De nooit eindigende laatste dagen en de implicaties ervan voor de theologie

Verspreid de liefde

De nooit eindigende laatste dagen?

"Dit zijn de laatste dagen" roept een radioprediker die zichzelf een profeet van God noemt; lees dus talloze nieuwsbrieven en religieuze publicaties; zo leert de televisie-evangelist met een boek over profetie te koop; zeg en denk dus bezorgde burgers in het hele land. Zo wordt het al 2000 jaar gezegd!

Zoals de Schrift zegt, is er niets nieuws onder de zon en zo is het ook met de mensen en hun theologie van de laatste dagen. Gary DeMar in zijn boek "Last Days Madness," waaruit blijkt dat de lijst van zulke mannen lang en gedateerd is en teruggaat tot in de tweede en derde eeuw. Zo was er bijvoorbeeld Montanus, een zelfbenoemde profeet van God die het einde voorspelde.

“In de derde eeuw verzamelde een profeet genaamd Novatian een enorme aanhang door te roepen: 'Kom, Heer Jezus!' Donatus, een profeet uit de vierde eeuw, trok de aandacht toen hij benadrukte dat slechts 144.000 mensen door God zouden worden gekozen. Hij vond deze magische figuur in Openbaring 14: 1 (een vers dat de Jehovah's Getuigen gebruiken om hun eigen versie van zijn ketterij te verkondigen). Zowel Novatian als Donatus werden door de kerk als ketters gebrandmerkt. " (The Sky is Falling, in Future, John C. Souter, Wheaton, IL, Tyndale 1984)

Maarten Luther schreef in 1532: “De laatste dagen zijn nabij. Mijn agenda is op. Ik weet niets meer in mijn Schrift. " (Misreading the Signs of the Times, Mark Noll; Christianity Today (6 februari 1987), pp.10-11; zie ook Mark U. Edwards, Jr., Apocalyptic Expectations: The Scourge of God, in Luther's Last Battles: Politics and Polemics, 1531-46 (Ithaca, NY: Cornell University Press, 1983) pp. 97-114) Toen het jaar 1000 na Christus naderde, was de oude Sint-Pietersbasiliek vol met huilende, bevende massa's in afwachting van het einde van de wereld . Toen was er een soortgelijke veroordeling in 1100, 1200 en 1245. "In 1531 kondigde Melchior Hofmann aan dat de tweede komst zou plaatsvinden in het jaar 1533 ... Nicholas Casa was van mening dat de wereld niet voorbij 1734 zou duren." (The Sky is Falling, in Future, John C. Souter, Wheaton, IL, Tyndale, 1984)

De lijst van vandaag "Verkondigers van de laatste dagen", indien goed onderzocht en samengesteld, zou het waarschijnlijk onthutsend zijn. Hier zijn er een paar: Edgar C. Whisent bracht een boek uit, "88 redenen waarom de opname in 1988 is." In 1992 kwam Charles R. Taylor in "Bible Prophecy News" zei: "Wat u nu begint te lezen is waarschijnlijk mijn laatste uitgave van Bible Prophecy News, want de vervulling van bijbelse profetieën geeft aan dat Jezus Christus, onze Heer, hoogstwaarschijnlijk voor ons zal terugkeren bij de Opname van de Kerk voordat de herfst van 1992 kan worden gedrukt."

“1994?” was een schrijven van Harold Camping waarin werd voorspeld dat Jezus ergens in de herfst van 1994 zou terugkeren. David Allen Lewish schreef een boek "Prophecy 2000: Rushing to Armageddon." Dave Hunt schreef "Vrede en de opkomst van de antichrist." Laten we ook het meest winstgevende boek van Hal Lindsey niet vergeten "The Late Great Planet Earth" met een verkoop van 25.000.000 exemplaren.

Maar wat leert de bijbel over de laatste dagen?: Als die vraag goed werd beantwoord, zouden verkondigers van de laatste dagen niet veel boeken verkopen of veel geld binnenhalen om op de ether te blijven. Last Days bestond 2000 jaar geleden, volgens de Bijbel. Beschouw de woorden van Hebreeën 1: 1-2 eens: 'God, die soms en op verschillende manieren in het verleden door de profeten tot de vaderen sprak, heeft deze laatste dagen tot ons gesproken door zijn zoon ... " (KJV)

Hieronder volgen enkele bijbelse vragen voor u. Volgens Hebreeën 1: 1-2 beschouwde de schrijver van Hebreeën de laatste dagen als:

een). Er komt iets in de verre toekomst (zoals 2000 na Christus)

b). De allerlaatste dagen waarin hij de woorden schreef "Heeft in deze laatste dagen."

c). Onmogelijk te begrijpen en te voorspellen zonder een boek over profetie te lezen of een zelfverklaarde profeet te horen.

