Plaatsen van glorie, toevlucht en loofhutten.

Verspreid de liefde

Plaatsen van glorie toevluchtsoord en loofhutten

(Uit The Christ's Assembly Newsletter)

ELK JAAR DE HEER heeft ons geboden om naar een land te gaan waar God Zijn naam (Zijn manier van leven) zal plaatsen, om daar anderen te roepen om zich bij ons aan te sluiten voor aanbidding. We zullen ons daar zeven dagen verheugen en in tijdelijke hutten of tenten wonen.

(Sommigen zeggen misschien nu bij het lezen van deze uitspraak "dat is het Oude Testament". Wees gerust, God herhaalde dat het een "statuut voor altijd" is Leviticus 23:41, Exodus 31:13, en in Zacharia 14 zegt het zelfs na de opstanding , nadat er geen maan of zon meer te zien is vanwege de helderheid van de Glorie, zal de hele wereld nog steeds worden gevraagd om deze handeling van het loofhuttenfeest te doen en dat zelfs als Egypte weigert, ze zullen worden gestraft met droogte. van Jesaja eindigt met de proclamatie dat zelfs in de nieuwe hemelen en nieuwe aarde ALLE VLEES Hem zal aanbidden van de ene nieuwe maan tot de andere, en de ene sabbat tot de andere. ** opmerking: de nieuwe maan wordt gebruikt voor het berekenen van de dagen van de jaarlijkse feesten . Het zal nog steeds geen oud testament worden genoemd, zelfs niet nadat God ons een geheel nieuwe hemel en aarde heeft herschapen! **

In Matt 5:19 zei onze Soevereine Yahshua (Jezus Christus): “Zij die de minste geboden onderhouden en de mensen onderwijzen, zullen zo groot genoemd worden in het koninkrijk der hemelen, maar zij die breken en de mensen leren de minste geboden te overtreden. en mensen leren de minste geboden te overtreden, zal de minste worden genoemd in het koninkrijk der hemelen. " We weten dat de enige dingen die in de wet zijn veranderd, is dat Jezus nu het zondeoffer is in plaats van de dieren, en nu onze hogepriester is, zoals profetisch was voorzegd toen de wet voor het eerst werd gecreëerd, dus het is niet in tegenspraak. Er is altijd een overblijfsel geweest dat de feesten en sabbatten met duizenden in elke generatie hield. Lees er meer over in ons nieuwe boek "Kingdom Glory of Christ's Church", waar dominee Knott de feesten, sabbatten en de meeste van Gods wetten uiteenzet die de afgelopen twee millennia op grote schaal door de westerse christelijke naties van Israël zijn gehouden.)

Voortdurend herhaalt dit gebod voor tabernakels dat we het moeten doen op een plaats die DE HERE zal kiezen om te gebruiken voor Zijn naam en Glorie. Misschien is het belangrijkste criterium dat we samen zijn met andere gelovigen die de Heilige Geest gebruikt om Zijn naam ergens te plaatsen. Het is het beste op nieuwe plaatsen die ontwikkeld moeten worden. Dit houdt vooral in dat we blij zijn dat God de toekomstige werken van hun handen zal zegenen op de nieuwe plaatsen die God zal kiezen, omdat het ons succes zal brengen zoals altijd in dergelijk pionierswerk. Deuteronomium 16:15, ook vs 6, 11 en hoofdstuk 26 vers 2). Dit omvat het brengen van een tiende van onze goederen of geld om in dat land te besteden tijdens uw viering en om elk jaar aan de priesters te geven in Loofhutten. Deuteronomium 14: 22-26 zegt dat je dat geld (je tweede tiende) ook moet uitgeven aan alles waar je ziel naar verlangt, eten of drinken dat je daar eet en drinkt en je daar verheugen voor de HEER, je God, met je gezin. Dus in totaal inclusief tabernakels en de rest van de tiende van het jaar gaat 20% van uw inkomen naar God.

