 "Jezus zeide tot hem: Gij zult de Here, uw God, (YAHWEH, de God van Israël) liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand."

We moeten dagelijks Zijn Davidische stijl bidden: "Koninkrijk komt en geschiedt op aarde" (Matt. 6:10). We moeten 'eerst zijn koninkrijk zoeken, dan kunnen de noodzakelijke levensbehoeften ons worden toegevoegd'. Matt 6:33.

 

Zonder de genade van Jezus en een open en gewillig hart om te veranderen, zitten ze in grote problemen:

Tegenwoordig maken veel mensen deel uit van de grote "afvalligheid", de grote afval. In plaats van hetzelfde evangelie te blijven onderwijzen dat de afgelopen 2000 jaar door de meerderheid werd gehouden, onderwijzen ze nieuwe onbijbelse tradities van mensen die enkele van de grootste zonden promoten. Dergelijke promoties worden "goddeloosheid en groot kwaad" genoemd, niet slechts een kleine zonde. Ze zijn verheven van slechts een gewone zondaar, nu tot "zonden tot de dood" en grote goddeloosheid "en worden gerekend tot" de goddelozen "die een veelvoud aan vloeken met zich meedragen. De vijanden op hoge plaatsen hebben enkele kerken bedrogen om te beginnen gruwelen promoten, om niet alleen de kerk, maar daardoor hele naties te ondermijnen.

Dit werd voorzegd. Ze denken dat ze nog steeds kunnen deelnemen aan de heilige communie zonder hun zonden te belijden, en hun wegen volledig te veranderen en zich ervan af te keren, om in overeenstemming met zijn wetten (met zijn hulp) te leven.

Nu hebben mensen zelfs zijn zoon afgeworpen, die onze enige hoop was die ons vergeven hield (zoals we ons bekeerden en beleden) dat Hij onze naties zou beschermen. Nu die nationale bescherming is verdwenen.

 

Anyone who stops keeping the commandments will lose their REWARDS and some lose their safety:

70% of His commandments are national laws that weren’t fulfilled even under the peak of Kingdom providence of King David. This will only be one day fulfilled in the Messianic ushering in of His Kingdom in the latter day end times. Dit komt in de toekomst (of binnenkort), volgens deze Schriftplaatsen.

Even the necessities of life aren’t guaranteed to be added unto us if we don’t seek first His kingdom above all other things. As it says in Mat 6:33 “But seek ye first the kingdom of God, and his righteousness; and all these things shall be added unto you.”

Matt 5:19 reads “they that teach the least of these commandments and do keep them shall be called GREAT in the Kingdom of Heaven, and they that teach men to break them and do break them shall be called the least in the Kingdom of Heaven.”

So we see there are rewards for keeping and teaching even “the least of His commandments”. Many verses talk about varying levels of rewards, even up to being granted to sit on His throne:

Rev 3:21 “To him that overcometh will I grant to sit with me in my throne, even as I also overcame, and am set down with my Father in His throne.”

Rev. 22:12 “And behold, I come quickly; and my reward is with me, to give every man according as his work shall be.”

Rev. 22:14 “Blessed are they that do his commandments, that they may have right to the tree of life, and may enter in through the gates into the city.”

Hbr 3:1 “Wherefore, holy brethren, partakers of the heavenly calling, consider the Apostle and High Priest of our profession, Christ Jesus;”

Phl 3:14 “I press toward the mark for the prize of the high calling of God in Christ Jesus.”

I John 3:22 “And whatsoever we ask, we receive of him, because we keep his commandments, and do those things that are pleasing in his sight.”

Isa 58:13-14 “If thou turn away thy foot from the sabbath, from doing thy pleasure on my holy day; and call the sabbath a delight, the holy of Yahweh, honorable; and shalt honor him, not doing thine own ways, nor finding thine own pleasure, nor speaking thine own words: Then shalt thou delight thyself in Yahweh; and I will cause thee to ride upon the high places of the earth, and feed thee with the heritage of Jacob thy father: for the mouth of Yahweh hath spoken it.”

We know that Christ IS THE WORD John 1:14 Which includes all of the commandments we’re to OBEY from Exodus 20 through Revelation. Christ said John 14:15 “If you LOVE ((ME/ALL THE WORD)) – Keep My Commandments”

In order to “do well in the earth” and not “sinning unto death” Paul had admonished the Gentile Christians that so they can “do well” that they must follow the levitical blood laws, dietary laws, and the getting rid of idols, and sexual purity:

Act 15:29 “That ye abstain from meats offered to idols, and from blood, and from things strangled, and from fornication: from which if ye keep yourselves, ye shall do well. Fare ye well.”

(Note that you do well in the earth, as these Levitical laws aren’t about Salvation, but just prosperity on earth, “that ye do well”.)

 

Otherwise They Don’t Have Love, Nor Know Love:

De meeste christenen zeggen dat we alleen maar hoeven lief te hebben. Dit is echter waar, Christus zei dat de definitie van liefde gehoorzaamheid aan de geboden is.

John 14:21 “He that hath my commandments, and keepeth them, he it is that loveth me: and he that loveth me shall be loved of my Father, and I will love him, and will manifest myself to him.”

1John 5:3 “For this is the love of THE LORD, that we keep his commandments: and his commandments are not grievous.”

Het is ook de manier waarop we weten dat we van elkaar houden,

1John 5:2 “By this we know that we love the children of THE LORD, when we love THE LORD, and keep his commandments.”

 

Meer zegeningen voor het onderhouden van de geboden

Deu 30:16 “In that I command thee this day to love the LORD thy God, to walk in his ways, and to keep his commandments and his statutes and his judgments, that thou mayest live and multiply: and the LORD thy God shall bless thee in the land whither thou goest to possess it.”

Land leven, vermenigvuldigen, bezitten en bezitten heeft te maken met gehoorzaamheid aan zijn geboden. Het is voor onze overleving op het land. (Het tegenovergestelde hiervan staan bekend als de 10 planken van het communistische manifest. Een ontwikkeld systeem om onze soevereine vrijheden weg te nemen.)

 

God Isn’t Worried, So You Shouldn’t Be Worried About Converting Everyone

Hij roept ons naar zijn kerkbestuur. His Church, “the Ekklesia” will be greater and more powerful than it ever was. His city set on a hill. He’s not calling us to adulterate the church through the pollutions of Babylon.

U hoeft niet iedereen te bellen, niet iedereen wordt gebeld. Weet gewoon dat degenen die de Heer (YAHWEH) u heeft gestuurd, geroepen kunnen worden en dat u hen moet benaderen als een Koninklijke Priester die niets nodig heeft,

1Pe 2:9 “But ye are a chosen generation, a royal priesthood, an holy nation, a peculiar people; that ye should shew forth the praises of him who hath called you out of darkness into his marvelous light:”

Jhn 10:29 “My Father, which gave them me, is greater than all; and no man is able to pluck them out of my Father’s hand.”

God is not calling everyone, only het is u gegeven, He said.

Geef een reactie