Laten we een ander bijbelgedeelte bekijken: 'Maar Petrus, die zijn standpunt met de elf innam, verhief zijn stem en verklaarde hun; 'Mannen van Judea en allen die in Jeruzalem wonen, laat dit u bekend worden en sla acht op mijn woorden. Want deze mannen zijn niet dronken, zoals u denkt, want het is pas het derde uur van de dag; maar dit is waarover werd gesproken door de profeet Joël; 'En het zal gebeuren in de laatste dagen, Zegt God, dat Ik van Mijn Geest zal uitstorten over de hele mensheid; En uw zonen en uw dochters zullen profeteren, en uw jonge mannen zullen visioenen zien en uw oude mannen zullen dromen dromen ... '' (Handelingen 2: 14-17, NASV)

Laten we nu nog een bijbelse testvraag hebben. Volgens Handelingen 2: 14-17 beschouwde de apostel Petrus de dag waarop hij sprak als de dagen waarover Joël had geprofeteerd en geroepen laatste dagen.

   een). Klopt

   b). Vals

   c). Aan de tekst niet te zien.

De juiste antwoorden op deze twee vragen zijn vanzelfsprekend, net zoals het vanzelfsprekend is deze twee schriftplaatsen leren dat de laatste dagen bijna 2000 jaar geleden bestonden! 2 Timoteüs 3: 1 luidt: "Dit weet ook, dat in de laatste dagen gevaarlijke tijden zullen komen. " (NBG) 2 Peter 3: 3 lijkt ook de laatste dagen aan te duiden als iets in de toekomst: “Dit eerst wetende, dat er zal komen in de laatste dagen spotters die hun eigen lusten najagen. " (NBG) Hoe kan het zijn dat de laatste dagen bestonden ten tijde van het schrijven van Hebreeën 1: 1-2 en Handelingen 2:17 en toch ook nog in de toekomst moeten komen? Het antwoord daarop is het begrijpen van de bijbelse betekenis van laatste dagen.

Als mannen de term laatste dagen gebruiken, denken ze in de regel in termen van het einde van de wereld. Billy Graham schreef bijvoorbeeld: “Als je in een richting kijkt, of die nu technologisch of fysiologisch is, loopt de wereld zoals we die kennen ten einde. Wetenschappers voorspellen het, sociologen praten erover. Of je nu naar de Sovjet-Unie gaat of waar ook ter wereld, ze hebben het erover. De wereld verkeert in een shocktoestand. " (The Return, Mike Evans, Nashville, TN: Thomas Nelson, 1986, p.122)

De bijbelse term, "laatste dagen," heeft deze betekenis niet. Daarom kunnen de laatste dagen de ene keer zijn en dan de andere. Om te bewijzen dat de Bijbelse betekenis van de laatste dagen niet het einde van de wereld is, laten we eens kijken hoe de term wordt gebruikt in een oudtestamentische bijbelpassage, Ezechiël hoofdstuk 38. Het is een controversiële passage die handelt over de invasie door Gog. We gaan niet in op het wie, wat, waar, waarom van de invasie en of het al is gebeurd, maar op het wanneer. Vers 16 vertelt ons wanneer. 'Het zal gebeuren in de laatste dagen dat ik je tegen mijn land zal brengen. " Dus wat gebeurt er dan? Eindigt de wereld?

Als je in hoofdstuk 38 & 39 leest over die invasie en conflict, leer je hoe het besluit en dat de wereld gaat verder. Vers 22 van Ezechiël 39 zegt "En het huis van Israël zal vanaf die dag weten dat Ik de Heer, hun God, ben." Let op de woorden "Vanaf die dag" ons de wereld laten zien eindigde niet in de laatste dagen van Ezechiël 38. 

Als men eenmaal begrijpt dat de bijbelse term, de laatste dagen, niet het einde van de wereld betekent, dat de laatste dagen bijna 2000 jaar geleden bestonden, en ook in de toekomst zouden bestaan, dan kan men overgaan op een andere belangrijke bijbelse waarheid over de laatste dagen. dagen.

Er zijn meer dan één laatste dagen: Met andere woorden, er zijn de laatste dagen geweest en er zullen de laatste dagen zijn. Als de zin "laatste dagen" betekent niet het einde van de wereld, wat betekent het dan het einde van? Hoe zit het met het einde van een tijdperk of tijdperk! Hebreeën 6: 5 spreekt van een "Leeftijd om te komen." Als er een tijdperk moet komen, betekent dat dat een tijdperk eindigt voordat een nieuw tijdperk komt; dus er zouden de laatste dagen van een tijdperk zijn! 1 Korintiërs 10:11 zegt: 'Deze dingen zijn hun nu bij wijze van voorbeeld overkomen en ze zijn tot onze vermaning opgeschreven voor wie de einden der eeuwen zijn gekomen.” (NASV)

De King James Version gebruikt het woord "wereld" in plaats van "Leeftijden." "Over wie de einden van de wereld zijn gekomen." Het Griekse woord is "Aion" en volgens "Holman's Uitputtende Concordantie," middelen "Voortdurende duur, een tijdsperiode, een leeftijd.” Deze passage leert duidelijk dat er tijdperken zijn en dat het einde der eeuwen was gekomen voor de mensen die 2000 jaar geleden in Korinthe woonden. Het is jammer dat dit woord in de King James-vertaling gewoonlijk als wereld wordt vertaald, aangezien het in de meeste gevallen veel nauwkeuriger is om het te vertalen als "leeftijd."