We doen zulke grote bijeenkomsten niet slechts één keer per jaar, maar drie keer per jaar om op zijn minst een verschijning of bijeenkomst te houden, zie Deuteronomium 16:16. Loofhutten zijn de enige die vereisen dat het in tijdelijke woningen of hokjes / hotelkamers is. Wanneer deze bestemde tijden worden genoemd in Exodus 23: 14-33, spreekt het van de Engel des HEEREN die Zijn Naam heeft, voor ons uit zal gaan, en we moeten naar Zijn stem luisteren en Hem niet provoceren (vers 21), want Hij zal drijven. onze vijanden uit de landen die God voor ons heeft uitgekozen. Vandaag zouden we dit weten als de Heilige Geest die ons is geboden niet te bedroeven, en Hij leidt ons nu 'in alle waarheid' (Johannes 16:13), die met ons is om ons te helpen slagen in de oprichting van Gods koninkrijk op aarde. onder zijn kerk van Jezus Christus. Ja, tijdens de tijd van koning David en Salomo dat de Koninkrijkswet echt werd gehandhaafd, kwamen ze allemaal 3 keer per jaar in Jeruzalem bijeen, zoals de apostelen van de eerste eeuw deden; Maar nu "zijn de steden van God over de hele wereld verspreid" (Zacharia 1:17), dus zijn er vele kleine steden van Jeruzalem over de hele wereld waar ooit Zijn volk voorspoed heeft gehad door Jezus en het woord op de eerste plaats te stellen, door heiligdommen in goddelijke volgorde te bouwen. Velen vragen zich af waarom de vele eens overwegend christelijke steden zo gezegend waren. Dit zijn de ruïnes van de oude steden van nieuw-Jeruzalem, de wereld roept dat ze hersteld willen worden. (Openbaring 18: 9-10) Toch is er niet één man van Zijn volk te vinden in die verlaten steden na Jeruzalem (Jesaja 13:12), zoals het Jeruzalemse volk dat ze hebben verplaatst buiten wat nu Babyon is geworden, naar plaatsen God is bezig met het bouwen en plaatsen van Zijn naam op vers en nieuw vanaf nul. Ze zullen bezig zijn met het herstellen van de oude bres (Jesaja 58:12) die terugkeren naar de landelijke landbouwcultuur die ons volk groot heeft gemaakt. Het land bezitten en cultiveren, huizen bouwen en kinderen vermenigvuldigen, zoals God ons volk zelfs tijdens de Babylonische ballingschap had opgedragen in Jeremia 29: 5. In dit hoofdstuk wordt uiteengezet hoe we kunnen gedijen en goede burgers kunnen zijn, zelfs in een vreemde regering, dat we enigszins zelfvoorzienend moeten zijn, onze eigen huizen moeten bouwen en kinderen moeten vermenigvuldigen. In de praktische toepassing van vandaag zou uw kerk of bijbelstudiegroep op zoek moeten gaan naar nieuw land om het te kopen, daar nieuwe banen te creëren, anderen aan te trekken met handelsvaardigheden zoals loodgieterswerk, timmerwerk en medisch. Onze mensen zijn altijd naar de ergste woestenijen gegaan en hebben het laten bloeien als een roos, kijk maar naar Californië, dat een woestijn was. Een deel van Zuid-Afrika doet precies dit met hun beroepsopleidingsprogramma bij het Orange Free State Institute, waar ze studenten opleiden in landbouwambachten. Ze zijn gedwongen om dit te doen, om uit hun oudere steden te verhuizen, die nu overspoeld worden door ergere misdaad en corruptie in de derde wereld, meer dan Los Angeles, Detroit of Washington DC. Omdat de toekomst voor onze mensen er grimmiger uitziet om te overleven in de grote steden, moeten ook wij terugkeren naar ons landelijke boerenerfgoed als De Boers (Nederlands / Afrikaans voor boer). Het heeft duizenden jaren gewerkt omdat onze mensen gedijen in minder bevolkte gebieden, "leven in het zweet van ons voorhoofd". In de praktijk werkt dit in de echte wereld, aangezien deze wetten werden gegeven voor onze naakte overleving op aarde (Deuteronomium 8: 1). Nu we tekorten en torenhoge prijzen beginnen te zien, is het alleen maar logisch dat we allemaal enige zelfvoorziening zouden moeten hebben in plaats van volledig vertrouwen te stellen in Babylon. God heeft altijd gelijk gehad voor onze mensen. Alleen in die grote stedelijke gebieden creëren de slechtste omgeving voor immoraliteit, waar misdaad en corruptie kunnen gedijen, parasieten erger worden, ziekten, vernietiging en buitenlandse overnames plaatsvinden. Vooral met het ontbreken van goddelijke principes staan deze steden wijd open voor dergelijke satanische aanvallen, en ze worden een deel van Babylon (het politieke, economische en religieuze systeem van het beest). De Schrift zegt in Openbaring 18: 4: "Gaat uit haar (Babylon), mijn volk, opdat gij niet deel hebt aan haar zonden noch aan haar plagen". Dit is een gemeenschappelijk thema in de hele Schrift, niet alleen beginnend bij Abraham, maar zoals Paulus ons vermaande in 2 Korintiërs 6:17 "Gaat uit van hun midden en scheidt af". Onze mensen hebben in ontelbare tijden van de geschiedenis moeten verhuizen uit vijandige gebieden als Los Angeles. Het wordt gewoon te gevaarlijk voor de normaal werkende christelijke burger om overdag of 's nachts op straat te lopen. Toch zijn dit patronen die voorkomen in elk eens overwegend christelijk welvarend gebied dat wordt uitgebuit en onder de voet gelopen, waarvan bewezen is dat over de hele wereld gebieden worden overgenomen en veroverd zoals nu al duizenden jaren gebeurt. Mensen denken dat ze zegeningen hebben als het geen fractie is van hoe goed de dingen waren toen Gods wet werd gehandhaafd. In deze nu verlaten gebieden, zoals Los Angeles, waar ze denken dat er welvaart is, is het ver verwijderd van de restanten van wat slechts één nieuw Jeruzalem was. Een groot deel van Oost- en Zuid-Europa bijvoorbeeld onderging veel van deze verandering die veel van de zegeningen en uitverkoren mensen alleen verder naar het noordwesten en uiteindelijk naar Amerika bracht. Nu wordt de welvaart die voortkwam uit de etnisch-christelijke cultuur in Amerika uitgebuit naarmate buitenlandse culturen en heidendom worden verheven, moraal en familiewaarden verdwenen zijn. Echt niemand maakt meer gezinnen in grote steden, vanwege de overname en grote haat van satan die via Hollywood gepredikt wordt tot hun vernietiging. Propaganda tegen het idee om een gezin te stichten is het meest overvloedig in deze slechte tijd. De drie GROTE BIJEENKOMSTEN voor ALLE ISRAËL-CHRISTENEN OM NATIONAAL SAMEN TE KOMEN, de andere vier hoge heilige dagen en de wekelijkse sabbat zijn goddelijke voorzienige sleutels tot het voortbestaan en de welvaart van ons volk.

