Vuurdoop nu of later?

Verspreid de liefde

Hebreeën 12:28 & 29 “Daarom ontvangen wij een Koninkrijk dat niet kan worden bewogen, laat ons genade hebben, waardoor we God op aanvaardbare wijze kunnen dienen met eerbied en godvruchtige vrees, want onze God is een verterend vuur.

De geestelijke waarheid dat onze God een verterend vuur is, wordt in de Bijbel genoemd. Op verschillende plaatsen in de Bijbel staat dat "alle vlees is gras" en onze vijanden worden kaf en stoppels genoemd om te worden verteerd door het vuur van God die hen vernietigt. (Meer verwijzingen Deuteronomium 8: 3, Deut. 4:24, Jes 5: 24-25, Jes 40: 6, ze gebruiken allemaal dit concept, en nog veel meer). Ik zou denken dat het beter zou zijn om meer in de geest te werken waar we veilig zijn, in plaats van in het vlees van deze wereld, waardoor de wereld ons thuis wordt. Het woord zegt dat alleen de Filadelfia-kerk van broederlijke liefde zal ontsnappen aan de grote verdrukking die de aardbewoners beproeft. We kunnen de hemel het beste tot onze woning maken, waar het vuur ons alleen als goud verfijnt.

In Mattheüs 3:11 en Lucas 3:16 zei Johannes de Doper dat Jezus (Yahshua) ons met vuur zal dopen.

We krijgen allemaal twee manieren om met vuur gedoopt te worden. De ene is om ons nu bij God aan te sluiten en Zijn vuur van de geest uit ons al het schuim te laten branden alsof het uit zilver wordt gehaald. Dit wordt bereikt door de meest bevrijdende ware liefde in het gehoorzamen van de werkelijke geboden van de Schepper en het kruisigen van de corrupte delen van ons vlees om op één lijn te komen met de goedheid in de volheid van uitdrukking van al het goede. Ja, dan zullen we beginnen met het schrijven van zijn wet in ons hart en met liefde voor en vreugde in zijn wetten. Er staat dat in de eindtijd de Heilige Geest "de wet zal verheerlijken en eervol zal maken". Jezus zei dat het grootste gebod de shama was “hoor o Israël, YAHWEH is één God, en… spreek de hele dag over Zijn wet…” Anders zijn we helemaal niet bekeerd, gewoon achterlijk of babes. De onbekeerden zullen de uiteindelijke prijs ontvangen en betalen met de verdrukking die over de hele wereld komt. Er staat dat de hele aarde met vuur zal worden gedoopt. We moeten kiezen aan welke kant we staan (onthoud wat er met lauwwarm gebeurt). Er is Gods kant die waarheid en liefde is, en de kant van de wereld die leugens, duisternis en haat is. Bedenk dat de duivel komt als een engel des lichts, en breed is het pad naar vernietiging en smal is het pad naar het leven en weinigen daar vinden het dan. Dat zou betekenen dat de algemene opvatting van 99% over propaganda op tv de brede weg naar vernietiging zou zijn. Gods gezichtspunten worden in Zijn woord gevonden, en dat zijn degenen die er toe doen. Jezus zei dat het erger zou zijn dan sodom en gommorah, niet alleen de zonde, maar ook de vurige gevolgen.

"Hij maakt van zijn dienaren een vuurvlam" (Heb 1: 7). Zijn dienaren die nu overwinnen met ware pure liefde, kunnen niet worden verbrand in het komende vuur dat over de hele wereld zal komen. Iedereen die in Christus gelooft, zal zijn als goud of zilver, gezuiverd door het vuur, en als er nog steeds delen van ons leven zijn waar vlees nog steeds domineert, zullen we verlies lijden, alleen geen volledig verlies, aangezien ons fundament voor altijd is gelegd, en dat is Christus (1 Cor 3: 11-15).

Jezus sprak eerder over deze doop van het verfijnen of doden van onze vleselijke natuur in Lukas 12: 49-51. Paulus zei ons onze oude vleselijke natuur al als dood te beschouwen, als de wettelijke positie die we in Christus hebben om te wandelen in de kracht van de geestelijke nieuwe mens. Na gedoopt te zijn als begraven tot Zijn dood, opdat de kracht van het opstandingsvuur van de Geest kan werken (Rom 6: 1-2) Ezechiël hoofdstuk 1 spreekt over het vuur dat degenen die vol van leven zijn volledig omgeeft, omdat het bliksemschichten heeft of hogere elektrische kracht waarin ze verzadigd zijn. Openbaring 5: 9 zegt dat deze zelfde wezens worden verlost door het bloed van het Lam; met andere woorden, het is onze geopenbaarde natuur. Ze worden Gods Glorie genoemd in Ezechiël 8: 4, 9: 3, 10: 4 & 43: 2-4.

