ANC-regime negeert trauma van Somalische ex-gevangenen

Verspreid de liefde

Het ANC-regime negeert het trauma van de Somalische gevangenen Debbie Maritz en Bruno Pelizzari

Hun Somalische ontvoerders misbruikten de gevangengenomen Afrikaner christelijke vrouw terwijl het paar gevangen werd gehouden van 26 oktober 2010 tot 21 juni 2012

AfrikanerPaarCaptivesFromSomalisReleasedPressConferencePicture

Niets illustreert het gebrek aan mededogen van het ANC-regime met zijn 3,4 miljoen Afrikaner burgers beter dan de onverschillige manier waarop ze Somalische gevangenen Debbie Maritz en Bruno Pelizzari behandelden - zonder zich zorgen te maken over hun welzijn tijdens hun gevangenschap; weigerden de Somalische piraten te vervolgen toen ze werden gevangengenomen door de Nederlandse marine - en negeerden de traumatische situatie van het paar daarna ...

22 september 2014 - door Adriana Stuijt ajstuijt@knid.nl ”Het gebrek aan compassie waarmee dit blanke stel werd behandeld door het ANC-regime na hun beproeving van twintig maanden door Somalische piraten, is onbeschrijfelijk.
      Er werd gewoon van hen verwacht dat ze 'door zouden gaan met hun leven' - ook al zijn ze arm. Het echtpaar kreeg niet eens voldoende traumabehandeling van hun 'regering', noch kregen ze enige financiële vergoeding voor hun beproeving.

Het stel is sindsdien uit elkaar gegaan, ongetwijfeld door de stress: als 'blanken' moeten ze op de een of andere manier overleven in een land waar 'blanken' zoals zij - volgens de wet - niet eens een fulltime baan mogen uitoefenen.
Debbie Maritz is bijzonder getraumatiseerd: ze vertelde de Afrikaanse nieuwsmedia dat ze herhaaldelijk werd verkracht door haar ontvoerders en dat ze haar nooit iets anders gaven dan het badpak waarin ze gevangen was genomen. Ze behandelden deze goedhartige christelijke Afrikaner vrouw met minachting. De Afrikaanse vrouw bevindt zich naar verluidt nu in een moeilijke situatie en probeert te overleven in de moeilijke straten van Boksburg, niet in staat de terreur van haar beproeving te vergeten. 

Maar toen de Nederlandse mariniers naar binnen trokken en Peter Eldridge redden - de eigenaar / schipper uit Richard's Bay die zich in een krappe hoek had vastgeketend aan het jacht, vastbesloten om niet gevangen te worden genomen, werd het arme paar voor hem gewerkt als de De bemanning werd tijdens het vuurgevecht onder schot afgemarcheerd. Nu vijf van de Somaliërs, gevangengenomen tijdens het vuurgevecht, tien jaar in een Nederlandse gevangenis zijn veroordeeld en veroordeeld, moet de Nederlandse regering ook niet gedeeltelijk verantwoordelijk worden gehouden om te proberen het stel - maar vooral Debbie - weer op de been te krijgen. ?

Dan is er het Zuid-Afrikaanse regime - dat heeft geweigerd de vijf gevangengenomen Somalische piraten te vervolgen nadat de Nederlandse marine had aangeboden de piraten uit te leveren aan de Zuid-Afrikaanse autoriteiten. Dat is niet verwonderlijk: het ANC-regime weigert ook openlijk om Afrikaners te helpen, zelfs als ze langzaam sterven van de honger in kleine krakerskampen. Volgens de liefdadigheidsorganisatie Solidarity Helping Hand lijdt minstens een derde van de Afrikaner-natie van 3,4 miljoen mensen ernstige armoede, die moeite heeft om deze gezinnen in leven te houden.

Deze 'blanken' mogen niet werken, mogen geen land bezitten, moeten de magere winsten van bedrijven die ze runnen afstaan aan “ANC-cadre partners”, de Afrikaners mogen niet eens hun eigen kinderen opvoeden in hun huis taal van het Afrikaans… Niets benadrukt het gebrek aan bezorgdheid tegenover de Afrikaners door het ANC-regime beter dan hun afschuwelijke verwaarlozing van de zwaar getraumatiseerde Debbie Maritz nadat zij en Bruno waren gered door Somalische strijdkrachten.