Neem bijvoorbeeld Hebreeën 9:26. De King James zegt: “Want toen moet hij vaak hebben geleden sinds de grondlegging van de wereld: maar nu eenmaal aan het einde van de wereld is hij verschenen de zonde weg te doen door het offer van zichzelf. " De nieuwe Amerikaanse norm zegt: “… Maar nu een keer bij de voleinding der eeuwen Hij is gemanifesteerd om de zonde weg te doen door het offer van Zichzelf. " Young's Literal Translation zegt: “…aan het einde van de eeuwen…” 

Noah leefde in de laatste dagen, dwz het einde van een tijdperk. Het waren de laatste dagen voor mensen om zich te bekeren en van vernietiging te worden gered. Laatste dagen van een tijdperk waarin goddeloosheid en zonde hun hoogtepunt hadden bereikt.

Mozes leefde in de laatste dagen: of aan het einde van een tijdperk. We hebben de zin gehoord "Laatste dagen van het Romeinse rijk." Mozes leefde in de laatste dagen van Farao's Egyptische rijk. Het waren de laatste dagen voor talloze eerstgeboren mannelijke kinderen.

De apostelen en hun discipelen leefden in de laatste dagen: Precies zoals Petrus zei in Handelingen 2: 16-17. Dagen net voor de verwoesting van Jeruzalem, waardoor het tijdperk van het oude Levitische priesterschap en tempeloffers eindigde. Het was niet alleen het einde van een tijdperk, maar het "Voltooiing der eeuwen." (Hebreeën 9:26, NASV) 

Veel nieuwtestamentische geschriften hebben betrekking op het einde van dat tijdperk of de laatste dagen die 2000 jaar geleden bestonden. Johannes de Doper waarschuwde de vestiging van zijn tijd (Farizeeën en Sadduceeën) voor het einde door te zeggen: 'En de bijl is al aan de wortel van de bomen gelegd; elke boom die geen goede vrucht draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen. " (Mattheüs 3:10, NASV)

Een zeer belangrijk punt met betrekking tot de laatste dagen: Tot dusver heb je een aantal zeer belangrijke waarheden gelezen over het onderwerp van de laatste dagen. Laten we ze kort samenvatten.

1). Mannen schreeuwen en waarschuwen al bijna 2000 jaar dat we in de laatste dagen zijn.

2). Laatste dagen bestonden 2000 jaar geleden en zouden in de toekomst bestaan. Hoe is dit mogelijk? Omdat…

3). Er zijn meer dan één laatste dagen.

4). Laatste dagen betekent het einde van een tijdperk niet het einde van   de wereld!

Dit zijn belangrijke waarheden om te begrijpen, maar belangrijker is dit: MENSEN OVERLEVEN DE LAATSTE DAGEN. Weet je, Noach leefde niet alleen in de laatste dagen, maar hij leefde ook daarbuiten. Mozes en zijn volk leefden in de laatste dagen en daarna. De apostel en de discipelen leefden in de laatste dagen en daarna. Deze mensen waren niet alleen OVERLEVENDEN maarOVERWINNERS en OVERWINNERS! Mensen van geloof en hoop.

Het vervloekte gevolg van deze valse moderne dag, (jood) deo-christelijk THEOLOGIE VAN DE LAATSTE DAGEN overwint en verslaat het de christelijke soldaten die zelf meer dan overwinnaars zouden moeten zijn. Overwinnaars die heerschappij nemen en de wereld overwinnen door geloof, hoop en liefde. Het zorgt ervoor dat mensen wanhopig hun handen wringen, in de overtuiging dat de dingen op bijna elk gebied van het leven steeds erger zullen worden totdat Jezus terugkeert met Zijn engelen.

Een schrijver beschreef het effect als, “Preoccupatie met het doel kan werken als een cultureel kalmerend middel, de wereld aan zijn eigen onontkoombare eschatologische zekerheden overlaten, waardoor de mens weinig stimulans krijgt om verandering teweeg te brengen buiten zijn eigen geïsoleerde individualistische wereld. Terwijl de samenleving instort, groeit de bevolking in wanhoop en sluit ze zich aan bij 'de cultus van uitgebreid bewustzijn, gezondheid en persoonlijke' groei 'die tegenwoordig zo wijdverbreid is.' Als het einde wordt gezien als net om de hoek, waarom zou u zich dan druk maken? 'Laten we eten en drinken, want morgen kunnen we sterven. " (Last Days Madness, Gary DeMar, Atlanta, Georgia: American Vision, Inc., p.9)

Het belangrijkste punt met betrekking tot de laatste dagen: Het belangrijkste punt met betrekking tot de "laatste dagen" is hoe je ze niet de laatste dagen van jou of je familie laat zijn. Met andere woorden, hoe te overleven, te overwinnen en te overwinnen.

Geef een reactie