Wees bemoedigd en verheug je dat ons eerst nog vele dagen van overwinning beloofd is voor overgebleven christenen, overwinning zoals we nog niet hebben gehoord, zozeer dat de hele wereld zal zien hoe gezegend we zijn dat ze met hun tanden knielen en wegsmelten. Zichtbare cijfers zijn niet wat we op tv zullen zien, maar een misleiding van wat er werkelijk aan de hand is. We zijn een geestelijk hemels koninkrijk, het Koninkrijk van Licht en Waarheid dat alle kracht heeft. Hoewel we in sommige opzichten in de meerderheid kunnen worden beschouwd, zijn we geen mensenbehagers of mensen die het oog van de mens behagen, maar God. Er zal een overblijfsel zijn dat een getuige is van het KONINKRIJK en DAN zal het einde komen, zei Jezus in Mattheüs 24:14. We weten dat grote dingen altijd werden bereikt door de kleinste minderheid. Slechts 1% van de Amerikanen vochten in de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten, de meesten gaven er niet eens om.

Niets is nieuw onder de zon .; Gods volk blijft zelfs vandaag een overblijfsel op aarde, ook al zijn er tegenwoordig wereldwijd miljoenen van ons die God onderscheiden en door God worden geleid. Het spirituele lichaam van de kerk reikt zelfs voorbij de grenzen van de denominatie, allemaal door de eenheid van het geloof van Jezus Christus en het woord van God.

