Joshua, Jezus, Yahshua, Hosanna, Yahoshua zijn allemaal Griekse en Babylonische corrupties van de naam van onze Heiland

Verspreid de liefde

De bedoeling van dit schrijven is om degenen aan te sporen die een dieper onderzoek doen naar de Hebreeuwse taal en meer weten over de persoonlijke naam van onze Koning YAHWEH YAHSHA, degene die we allemaal zullen belijden en waarvoor we op een dag zullen buigen. Dit artikel is niet echt voor beginnende studenten, hoewel ze zeker welkom zijn. Dit is voor degenen die een diepere wandel en begrip zoeken. In de afgelopen 15 jaar heb ik deze uitgave van de spelling van zijn naam herhaaldelijk op een laag pitje gezet. Nu heeft de Heilige Geest mij gegeven om met u een dieper inzicht te delen in Zijn wonderbaarlijkste naam en dat heeft de betekenis van Verlosser / Verlosser. In alle gevallen bij het onderzoeken van zijn naam, is het enige dat substantieel is dat ik heb gevonden, het woord Yasha #3467 betekent Redder / Verlosser. De rest van de delen die moderne Joden aan Zijn naam hebben toegevoegd, blijken vals te zijn. Dit artikel is bedoeld om te helpen bewijzen dat zijn naam echt is REDDER YAHWEH Yasha, de Koning der koningen.

Zoals we worden aangespoord "Bewijs alle dingen, houd vast aan het goede" (1 Thesselonians 5:21), Denk ik dat degenen die er de voorkeur aan geven met begrip in de Geest te bidden, het onderstaande begrip zeer dankbaar zullen zijn.

[DISCLAIMER: Dit wil niet zeggen dat Hij ons niet in genade behandelt als we het uitroepen tot Hem. Er komt echter een tijd dat we geen baby's meer zijn, maar begrijpen dat elk woord door God is ingeademd, zelfs Zijn naam. Ons wordt niet alleen geboden om naar elk woord te leven, maar het is het woord dat een licht op ons pad is. Ontbrekende onderdelen kunnen betekenen dat u uw pad niet kunt zien.

Er zijn er ook aan het andere uiterste die zeggen dat we NOOIT Zijn naam kunnen kennen en nooit Zijn naam kunnen uitspreken. Als ze dit zeggen, onthoud dan, “… Hij verheerlijkt Zijn woord BOVEN Zijn naam…” (Psalm 138: 2). Dus aangezien Zijn woord hoger is dan Zijn naam, kunnen we ook nooit weten wat Zijn woord zegt? Nee! Onze God heeft al Zijn woord perfect in het origineel bewaard. King James Version is normaal gesproken goed genoeg, het helpt soms om de Hebreeuwse en Griekse woordenboeken / lexicons / concordanties te gebruiken voor exegetische gebruiksstudies. Hoewel dat soms volledig kan worden gedaan met alleen de King James Version, zijn deze boeken altijd direct beschikbaar voor een beter begrip. Dat is het belangrijkste doel van dit artikel. Hij zei dat als je doorgaat in Zijn woord, je de waarheid zult kennen en de waarheid zal je vrijmaken. "De Heilige Geest zal ons in alle waarheid leiden ”(Johannes 16:13).]

Yahshua kan niet de naam van de verlosser zijn omdat de SHUA rijkdom / rijkdom / huilen betekent, NIET redding. We zullen het in dit artikel bewijzen met de Hebreeuwse en Griekse woorden.

'De Engel des Heren zei: Roep zijn naam Save (of Redder) omdat hij zijn volk van hun zonden zal redden. " (Mattheüs 1:21)

De enige naam die de verlosser betekent, is Yasha

Let op #3468, # 3469 en #3470 zijn allemaal van #3467, Yasha (yaw-sha). Dat zul je ontdekken Redder in Jesaja 43: 3 (“Want ik ben Jahweh, uw God, de Heilige van Israël, uw Redder . . . , ") en vers 11, ("Ik, zelfs ik, ben Jahweh en er is geen Redder naast me.") en Hosea 13: 4 (“Toch ben ik de HEERE, uw God, uit het land Egypte; en u zult geen andere goden kennen dan Ik, want er is geen Redder naast me.") zijn allemaal van #3467: Yasha, het Hebreeuwse woord voor Redder.

De naam Jesaja (#3470), voordat het werd beschadigd door vertalers, werd gespeld YashaYah, betekenis "Yah heeft gered." Veel van de namen van de profeten en patriarchen in de Bijbel bevatten de naam van de Vader of Redder, maar nergens verwijst het naar de nummers #7769, shuwa of #7770, shuaof #7744, shuah. Het zijn Kanaänitische of Chaldeeuws / Babylonische woorden en namen, niet Hebreeuws.

Yahshua, Joshua, Hoshana zijn van Griekse corruptie.

Reeds in de eerste eeuw gebruikten ze voornamelijk de Griekse Septuaginta-versie van de tekst. Er was een grote Griekse invloed, maar we weten allemaal dat onze koning geen Griek was.