Het Zuid-Afrikaanse regime kon niet eens de moeite nemen om te onderhandelen over de vrijlating van dit arme Afrikaner-stel.

Ik roep de internationale gemeenschap op om Debbie Maritz en Bruno Pellizari alsjeblieft te helpen. Debbie is een zwaar getraumatiseerde vrouw wiens beproeving veel te beknopt werd beschreven aan de internationale gemeenschap: nadat ze hun geld hadden verdiend met het dramatische verhaal van hun vrijlating ... negeerde iedereen haar gewoon, ook haar eigen regering ...

'Somalische veiligheidstroepen hebben in de Indische Oceaan een Zuid-Afrikaans echtpaar gered dat door piraten is ontvoerd'. http://worldnews.nbcnews.com/_news/2012/06/21/12343356-south-african-sailors-freed-by-somali-pirates-after-20-months?lite
http://sabahionline.com/en_GB/articles/hoa/articles/newsbriefs/2012/06/21/newsbrief-01

—————————–
Nederlandse mariniers doden 2 piraten voor de Somalische kust

AfrikanerPaarCaptivesNederlandsMarineCapture11Pirates4 april 2011

4 april 2011 Mike Corder DEN HAAG, Nederland - Nederlandse mariniers hebben twee piraten gedood en 16 anderen gevangengenomen tijdens een operatie om een gekaapte Iraanse vissersboot voor de kust van Somalië te bevrijden, zei het ministerie van Defensie maandag.
Het dodelijke vuurgevecht was de eerste keer dat Nederlandse troepen vermoedelijke piraten hebben gedood tijdens patrouilles in de Golf van Aden als onderdeel van een internationale vloot tegen piraterij. Mariniers van het fregat HMS Tromp openden zondag het vuur op de piraten op de gekaapte Iraanse boot nadat ze hadden geschoten op twee Nederlandse opblaasbare speedboten die waren gestuurd om het vissersvaartuig te onderzoeken, aldus het ministerie. Tien verdachte piraten werden gevangen genomen toen ze probeerden te vluchten in een snelle skiff en zes anderen werden op de vissersboot vastgehouden. De lichamen van twee vermoedelijke piraten die bij het vuurgevecht zijn omgekomen, werden ook op het schip geborgen. Woordvoerster Marloes Visser van het ministerie van Defensie zei dat de piraten, van wie sommigen gewond raakten bij de schietpartij, aan boord van de Tromp werden ondervraagd. De gewonden kregen medische behandeling, maar het was onduidelijk of de gevangenen ergens heen zouden worden gebracht voor berechting. “Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren. Aanklagers zullen moeten beslissen, ”vertelde Visser aan The Associated Press. Wim de Bruin van het Landelijk Parket zei maandag geen informatie te hebben over de zaak. Zelfs toen Nederlandse mariniers de Iraanse dhow doorzochten, naderde een andere groep piraten, blijkbaar met de bedoeling de boot te kapen, aldus de verklaring van het ministerie van Defensie. De bemanning van de Tromp vuurde waarschuwingsschoten af om de tweede groep piraten te dwingen te vluchten. De dhow en zijn bemanning mochten wegvaren van de plaats van de aanslagen na de Nederlandse interventie.Na jaren van voorzichtige actie tegen piraten is de internationale armada die is gestuurd om de scheepvaart in de golf te beschermen assertiever geworden en eerder bereid om gevangengenomen kapers te vervolgen. dan laat ze gaan. Vorige maand viel de Indiase marine uit zelfverdediging een vissersboot aan, die door piraten als moederschip was gebruikt. Eenenzestig piraten werden gevangengenomen en voor vervolging naar Mumbai, de financiële hoofdstad van India, gebracht. En in 2009 doodden scherpschutters van de US Navy SEAL drie piraten die de Amerikaanse kapitein van het schip Maersk Alabama vasthielden.
Vorig jaar werden vijf Somaliërs veroordeeld voor het aanvallen van een vrachtschip onder Nederlandse Antilliaanse vlag met automatische wapens en een raketgranaat, in de eerste zaak van piraterij die in de moderne tijd in Europa voor de rechter komt. Ze zitten vijf jaar gevangenisstraf uit in een Nederlandse gevangenis,