We zien wat morele corruptie deed met het oude Griekenland, Rome en de Spaanse rijken. Het ene rijk na het andere komt en gaat, maar de levende kerk van God ontsnapt aan de verwoestingen, bloeit op in onze eigen plattelandsgebieden en boerderijen om ze allemaal te leven. Migrerende Mexicanen begrijpen het basisprincipe van het vinden van extra land en met een groep gaan kijken of ze daarheen verhuizen. De kerk van God weet dit altijd beter geweten. Normaal gesproken kopen ze huizen in dergelijke gebieden en laten ze openstaan voor alle migranten om te komen wonen en werken en vervolgens door te trekken naar hun volgende huis in een heel ander deel van Amerika. Ze nemen elke Hispanic op, omdat ze het idee begrijpen om het land te voorzien, racistisch te bezitten, te bouwen en de huizen aan hun families en vrienden te geven om de beste toekomst te hebben. Iets wat onze mensen zijn vergeten. De meesten van ons hebben grootouders die veel van deze ideeën hebben beoefend terwijl ze opgroeiden op boerderijen, de oogst inblikken voor moeilijke tijden die zouden kunnen komen als een oogst mislukt en zelfvoorzienend zijn. Een broer, neef, neef, zoon of vader gingen samen op verkenning om land te kopen en het vervolgens te cultiveren. Terug in de landelijke landbouwcultuur genoten de meeste Amerikanen, en velen nog steeds, van dit soort bijbelse tabernakeltraditie.

Een groot deel van het liefhebben van God is het liefhebben van Zijn woord (Johannes 1: 1, het woord is God). Jezus zei: "als je Mij liefhebt, onderhoud dan mijn geboden" Onthoud dat Jezus hier was voor het begin der tijden (Johannes 1; 14 & Kolossenzen 1), Hij schiep de universa en schreef de tien geboden met Zijn vinger op stenen tafelen die Hij gaf aan Mozes. Veel christenen halen het vers aan dat we God moeten liefhebben. Ik weet dat je zelfs niet echt van jezelf kunt houden als je God niet gehoorzaamt, de schepper die weet hoe je bent ontworpen om te werken. Met ongehoorzaamheid kun je nooit het gebod vervullen om je naaste lief te hebben als jezelf. Het begint met het belijden van zonde en het groeien door onze geest te vernieuwen in Zijn woord. Psalmen zegt: "een goed begrip hebben allen die zijn geboden onderhouden". Als we zijn geboden blijven volgen, zoals elk jaar tabernakels houden, en dat geld uitgeven om het tot iets te laten uitgroeien, zorgt ervoor dat we jaar na jaar in meer begrip groeien. We zullen het met plezier doen omdat we van god houden en alleen door zijn geboden te onderhouden, kunnen we iets extra's hebben om onze broeder te geven. Vind je het leuk om liefde te betuigen aan anderen? Stel je voor dat God jou het vermogen heeft gegeven om liefde te betuigen aan de schepper van de universa en rechtstreeks met Hem in Zijn troon te communiceren door het Bloed van Jezus Christus. Het onderhouden van zijn geboden is het toppunt van plezier, meer dan alles wat deze wereld ooit kan geven. "Aan zijn rechterhand zijn er steeds meer genoegens".

1 Thesselonians 4: 10-12 spreekt over ware broederlijke liefde: “..we smeken jullie broeders, dat jullie meer en meer toenemen; en dat u studeert om stil te zijn en uw eigen zaken te doen en met uw eigen handen te werken, zoals wij u hebben geboden; opdat gij eerlijk kunt wandelen naar hen die buiten zijn, en opdat het u aan niets ontbreekt. " Werken en de kost verdienen zodat we extra hebben, is een groot deel van de liefde.

