HET WOORD VAN GOD IS DE WET

Verspreid de liefde

HET WOORD VAN GOD IS DE WET

Het Woord van God is de wet

BIJBELSE WOORDDEFINITIES

We hebben een probleem met een vreemde taal. We moeten weten wat het betekende voor degenen in de eerste eeuw, door hun begrip

1) KJV "Woord van God" (WOORD = WET)

Handelingen 17:11 "Doorzocht de Schriften" NT was niet relevant in de 1e eeuw, maar werd eeuwen later heilig verklaard als Schriftuur. Handelingen 15:21 "... De Mozaïsche wet wordt elke sabbatdag in ELKE STAD gepredikt"

'HOOR EN DOE HET WOORD VAN GOD' schriftplaatsen:

Lukas 8: 19-21

'Toen kwamen zijn moeder en zijn broers naar hem toe, en ze konden niet bij hem komen voor de pers. En het werd hem verteld door sommigen die zeiden: Uw moeder en uw broeders staan buiten, verlangend u te zien. En hij antwoordde en zeide tot hen: Mijn moeder en mijn broeders zijn dezen die het woord van God horen en het doen.”

(WOORD = WET)

Lukas 11: 27-28

'En het geschiedde, terwijl hij deze dingen sprak, een zekere vrouw van het gezelschap verhief haar stem en zei tot hem: Gezegend is de baarmoeder die u heeft gebaard, en de paps die u hebt gezogen. Maar hij zei: Ja, gezegend zijn zij die het woord van God horen en het onderhouden. "

Exode 24: 7-9

“En hij nam het boek van het verbond, en las voor de toehoorders van het volk: en zij zeiden: Alles wat de HERE heeft gezegd, zullen wij doen en gehoorzaam zijn.

En Mozes nam het bloed, en sprenkelde het op het volk, en zeide: Zie, het bloed des verbonds, dat de HEERE met u gesloten heeft aangaande al deze woorden. Toen gingen Mozes en Aäron, Nadab en Abihu, en zeventig van de oudsten van Israël op: "

(WOORD = WET)

Deut 17:19

"En het zal met hem zijn, en hij zal daarin lezen al de dagen van zijn leven: opdat hij zal leren de HERE, zijn God, te vrezen, om al de woorden van deze wet en deze inzettingen te houden, om ze te doen:"

Deut 31:12

“Verzamel het volk, mannen en vrouwen, en kinderen, en uw vreemdeling die binnen uw poorten is, opdat zij mogen horen en leren en de HERE, uw God, mogen vrezen, en erop toezien dat u al de woorden hiervan doet. wet:"

(WOORD = WET)

Handelingen 6: 7

“En het woord van God nam toe; en het aantal discipelen nam in Jeruzalem enorm toe; en een groot gezelschap van de priesters was gehoorzaam aan het geloof. "

II Kon 23:24

“Bovendien zette Josia de arbeiders met vertrouwde geesten, en de tovenaars, en de beelden, en de afgoden, en alle gruwelen die werden bespioneerd in het land Juda en in Jeruzalem, weg, opdat hij de woorden van de wet zou uitvoeren. die zijn geschreven in het boek dat de priester Hilkia vond in het huis van de Heer. "

(WOORD = WET)

Handelingen 12:24

"Maar het woord van God groeide en vermenigvuldigde zich."

Neh 8: 9

“En Nehemia, dat is Hattirsatha, en Ezra, de priester, de schriftgeleerde, en de Levieten die het volk onderwezen, zeiden tot het hele volk: Deze dag is een heilige dag voor de HERE, uw God; rouw niet, noch ween. Want het hele volk weende toen ze de woorden van de wet hoorden. "

(VOOR HUMOR'S SAKE OVER ONS)

Deut 9:13 "Verder sprak de HEERE tot mij, zeggende: Ik heb dit volk gezien, en zie, het is een halsstarrig volk:"

Ps 78: 1

"Luister, o mijn volk, naar mijn wet; neig uw oren naar de woorden van mijn mond."

Jes 1:10

“Hoort het woord des HEEREN, gij heersers van Sodom; luistert naar de wet van onze God, gij volk van Gomorra. "

Begrijpen we het? (WOORD = WET)

Handelingen 11: 1

"En de apostelen en broeders die in Judea waren, hoorden dat de heidenen ook het woord van God hadden aangenomen."

Jes 2: 3

“En veel mensen zullen gaan en zeggen: Komt, laat ons de berg des HEEREN beklimmen, naar het huis van de God van Jakob; en hij zal ons zijn wegen leren, en wij zullen zijn paden bewandelen; want uit Sion zal de wet uitgaan, en het woord des HEEREN uit Jeruzalem. "

Handelingen 8:25

"En zij, nadat zij hadden getuigd en het woord van de Heer hadden gepredikt, keerden naar Jeruzalem terug en predikten het evangelie in vele dorpen van de Samaritanen."

* CHRISTELIJK FORUM * *STARTPAGINA*  * OCONCORDANTIE VAN NLINE STRONG *

Geef een reactie