Vijf van de elf piraten die de Zuid-Afrikanen Debbie Maritz en Bruno Pellizzari gevangen namen, werden gearresteerd door de Nederlandse marine: het ANC-regime weigerde hen echter in Zuid-Afrika te vervolgen, dus zetten de Nederlanders hen voor het gerecht in Rotterdam, Nederland:

Nog vijf Somalische mannen die ervan worden verdacht vorig jaar een Zuid-Afrikaans jacht te hebben gekaapt (en een Zuid-Afrikaans stel gevangengenomen tijdens een vuurgevecht), wachten ook op hun proces in een gevangenis in Nederland.
http://www.deseretnews.com/article/700124190/Dutch-marines-kill-2-pirates-off-Somali-coast.html
=======================
In afwachting van vrijlating van Bruno Pelizzari en Deborah Calitz: 20 oktober 1011: “Volgens SA-jachtbemanningsleden waren ze 'veilig in Mogadishu na een misverstand met Somalische piraten met een religieuze agenda'.
De twee Afrikaner christenen werden sinds 26 oktober 2010 gevangen genomen van het jacht Choizil. De vangst van het paar werd beschreven door Peter Eldridge, schipper van het jacht, die getuigde voor de Nederlandse politie. 10 januari 2011 - Peter Eldridge, schipper van het jacht Choizil, heeft zijn beproeving door Somalische piraten die zijn jacht in beslag namen en zijn bemanningsleden, Bruno Pelizzari en Deborah Calitz, ontvoerden voor de Nederlandse politie en gerechtsfunctionarissen. Er is ook gemeld dat het gevangengenomen echtpaar uit Durban, na een 'misverstand met Somalische piraten met een religieuze agenda', 'veilig' zou zijn in Mogadishu. Het echtpaar heeft geen geld. De schipper wist met hulp van Nederlandse mariniers te ontsnappen toen zijn jacht door Somalische piraten in beslag werd genomen, maar ze sleepten zijn twee ongelukkige bemanningsleden weg: twee rijke Afrikaners die met hem een lift hadden gemaakt om terug te keren naar Zuid-Afrika. Brono Pelizzari en Debarah Calitz waren alleen gekleed in hun zwemkleding toen ze werden gevangengenomen. Pelizzari's zus Vera zei gisteravond dat ze van de veroordeling op vrijdag hadden vernomen, maar het veranderde niets aan het feit dat haar broer en Deborah nog steeds gevangen werden gehouden nadat negen maanden. Tanya Waterworth schrijft in de Kaap Argus dat de families de piraten die hen vasthielden, al-Shabaab en heel Somalië pleitten om 'menselijkheid te tonen - onze familie te bevrijden van deze emotionele hongersnood die ons is opgelegd'.

Het wanhopige pleidooi zal maandag in de Somalische media worden verspreid. In het emotionele pleidooi voor hun terugkeer benadrukte Pelizzari het werk dat wordt verricht door de liefdadigheidsinstelling Gift of the Givers van Zuid-Afrika in de door hongersnood geteisterde stad Mogadishu en haar onmiddellijke omgeving.

“Elke avond hebben we op het nieuws gehoord hoe Zuid-Afrika, door de Gift of the Givers en de vrijgevigheid van veel Zuid-Afrikanen, Somalië helpt in zijn hongersnoodcrisis en talloze levens redt.

“Deze twee Zuid-Afrikanen zijn Afrikaanse mensen en onschuldig aan enig misdrijf jegens hun broers en zussen in Somalië.

"We vragen de piraten die hen vasthouden, Al-Shabaab en heel Somalië om menselijkheid te tonen - onze familie te bevrijden van deze emotionele hongersnood die ons is opgelegd", zeiden ze in hun pleidooi. De dochter van Deborah Calitz, Kerri, zei dat de families hoopten dat het mediaprobleem haar moeder zou helpen bevrijden.