Nu heeft onze geestelijke redding natuurlijk niets te maken met onze uitvoering van de wet, die permanent verzekerd is zodra we Jezus 'doodstraf die in onze plaats genomen is voor zonden hebben aanvaard, om ons van die zonden te bekeren en ernaar te streven om naar Zijn woord te leven. Als we eenmaal gered zijn, willen we automatisch stoppen met zondigen en beginnen te gehoorzamen naarmate we meer van Zijn woord leren en bevrijd worden in meer van die gebieden van ons leven waar de zonde ons gevangen hield. Hoewel het een proces is van het verliezen van slechte gewoonten, zal het uiteindelijk automatisch zijn dat we God willen gaan liefhebben en behagen, tenzij jullie die van Zijn volk zijn die “vernietigd worden door een gebrek aan kennis”. Omdat Jezus het woord en de som van alle kennis is, zou het belangrijk zijn om meer en meer kennis van Zijn woord / wet te krijgen, zoals David en Salomo zeiden dat we ernaar moeten graven als een begraven schat. Zonde is een Grieks woord Hamartee wat betekent: "tekortschieten of het doel missen". In feite betekent het dat je het beste mist en mist dat God voor jou zou hebben. De bijbel definieert weer wat zonde is in 1Joh. 3: 4, “zonde is de overtreding van de wet”. Dus als we meer vrijgelaten willen worden, zullen we meer van die wet gehoorzamen. David zei voortdurend dat al Gods geboden en wetten VRIJHEID EN VRIJHEID zijn. Laten we ervoor zorgen dat we bijbelse definities van vrijheid hebben. De wetten van God zijn vrijheid, ongehoorzaamheid aan de wetten is een slavernij van potentieel, slavernij van het verkrijgen van alles wat God je wil geven. Goede werken kunnen ons nooit redden, maar als we eenmaal gered zijn, zullen we automatisch meer en meer van deze goede werken doen volgens Gods schema, zoals Tabernakels. Wij zijn geen wetticisten, omdat wettisten zeggen dat u eerst alle goede werken moet doen voordat u in aanmerking komt voor verlossing. In Handelingen 15: 1 zeiden ze precies dit dat niemand in aanmerking komt voor redding totdat ze zich perfect aan de wet hebben gehouden, en eerst besneden moesten worden, enz. Paulus schreef naar dat soort ketterse standpunten, vooral degenen die alleen geloofden het bloed van stieren en bokken kon hun redding geven, en dat ze het bloed van Jezus Christus niet nodig hadden. Dat geloof was het enige belangrijke geloof dat Paulus probeerde te weerleggen. Handelingen 15:21 zegt dat Mozes in elke stad werd gepredikt zodat iedereen alle wet tot in detail leerde, wat Paulus 'excuus was om niet opnieuw het hele oude testament te schetsen, gaf gewoon wat basisprincipes om mee te BEGINNEN, en voor hen om alles te bestuderen. de wet / het woord van God. (Handelingen 15:21 begint met het woord VOOR, of * BEACAUSE *, en legt uit waarom hij niet het hele oude testament voor iedereen opnieuw heeft beschreven, alleen de basisprincipes zoals schoon vlees, * gewurgd vlees *, bloed, enz., algemene schets van de belangrijkere LEVITISCHE veiligheidswetten voor nieuwkomers, "*** want Mozes wordt in elke stad gepredikt" zodat ze de rest kunnen leren. Hij schetste belangrijke gezondheidswetten en wees hen naar de Mozaïsche wet in vers 20, en vervolgens naar gaan erin.) De ketters in die dagen hadden het achterstevoren, werken kunnen ons niet redden, maar als we eenmaal gered zijn, zullen we die goede werken willen doen door de kracht van de Heilige Geest die alleen die goede werken in ons en door middel van ons. De Heilige Geest stelt ons door goddelijke kracht in staat om die oude slechte gewoonten van het overtreden van de wet te verliezen (zonde volgens Romeinen 7: 7 & 1Johannes 3: 4). Romeinen 1:15 zegt dat genade is voor gehoorzaamheid, of kracht van God om te gehoorzamen. Romeinen 10:17 zegt dat we geloof krijgen door te reageren op Gods woord / geboden. Als we niet naar Zijn woord luisteren en er niet op reageren, kunnen we nooit enig geloof verkrijgen. 1 Johannes 5: 4 vertelt ons dat GELOOF de overwinning is die de wereld overwint. Het is allemaal goed nieuws! Het is allemaal alleen maar Extra, hoe meer er nieuw groeit in Christus op dat eeuwige fundament.

