Eeuwige verlossing gebaseerd op het bloed van (Jezus) YAHWEH Yasha, niet werken

Verspreid de liefde
Veel christenen denken dat Paulus zei dat we ons helemaal niet aan de wet hoeven te houden. De enige keer dat hij iets in de buurt zei, was echter in een geheel andere context.

In elk geval zeiden zijn toehoorders specifiek: 'Je komt niet in aanmerking voor eeuwige redding totdat u alle goede werken in de wet van Mozes volmaakt hebt gedaan. " (Handelingen 15: 1, Hebreeën, enz.)

Het was altijd een geschil met Hebreeën. De meesten van hen dachten dat alleen bloed van stieren en geiten hen kon redden. Sommigen die (Jezus) YAHWEH Yasha ontvingen, zeiden echter dat “redding” niet ontvangen kon worden totdat ze een zeer lang proces van bekering tot het judaïsme hadden doorlopen en erkend werden als besneden, enz. Hoewel het allemaal goede werken waren die ze in gedachten hadden , ze hadden het in omgekeerde volgorde. Redding wordt niet verdiend. Goede werken bewijzen pas later dat we gered zijn.
Paulus legde ten tijde van de bekering ten minste verschillende items op die zelfs de heidenen al zouden moeten oefenen. In het bijzonder schetste hij de wetten met betrekking tot afgoden, seksuele zonden, voeding en bloed, met de vermelding dat ze het op elke sabbat in de synagogen van elke stad in detail kunnen leren. (zie Handelingen 15 en Handelingen 25)
Als de wet de basis zou zijn van onze eeuwige verlossing, dan zouden we de wet perfect moeten houden zoals Jezus (YAHWEH Yasha) het hield.
Aangezien we allemaal geboren zondaars zijn (behalve YAHWEH YASHA / Jezus), kan niemand de eeuwige verlossing kwalificeren, uitsluitend gebaseerd op werken. Eeuwige verlossing is een gratis geschenk dat onze hemelse Vader geeft aan allen die belijden dat ze berouw zullen hebben van hun zonden, en laat YAHWEH Yasha (Jezus) de doodstraf voor zonde in hun plaats nemen.
Hoewel het onze redding niet verdient, willen we het nu houden, en het is nu het verlangen van ons hele hart om het lief te hebben en ons enorm te verheugen in al zijn prachtige geboden. Zoals Paulus zei, genieten we allemaal van de wet van YAHWEH naar de innerlijke mens (Romeinen 7:22).
Goede werken zijn alleen bedoeld om 'goed te doen' en helpen ons in veel gevallen om 'naakte overleving op aarde' te bereiken. Eeuwige verlossing is voor het hiernamaals. De goede werken zijn alleen bedoeld om in deze tijd een goed leven te hebben, en enorm te genieten van al Zijn wetten, zoals Paulus en koning David zeiden dat we dat doen.

Geef een reactie