"De veroordeling van de piraten helpt ons helemaal niet - mijn moeder en Bruno worden nog steeds vastgehouden." - Onafhankelijk op zaterdag
http://www.iol.co.za/news/africa/frantic-appeal-on-kidnap-by-pirates-1.1116982

De Zuid-Afrikaanse autoriteiten weigerden de vijf Somalische piraten te vervolgen na hun gevangenneming door de Nederlandse marine:

Vijf van de twaalf piraten werden berecht nadat ze waren gevangengenomen door de Nederlandse marine. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten weigerden hen te vervolgen nadat de Nederlandse marine de Zuid-Afrikaanse schipper en zijn jacht had gered en naar de haven van Richard's Bay had gesleept. De kapitein van het jacht, Peter Eldridge, legde bij de Nederlandse autoriteiten en de rechtbank getuigenis af over de wrede omstandigheden waarin hij en zijn twee bemanningsleden werden aangevallen. Eldridge weigerde zijn jacht te verlaten en werd gered door de Nederlandse marine. De Nederlanders namen vijf van de piraten gevangen, maar anderen wisten de twee Afrikaner-bemanningsleden, Bruno Pelizzari en zijn levenspartner Deborah Calitz, weg te slepen. Ze zijn sinds 26 oktober 2010 in gevangenschap 'ergens in Mogadishu'.
In januari van dit jaar keerde Peter Eldridge, schipper van het jacht Choizil, terug naar Zuid-Afrika nadat hij zijn beproeving door Somalische piraten had beschreven aan de Nederlandse politie en gerechtsfunctionarissen.

Er is ook gemeld dat het gevangengenomen echtpaar uit Durban, beide christenen, kort na hun gevangenname bijna werd gedood - als gevolg van 'een' misverstand met Somalische piraten met een religieuze agenda ', maar dat ze sindsdien' veilig 'zouden zijn in Mogadishu. tijd.

De Zuid-Afrikaanse autoriteiten beweren dat ze 'onderhandelen over hun vrijlating'. Het echtpaar heeft geen geld voor losgeld en hun familie ook niet. Het belangrijkste is nu om Bruno en Debbie veilig terug te krijgen '', zei SA-zeiler Peter Eldridge nadat hij had getuigd tijdens het proces tegen vijf gevangengenomen Somalische piraten in Nederland, wat leidde tot hun gevangenschap op 12 augustus 2011 in Rotterdam. beschuldigde mannen als een van de gewapende piraten die de Choizil hadden gekaapt. "Ik ging toen naar de magistraat en zei vrijwel dezelfde dingen, en kreeg toen vragen van de advocaten." Hij zei dat door daar te getuigen en te weten dat enkele van de mannen waren gearresteerd, hem niet had geholpen bij het verwerken van het trauma van het incident. 'Het is waarschijnlijk iets waar ik nooit overheen kom ... Het belangrijkste is nu om Bruno en Debbie veilig terug te krijgen,' zei hij destijds. - De Mercurius http://www.iol.co.za/news/africa/skipper-describes-hijacking-to-cops-1.1009939
 

Zuid-Afrikaanse woordvoerder internationale betrekkingen Saul Kgomotso Molobi: “ontvoerders maakten geen contact met de Zuid-Afrikaanse regering…” (die een ambassade heeft in Mogadishu).

Volgens Sail World, naar verluidt 'goed geplaatste bron' in februari van dit jaar, een man genaamd Andrew Mwangura in Kenia, en wiens banden met de piraterij-industrie in Somalië in het verleden 'uiterst nauwkeurig' waren, zou het ontvoerde echtpaar Bruno Pelizzari en Debbie Calitz werden na hun gevangenneming naar Mogadishu overgebracht.

