Kindermoorden nemen toe in Zuid-Afrika

Verspreid de liefde

Vermoorde Zuid-Afrikaanse kinderen worden neergeschoten, neergestoken, in brand gestoken, gehakt met machetes, geknuppeld met knuppels, meisjesbaby's worden in de steek gelaten en peuters sterven door seksueel misbruik ...

In 2013 werd Zuid-Afrika door de Wereldgezondheidsorganisatie beoordeeld als land met meer dan het dubbele van het wereldgemiddelde voor kindermoorden.

KindMoordInZuidAfrikaOndertekenaarAfrikaansCharterOnKinderrechtenKAART

Boven: Toch heeft Zuid-Afrika het Afrikaans handvest voor de bescherming van kinderen - maar beschermen hun kinderen duidelijk niet ...

In 2011 en 2012 bereikten slechts 1.720 kindermoordzaken de Zuid-Afrikaanse rechtbanken:

In 2011 en 2012 bereikten slechts 1.720 kindermoordzaken de Zuid-Afrikaanse rechtbanken. Veel gevallen worden nooit onderzocht na de autopsie,  gemeld de South African Medical Research Council: constateert dat 'kindermoordzaken na een post mortem onderzoek daar vaak eindigen - en niet door de politie worden onderzocht'.


- Terwijl Zuid-Afrikaanse kinderen in 2009 al meer dan tweemaal het wereldgemiddelde worden vermoord, worden veel gevallen na de post-mortem bevindingen zelfs nooit onderzocht door de politie van de SA.
- Sommige van deze feiten werden onthuld op 5 augustus 2014 in een antwoord op een parlementaire vraag, gesteld door Mike Waters, parlementslid van de oppositiepartij Democratische Alliantie.

Het antwoord van de regerende minister van de ANC-partij onthulde dat het aantal moordzaken dat tegen kinderen wordt gemeld bij de rechtbanken enorm is gestegen:
- In het SAPS-boekjaar 2011/2012 zijn in totaal 793 kindermoordzaken behandeld. Maar vorig jaar zijn deze gestegen tot 827.

- De minister van politie, Nathi Nhleko, onthulde ook schokkend in zijn antwoord dat deze kindermoorden werden gepleegd met vuurwapens, messen, knobkerries, vuur, machetes (hij zei niet, maar had moeten zeggen, dat veel meisjesbaby's werden achtergelaten of stierven door aanranding als gevolg van hekserijpraktijken).

- Belangrijk om hier op te merken is dat de steekproefgegevens van ANC-minister Nhleko alleen rekening houden met de beschuldigingen van kindermoord die tussen 2011 en 2013 daadwerkelijk bij de rechtbank zijn aangekomen. Het is niet bekend hoeveel mensen uit die zaken daadwerkelijk naar de gevangenis zijn gestuurd - dat is de volgende parlementaire vraag die moet worden gesteld.

"Een groot aantal gevallen van kindermoord halen nooit de rechtbank ..."

KindMoordenInZuidAfrikaZwanenMetHorrificWreedheidDianaKohlBarnard

Bovenstaande: Parlementslid Diane Kohler-Barnard merkte op dat 'het zeker is dat er een groot aantal kindermoordzaken is die nooit voor de rechtbank komen vanwege mislukte onderzoeken en een over het algemeen overbelaste Zuid-Afrikaanse politie (SAPS). Het werkelijke aantal, inclusief de gevallen die niet eens zijn gemeld, kan aanzienlijk hoger zijn. In feite heeft de South African Medical Research Council (SAHRC) geconstateerd dat gevallen die volgen op een post mortem onderzoek daar vaak eindigen - en niet onderworpen worden aan politieonderzoek. Het is zeer zorgwekkend dat veel ouders te maken hebben met een strafrechtsysteem dat niet de gerechtigheid produceert die ze verdienen. Elk van deze moorden moet voor de rechtbank komen en hopelijk een succesvolle veroordeling. We moeten ook het vermogen van de SAPS verbeteren om deze moorden te stoppen.
“We zullen nog meer parlementaire vragen stellen om na te gaan:
- Hoeveel van deze moorden hebben geleid tot succesvolle veroordelingen;
- Hoeveel waren vrijspraken; en
- En hoeveel zijn er nooit bij de rechtbank gekomen wegens gebrek aan bewijs of mislukte onderzoeken?
"We moeten er alles aan doen om de moorden op onze kinderen te stoppen en ervoor te zorgen dat de daders met succes worden vervolgd."
Verklaring afgegeven door Dianne Kohler Barnard MP, DA Shadow Minister of Police, 5 augustus 2014

Wereldgezondheidsorganisatie: het aantal kindermoorden in Zuid-Afrika is meer dan het dubbele van het wereldgemiddelde:
(2013) 2 augustus 2013 SAPA en onafhankelijke kranten

ChildMurderShameOfSouthAfrica2013iolrapport

Boven: monsters van de Staat-Mortuarium uit 2009 toonden al aan dat in dat stadium 5,5 van de 100.000 kinderen in Zuid-Afrika werden vermoord. ('officiële' bevolking: 51 miljoen)

Pretoria - 2 augustus 2013 SAPA - Het geschatte aantal kindermoorden in Zuid-Afrika is meer dan het dubbele van het wereldwijde gemiddelde, zegt een studie die deze week is gepubliceerd in het Bulletin van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In 2009 kwamen 5,5 van de 100.000 kinderen onder de 18 om. Dit was het dubbele van de schatting van de WHO van 2,4 moorden onder elke 100.000 kinderen, maar ligt dichter bij het aantal in andere landen ten zuiden van de Sahara. De monsters waren afkomstig van de mortuaria die door de staat in Zuid-Afrika werden beheerd tussen januari en december 2009. De WHO voerde een retrospectieve studie uit van gevallen van moord op vrouwen en kinderen. "De epidemiologie van kindermoorden in Zuid-Afrika" is de eerste van dergelijke studie in Zuid-Afrika. De meeste van de 1018 kinderen die in 2009 omkwamen, waren jongens.
- De auteurs zeiden ook: “Zuid-Afrika had dringend behoefte aan beleid dat het probleem van mannelijk tienergeweld adequaat aanpakt.
“De meest gebruikte moordmethoden om Zuid-Afrikaanse kinderen te vermoorden waren steken, bashen met knobkieries, doodsnijden met machetes, en onder meisjes: het achterlaten van baby's.
En veel van de kindermoorden waren 'seksueel geweld' (* en verkrachting van baby's).

————————

Bronnen:
http://www.iol.co.za/news/crime-courts/sa-s-child-murder-shame-1.1556828

Verklaring van DA over kindermoorden 6 augustus 2014:
http://www.politicsweb.co.za/politicsweb/view/politicsweb/en/page72308?oid=670817&sn=Marketingweb+detail&pid=90389&utm_source=Politicsweb+Daily+Headlines&utm_campaign=745c3f4bd9-DHN_Aug_6_2014&utm_medium=email&utm_term=0_a86f25db99-745c3f4bd9-130023369

Kaart van Afrikaanse landen die het Afrikaans Handvest ter bescherming van kinderen hebben geratificeerd:
http://en.wikipedia.org/wiki/African_Charter_on_the_Rights_and_Welfare_of_the_Child