"Verteerd" worden door vuur is zoals de Bijbel zegt dat Zijn ware mensen zijn wanneer de Heilige Geest in ons activeert en ons feitelijk energie geeft tot een hogere levensstijl en kracht. Zoals Jezus zei dat we "in" vuur zouden worden gedoopt, niet alleen "in" water, er wordt bijbels gesproken over dat het op elk gebied van uw leven ondergedompeld en verzadigd is in een hogere kracht. Zoals Paulus sprak over alle Israëlieten die in Mozes werden gedoopt in 1 Cor. 10: 2 “en wij werden in Mozes gedoopt in de wolk en in de zee; en at hetzelfde geestelijke gemiddelde; en dronken allemaal dezelfde geestelijke drank; want zij dronken uit die geestelijke Rots die hen volgde; en die Rots was Christus. " Zo ook ons hele leven zal volledig verzadigd zijn, en nog meer, opgebeurd door de elektrische vuurkracht van onze God.

Er zullen uiteindelijk twee kampen zijn: 1. Zij die God kennen en zijn geboden gehoorzamen. 2. Zij die dat niet doen, van wie Christus en Zijn engelen 'in vlammend vuur wraak zullen nemen op hen die God niet kennen en het evangelie van onze Heer Jezus Christus niet gehoorzamen'. (2 Thes 1: 8)(Opmerking: 1 Johannes 2: 4 "Hij die zegt dat ik Hem ken en zijn geboden niet onderhoudt, is een leugenaar en de waarheid is niet in Hem." Geen jotten of tittels kunnen van de wet verdwijnen totdat alle profetieën en wetten zijn vervuld Matt 5 : 17-19) Pas nadat 2 Thes 1: 8 (en vele anderen) zijn vervuld, zullen we in staat zijn enkele leestekens of woorden uit de wet te verwijderen; anders is er geen reden voor Jezus om onze Hogepriester en ons Lamoffer te zijn, aangezien alleen de wet zegt dat wij ISRAËLIETEN het Lam nodig hebben. (Wij moderne Israëlieten van de westerse christelijke naties volgen nog steeds het belangrijkste deel van Gods wet die zegt dat we een Lam nodig hebben om voor onze zonden te verzoenen, Zijn naam is Jezus.)

"De wet is geestelijk, maar we zijn vlees, verkocht onder de zonde." (Romeinen 7:14). Alleen wandelen in de geest, of wandelen in Gods woord - wet - leerstellingen van liefde en reinheid zullen we in Christus blijven en vrij zijn van de slavernij van de zonde. Zijn wet wordt "het woord" en "de waarheid" genoemd, die ons vrijmaakt. Het vuur zal licht uitstralen naar degenen om ons heen en naar onze innerlijke geest. Zijn woord, het licht uitgedrukt door liefde, transformeert ons en de mensen om ons heen.

Handelingen 14:22 "..we moeten door veel verdrukking het koninkrijk binnengaan." David erkende dat al zijn beproevingen en correcties van God bedoeld waren om Hem Gods wet beter te leren en geestelijker te groeien. Hoeveel te meer geeft de kracht van de Heilige Geest ons die goddelijke bekwaamheid en kracht om vandaag te gehoorzamen! Zoals Paulus zei: wanneer we verminderen, neemt Hij toe. Hoe meer we ons leven voor Hem verliezen, hoe meer we het zullen vinden, zoals Jezus had gezegd, en dat degenen die hun leven zoeken het ook zullen verliezen.

Wees blij als u nu de beproevingen heeft om een christen te zijn, zodat u niet de grotere beproevingen verdraagt die de wereld moet ondergaan bij de komst van Christus. I Peter 4: 12-13 "vind het niet vreemd met betrekking tot de vurige beproeving, maar verheug je!" Er is veel aanmoediging en goeds uit Gods woord als je lijdt omdat je doet wat goed is in deze tijd. We moeten ons verheugen en zulke vervolging koesteren, we moeten het omarmen! In Mattheüs 5:10 zei Jezus: "Zalig zijn zij die worden vervolgd ter wille van de gerechtigheid; want hunner is het koninkrijk der hemelen." Wanneer we worden vervolgd, betekent dit dat we heel dicht bij het doorbreken van de grond staan voor de heerschappij van Gods koninkrijk op aarde. Dat onze vijanden Gods wet vrezen en weten dat we alle macht hebben en ons moeten stoppen. We hebben de antwoorden omdat Gods wet het antwoord is op alle wereldproblemen. De Nieuwe Wereld Orde houdt zich alleen bezig met het tot zwijgen brengen van de mensen die Jezus en Gods wet hebben, zoals er staat in Openbaring 12:17, maar we weten dat er uiteindelijk staat dat we winnen en zegevieren over het hele beestensysteem. Gods verbonden die Hij sloot om Zijn volk van de 12 stammen van de westerse christenheid te beschermen, kunnen en zijn nooit verbroken (dwz het Abrahamitische verbond dat ons zuivere zaad vermenigvuldigd zou worden en vele boeken hebben de verreikende aanvullende verbonden met betrekking tot dit zuivere zaad van Isaac, niet de valse joden die Edomieten worden genoemd, of de Ishaelitish Arabieren, maar de zuivere zonen van Isaac, de Saksische naties, die naar het noordwesten zouden verhuizen om een groot aantal machtige naties te blijven als afzonderlijke tribale naties zoals Europa tegenwoordig heeft, zoals bedekt met het boek "Verbond met Abraham" en in "De mysteries van uw verborgen erfenis blootleggen".)

Geef een reactie