Als we Hem blijven aanbidden op Zijn vaste tijden en onze geest dagelijks vernieuwen, zullen we meer leren hoe we Bijbelse liefde kunnen delen: 1 Johannes 5: 2-3 “Door deze we weten dat we de kinderen van God liefhebben, als we God liefhebben en zijn geboden onderhouden. Want dit is de liefde van God, dat we zijn geboden onderhouden en Zijn geboden zijn niet zwaar. " Hoewel we gered zijn door geloof door genade, betekent geloof in het woord niet dat we het woord ongehoorzaam willen zijn, maar dat we het willen geloven en gehoorzamen. We zullen onze eeuwige redding niet verdienen, maar we zullen worden beloond met hoeveel we ons hebben gehouden aan Gods wetten. Zoals we lieten zien in Mattheüs 5:19 "we zullen groot genoemd worden in het koninkrijk der hemelen", en Openbaring 22:12: "En zie, ik kom snel; en mijn beloning is bij mij, om een ieder te geven zoals zijn werk zal zijn. " Openb. 22:14: "Zalig zijn zij die zijn geboden doen, opdat zij recht hebben op de boom des levens, en door de poorten de stad binnengaan." 1 Johannes 3:22 "En wat we ook vragen, we ontvangen van hem, omdat we zijn geboden onderhouden en doen wat hij welgevallig is." Jes 58: 13-14 “Indien gij uw voet van de sabbat afkeert, van het doen van uw welbehagen op mijn heilige dag; en noem de sabbat een verlustiging, het heilige van Yahweh, eervol; en zult hem eren, niet uw eigen wegen doende, noch uw eigen genoegen vinden, noch uw eigen woorden spreken. Dan zult gij u verlustigen in den HEERE; en Ik zal u doen rijden op de hoogten der aarde, en u voeden met de erfenis van Jakob, uw vader, want de mond van de HEERE heeft het gesproken. "

Door deze fundamentele geboden en regels van tabernakels te gehoorzamen, zoals onze voorvaderen allemaal automatisch hebben gedaan, zullen we “fundamenten leggen voor vele toekomstige generaties” en dat christelijke gezinnen en kleine kerken blijven gedijen op aarde. (Deuteronomium 4: 1)

Een hoofddoel van tabernakels zou het stichten van nieuwe kerken moeten zijn of de kerken in die gebieden te helpen groeien met je "tweede tiende" van de Schrift. Toch moeten we elk jaar als onderdeel van het Loofhuttenfeest ook 'dat geld schenken voor alles wat uw ziel begeert, voor ossen, of schapen, of wijn, of sterke drank, of wat uw ziel ook maar begeert: en gij zult daar eten voor het aangezicht des HEEREN, uw God, en gij zult u verheugen, gij en uw huisgezin ”(Deuteronomium 14:26)

Het woord Kerk of Miqra in het Hebreeuws, Ecclesia in het Grieks is het woord "uitroepen", ook vertaald met "de geroepenen". Het gaat terug naar de eeuwige feesten die Leviticus 23 ons vertelde om voor altijd bij te wonen in elke generatie. Het woord miqra of “Convocatie” wordt ook wel “Heilige convocatie” genoemd, vandaar de eerste keer dat we het woord SAINT in onze bijbel vinden! Heiligen en Ecclesia zijn altijd rechtstreeks verbonden geweest met het samenkomen op Gods vastgestelde feestdagen. (Merk op dat in Leviticus 23 en elders ze altijd Gods feesten worden genoemd, niet Israëls feesten, niet Adams feesten, maar Gods feesten). Het belangrijkste onderdeel van het feest is dat er op die vaste tijden van het jaar en de wekelijkse sabbat een “roeping” is, dat een gemeente in ieder geval iedereen roept die ze kunnen komen bezoeken. Ja, de sabbat wordt in dat hoofdstuk een feest genoemd, een tijd om ons vooral te verheugen met voedsel en gemeenschap. Een periode van 24 uur die aan God is opgedragen, en een tijd die we hebben gepland om te beginnen met werken voor de mens, onze werkgevers en deze wereld. We hebben twee sabbatten tijdens het Loofhuttenfeest, wat een absoluut minimum is dat we niet werken. Neem contact op met de Christ's Assembly als u op zoek bent naar een gemeente om mee samen te komen op de feesten. We kunnen u bijna overal ter wereld locaties geven waar ergens tussen de tientallen en enkele duizenden die samenkomen op deze, Gods vastgestelde tijden.

Geef een reactie