De laatste orthodoxe koning van Engeland Harold Godwinson

Verspreid de liefde

Velen hebben gelezen over de orthodoxe geschiedenis, en onze Culdee-wortels zijn bewaard gebleven door orthodoxe bisschoppen zowel in Engeland, binnen de Visigotische, Waldenzen, Ostrogotische en andere takken die weigerden zich bij Rome aan te sluiten. Officieel stond koning Harold bekend als de laatste orthodoxe koning van Engeland.

De sabbat was het centrale thema voor de orthodoxen van Engeland. De weigering om de feesten van Rome te houden als "dag des Heren".

Mensen op de Britse eilanden, waaronder Ierland, zijn misschien geschokt als ze dit vernemen, maar de sabbat werd door velen in hen gehouden totdat de Engelse koningin Margret met Malcom III, koning van de Schotten, trouwde en Culdees begon te verbieden, later introduceerde ze 'dag des Heren / Zondag ”om gelijk te zijn met zaterdag de sabbat van Gods ware volk. Margret stierf in 1093.

Zondag (Moffat, James Clement. The Church in Scotland: A History of Its Antecedents, it Conflicts, and Its Advocates, from the Earlyliest Recorded Times to the First Assembly of the Reformed Church. Gepubliceerd door Presbyterian Board of Education, 1882. Origineel uit de Universiteit van Wisconsin - Madison. Gedigitaliseerd 13 maart 2008, p. 140).

"Er is in feite geen historisch bewijs dat Ninian, of Patrick, of Columba, of een van hun tijdgenoten in Ierland, de zondag als sabbat hield." (Ibid., Pagina 28.) (Celtic Sabbath-Keeping Study No. 264, uit Cherith Chronicle, april-juni 1998, pp. 46-47. Http://www.giveshare.org/BibleStudy/264.celtic-sabbath -keeping.html 24-6-06)

Thomas Bampfield ... beweerde dat "de zevende dag in Engeland ononderbroken achtereenvolgens was gehouden tot de dertiende eeuw." (Ball B. Seventh Day Men: Sabbatarians and Sabbatarianism in England and Wales, 1600-1800, 2e editie. James Clark & Co., 2009, p. 21).

De laatste orthodoxe koning van Engeland, koning Harold, werd in het jaar 1066 in Hastings gedood door de papistische indringers. Na de verovering vluchtte een deel van de familie van Harold naar Kievan Rus ', waar zijn onwettige dochter Gytha van Wessex trouwde met Vladimir Monomakh, groothertog. van Kievan Rus ', en is de voorouder van dynastieën van Galicië, Smolensk en Yaroslavl, waarvan de telgen Modest Mussorgsky en Peter Kropotkin zijn. Bijgevolg zou de Russisch-orthodoxe kerk Harold onlangs als een martelaar hebben erkend met 14 oktober als zijn feestdag.

Harold II Godwinson van Engeland
(Tapijt van Bayeux)

Harold van Engeland - OrthodoxWiki

Koning Harold II van Engeland (ca. 1022 - 14 oktober 1066) was de laatste gekroonde Angelsaksische koning van Engeland. Hij was de zoon van graaf Godwin van Wessex, volgde St. Edward de Belijder op op de troon van Engeland, maar diende minder dan een jaar als koning en stierf op het slagveld bij Hastings in sou…

ORTHODOXWIKI.ORG

 

Geef een reactie