 • De Zuid-Afrikaanse woordvoerder Internationale Betrekkingen, Saul Kgomotso Molobi, zei op 12 augustus 2011 dat 'de ontvoerders geen contact hadden opgenomen met de Zuid-Afrikaanse regering, noch met de familieleden van Bruno Pelizzari en zijn partner, Deborah Calitz. 'Ze hebben geen losgeld gevraagd, dus we weten niet wat ze willen', zei hij. Molobi zei echter dat de hoop op de veilige terugkeer van het paar niet vervaagt, aangezien piraten er soms lang over deden om losgeld te eisen. 'We denken dat ze nog leven. "

Dringend pleidooi van families van gevangengenomen Zuid-Afrikanen om Bruno Pelizzari en Deborah Calitz na negen maanden gevangenschap vrij te laten. Vijf Somalische piraten veroordeeld tot Nederlandse gevangenisstraffen http://bit.ly/qLbnPH  – http://www.iol.co.za/news/africa/frantic-appeal-on-kidnap-by-pirates-1.1116982

HOE ZIJN DE PIRATEN GEVANGEN?
De piraten werden berecht in Rotterdam, Nederland nadat ze waren buitgemaakt door de Nederlandse marine.

 •  De Zuid-Afrikaanse autoriteiten weigerden hen te vervolgen nadat de Nederlandse marine de Zuid-Afrikaanse schipper en zijn jacht had gered en naar de haven van Richard's Bay had gesleept.
  De kapitein van het jacht, Peter Eldridge, legde bij de Nederlandse autoriteiten en de rechtbank getuigenis af over de wrede omstandigheden waarin hij en zijn twee bemanningsleden werden aangevallen. Eldridge (bond zichzelf vast aan het schip) en weigerde zijn jacht te verlaten en werd gered door de Nederlandse marine. 
  De Nederlanders namen vijf van de piraten gevangen, maar anderen wisten de twee Afrikaner-bemanningsleden, Bruno Pelizzari en zijn levenspartner Deborah Calitz, weg te slepen. Ze zijn sinds 26 oktober 2010 in gevangenschap 'ergens in Mogadishu'.
  In januari 2012 keerde Peter Eldridge, schipper van het jacht Choizil, terug naar Zuid-Afrika nadat hij zijn beproeving door Somalische piraten had beschreven aan de Nederlandse politie en rechtbankfunctionarissen (in Rotterdam).
  Er is ook gemeld dat het gevangengenomen echtpaar uit Durban, beide christenen, kort na hun gevangenname bijna werd gedood - als gevolg van 'een' misverstand met Somalische piraten met een religieuze agenda ', maar dat ze sindsdien' veilig 'zouden zijn in Mogadishu. tijd. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten beweren dat ze 'onderhandelen over hun vrijlating'.
  Het echtpaar heeft geen geld voor losgeld en hun familie ook niet. Alle cadeautjes die Bruno en Debbie hadden gekocht voor familie thuis en hun geld werden gevonden. Toen ze terugkwamen, vertelden we hen herhaaldelijk dat we geen geld hadden en dat we Zuid-Afrikaans waren, 'zei hij. De piraten bleven op het jacht terwijl een moederschip met vaten brandstof voedsel en thee aan hen bezorgde.
  De drie Zuid-Afrikanen werden door de moslims als menselijk schild gebruikt:
  Op 7 november zagen de piraten die Eldridge en het paar op het jacht vasthielden een Frans oorlogsschip aan de horizon. 'Er waren twee boten. Een daarvan kwam uit Amsterdam. Hun helikopters zweefden boven hun hoofd. De piraten begonnen toen met hun AK47's op het oorlogsschip te schieten en lanceerden raketten. '
  Eldridge moest contact opnemen met het Franse schip. Eldridge kon hen via de radio laten weten dat er acht piraten aan boord waren. 'Nadien lieten de piraten ons op de zijkant van het jacht zitten, met het gezicht naar het oorlogsschip. Ze hadden geweren tegen ons hoofd, 'zei hij.
  De piraten hebben het jacht gemotoriseerd totdat de motor vastliep en aan de Somalische kust aan de grond liep. Het echtpaar werd gedwongen aan wal te gaan, maar Eldridge weigerde te vertrekken. 'Een van de piraten is teruggekomen,' zei hij. 'Hij scheurde de microfoon uit de radio en begon me te slaan. Ik weigerde te gaan. Ik bracht mezelf onder, zodat hij me er niet uit kon trekken. Hij wierp toen zijn wapen af. Ik was ongedeerd. Hij ging toen weg. '
  Eldridge maakte opnieuw contact met het oorlogsschip en werd gered.
  Op het moment van schrijven is er geen contact gelegd met de ontvoeringspiraten en is er tot dusver geen losgeld gevraagd. Plettenberg Bay / Sail-World Cruising
  http://www.sail-world.com/Cruising/international/I-would-have-gone-down-with-my-yacht.-Pirate-sailor-victim-tells/76978
  ———-
  Richards Bay zeiler Peter Eldridge, eigenaar van het jacht Choizil, was uitgeput na zijn terugkeer uit Nederland, waar hij op 26 oktober 2010 werd geïnterviewd door politie en rechtbank over zijn kaping door Somalische piraten nabij Tanzania, meldde Bronwyn Gerretsen. Het jacht van de heer Eldridge werd op 26 oktober op volle zee nabij Tanzania door piraten met AK47-zwaaiende piraten. Hij, samen met zijn bemanning, het Durban-echtpaar Bruno Pelizzari en Deborah Calitz, werden 13 dagen gegijzeld voordat het jacht aan de grond liep. Eldridge werd op het jacht achtergelaten nadat hij weigerde van boord te gaan, maar Pelizzari en mevrouw Calitz werden gegijzeld. Vijf Somalische piraten - onder degenen die Eldridge hebben gekaapt - werden gearresteerd door de anti-piraterij-taskforce en berecht voor de Nederlandse rechtbanken.
  Eldridge werd na zijn beproeving door een Nederlands oorlogsschip teruggebracht naar Richard's Bay en vorige week naar Nederland gevlogen om te getuigen. Hij werd voor het eerst geïnterviewd door de Nederlandse politie, aan wie hij de details van het incident vertelde.
  "Het belangrijkste is nu om Bruno en Debbie veilig terug te krijgen", zei SA-zeiler Peter Eldridge nadat hij had getuigd tijdens het proces tegen vijf gevangengenomen Somalische piraten in Nederland, wat leidde tot hun gevangenschap op 12 augustus 2011 in Rotterdam.
  Hij identificeerde de beschuldigde mannen duidelijk als een van de gewapende piraten die de Choizil hadden gekaapt. "Ik ging toen naar de magistraat en zei vrijwel dezelfde dingen, en kreeg toen vragen van de advocaten."
  Hij zei dat door daar te getuigen en te weten dat enkele van de mannen waren gearresteerd, hem niet had geholpen bij het verwerken van het trauma van het incident.
     "Zuid-Afrika heeft zich niet met Somalië bemoeid door soldaten te sturen" ..
   De woordvoerder van Zuid-Afrikaanse Internationale Betrekkingen, Saul Kgomotso Molobi, zei gisteren dat 'de ontvoerders geen contact hadden opgenomen met de Zuid-Afrikaanse regering, noch met de familieleden van Bruno Pelizzari en zijn partner, Deborah Calitz. 'Ze hebben geen losgeld gevraagd, dus we weten niet wat ze willen', zei hij. Molobi zei echter dat de hoop op de veilige terugkeer van het paar niet vervaagt, aangezien piraten er soms lang over deden om losgeld te eisen. 'We denken dat ze nog leven. Zuid-Afrika heeft zich niet met Somalië bemoeid door militairen naar dat land te sturen, dus we beschouwen dit als een goed teken dat gijzelaars uit Zuid-Afrika geen schade zullen ondervinden. Bij één incident vroegen piraten vier weken na de ontvoering om losgeld, dus er is geen reden om de hoop te verliezen. ' http://www.sail-world.com/Cruising/international/Hope–for-kidnapped-South-African-cruising-sailors/77547

  Eldridge's verslag van de arrestatie van het paar:
  In een klap voor klap verslag van de traumatische kaping voor de Tanzaniaanse kust op 26 oktober, legde Peter Eldridge, 61, uit dat hij bereid was zijn jacht, SY Choizil, tot zinken te brengen als de piraten er hun 'moederschip' van zouden maken om andere schepen te beroven . 'Ik had vrede gesloten dat ... als ze door zouden gaan met hun plan om er hun moederschip van te maken, ik bereid was te zinken met mijn jacht en de piraten,' zei hij. Eldridge weigerde zijn jacht te verlaten toen de piraten zijn bemanning op 7 november 2011 gijzelden. Eldridge, een ervaren zeiler, woonde al enkele jaren op zijn jacht aan de kust van Dar-es-Salaam. 'Ik besloot in november naar Richards Bay te zeilen omdat het een goed moment was om te zeilen. Ik heb Bruno en Debbie benaderd om mijn bemanning te zijn en ze waren het erover eens omdat ze dan hun familie thuis konden bezoeken, 'zei Eldridge bij de Zululand Yacht Club. Hij zei dat de kwestie van piraterij in Dar-es-Salaam volledig met het paar was besproken voordat ze in oktober vertrokken. 'We dachten dat we in het waarschijnlijke geval van een aanval zouden worden beroofd en dat de piraten ons zouden verlaten', zei hij. 
  Op 26 oktober, 160 km van de Tanzaniaanse kust, stopten twee motorboten aan weerszijden van het jacht. Hij was snel in staat om een mayday-signaal uit te zenden. Twaalf piraten, gewapend met AK47-kanonnen en RPG-raketten, gingen aan boord van het jacht. 'De communicatie was slecht, maar ze eisten de satellietradio en alle mobiele telefoons die we hadden. Ze hebben de vaste radio losgekoppeld en verwijderd. ' De drie werden onder schot gehouden terwijl het schip werd doorzocht.
  'Alle cadeautjes die Bruno en Debbie voor familie thuis hadden gekocht en hun geld, werden gevonden. Toen ze terugkwamen, vertelden we hen herhaaldelijk dat we geen geld hadden en dat we Zuid-Afrikaans waren, 'zei hij. De piraten bleven op het jacht terwijl een moederschip met vaten brandstof voedsel en thee aan hen bezorgde. Op 7 november zagen de piraten een Frans oorlogsschip aan de horizon. 'Er waren twee boten. Een daarvan kwam uit Amsterdam. Hun helikopters zweefden boven hun hoofd. De piraten begonnen toen met hun AK47's op het oorlogsschip te schieten en lanceerden raketten. '
  Hij moest contact opnemen met het Franse schip. Eldridge kon hen via de radio laten weten dat er acht piraten aan boord waren. 'Nadien lieten de piraten ons op de zijkant van het jacht zitten, met het gezicht naar het oorlogsschip. Ze hadden geweren tegen ons hoofd, 'zei hij. De piraten hebben het jacht gemotoriseerd totdat de motor in beslag werd genomen en het aan de Somalische kust aan de grond liep. Het echtpaar werd gedwongen aan wal te gaan, maar Eldridge weigerde te vertrekken. 'Een van de piraten is teruggekomen,' zei hij. 'Hij scheurde de microfoon uit de radio en begon me te slaan. Ik weigerde te gaan. Ik bracht mezelf onder, zodat hij me er niet uit kon trekken. Hij wierp toen zijn wapen af. Ik was ongedeerd. Hij ging toen weg. '
  Eldridge maakte opnieuw contact met het oorlogsschip en werd gered. 
  http://www.sail-world.com/Cruising/international/I-would-have-gone-down-with-my-yacht.-Pirate-sailor-victim-tells/76978
  http://www.timeslive.co.za/world/article834445.ece/SA-couple-still-held-by-pirates

eerdere rapporten:
Dringend pleidooi van families van gevangengenomen Zuid-Afrikanen om Bruno Pelizzari en Deborah Calitz na negen maanden gevangenschap vrij te laten. Vijf Somalische piraten veroordeeld tot Nederlandse gevangenisstraffen
http://bit.ly/qLbnPH  - 12 aug. 2011 - Nadat de strafrechter in Rotterdam vijf Somalische piraten had veroordeeld tot maximaal 7 jaar gevangenisstraf voor het gevangen nemen van twee Zuid-Afrikanen tijdens hun aanval op een Zuid-Afrikaans jacht, deed de familie van de gevangenen een pleidooi aan de Somaliërs om laat het jonge paar na negen maanden gevangenschap vrij.
http://www.sail-world.com/Cruising/international/Hope-for-kidnapped-South-African-cruising-sailors/77547
https://OrthodoxChurch.nl/2011/01/2-sa-citizens-captives-of-somalia-since.html