Iedereen is het er in elke mogelijke theorie over eens dat zijn naam afkomstig is van de wortel #3467, maar verder gaat het niet. Dit artikel zal je helpen deze studie verder te brengen, in plaats van dit simpelweg te houden als een ander "onbekend mysterie".

Mensen gingen er gewoon van uit dat de moderne Joden misschien gelijk hebben met hun 2000 jaar oude moderne mutaties van nieuwere Hebreeuwse vormen en woorden. Ze vinden dat we daarmee moeten instemmen, in plaats van de bijbelse versie van het Hebreeuws.

BEWIJS: gerelateerd en niet-gerelateerd Hebreeuws aan de naam van onze koning


Verwant: #3467 = Yasha - mannelijk een primitief wortel betekent - wreken, verdedigen, bevrijden, verlossen, helpen, behouden, redden, veilig zijn, verlossing brengen (hebben), redding (iour) [Verlosser] behalen, overwinning behalen.

Niet verwant: #G2424 = Iesus / Jesus - Grieks voor Joshua vanaf #3091
Niet verwant: #3091 = Yehoshua / Joshua - Yah huilen of vrouwelijke rijkdom van God.
(Joshua is ook een Babylonische en Griekse corruptie, Yasha is de onvervalste naam)

Let op de u of "oo" klank in de naam Yashua is door een Qubbus toe te voegen, een klinkerpunt dat niet in het originele Hebreeuws staat. Dat soort markeringen werden pas 1000 jaar nadat Christus op aarde rondliep, toegevoegd. Het Babylonische talmoedisme was in zijn dagen al slecht.

Niet verwant: #7768 = Shava - Om uit te schreeuwen (primitieve wortel)
Niet verwant: #7769 = Shua - Huilen
Niet verwant: #7774 = Shuaa - De naam van een vrouw betekent rijkdom
Niet verwant: #3444 = Yeshuah - vrouwelijk. Vanaf # 3467.
Niet verwant: #8668 = Teshuah - van 7768 in de zin van # 3467.
Niet verwant: #4190 = Mowshah - van # 3467
Niet verwant: #7744 = Shuah Om te dalen of te zinken

Verwant: #3468 = Yesha - van #3467
Verwant: #0477 = Eliyasha - God is redding
Verwant: #3470 = Yeshayah - YAHWEH heeft gered
Verwant: #G5614 = Hosanna-Hoshia na - Grieks woord voor Yasha Ana (combinatie 577 en 3467) dat nu levert.

Elke keer dat er een "ua" -einde is, is het vrouwelijk. (De meeste mensen kennen dit uit niet-Engels sprekende culturen. Voorbeelden, Fredrik-Fredrika, Alex-Alexa, Albert-Alberta, enz.). De "ah" -uitgang is ook vrouwelijk in het Hebreeuws. Begrijpen dat de taalkunde van wat je zegt macht is, God wil niet dat je zo weinig macht hebt als je een van Zijn kinderen bent.

Shua is een meisjesnaam van een Asheritess, dochter van Heber en zus van Jaflet, Shomer en Hotham 1 Chronicles 7:32. Er is een andere vrouw genaamd Shua in 2 Kronieken 2: 3 zij wordt een Kanaänitische vrouw genoemd.

Yasha is de ware en mannelijke naam die boven elke naam staat, wat "BEZORGER" betekent. Prijs YAHWEH YASHA, Waardig is het Lam om alle lof te ontvangen, inclusief lof voor Zijn ware naam!

Tot de 10e eeuw zou de naam van onze Heiland alleen Yasha zijn gespeld. Dat is het moment waarop de niet-gelovige, judaïsche, babylonische, veroordeelde Idumeërs de extra markeringen aan het zuivere Hebreeuws begonnen toe te voegen. Deze nieuwere vormen, geschreven door zulke niet-gelovige joden, kunnen een belangrijke nieuwe kabbalistische invloed van het kwaad hebben. Zeker, misschien 95% van de tijd verandert het de betekenis niet, maar dingen zijn zo trivalent als de mutaties van de uitspraak van een naam waarvan je misschien op de hoogte wilt zijn. Vooral omdat het een geheel nieuwe cultuur was na uit Babylon te zijn gekomen met de Talmoed en te huwen en elk spoor van Hebreeuwse wortels volledig te verwijderen uit Judaïsche overtuigingen tegen de 2de eeuw.

Het woordenboek van Strong en vele Lexicons zijn misschien onvolmaakt omdat ze op het moderne Jodendom vertrouwen, maar ze geven je in ieder geval de volledige grondwoorden en de volledige originele spelling. Iedereen onder de zalving van de Heilige Geest kan dan een diepere studie doen door het woord van God om te ontdekken dat het moderne Hebreeuws tegengesteld kan zijn aan het oorspronkelijke Hebreeuws.

Echter, hoewel iedereen “YAHWEH HUILT” zegt wanneer ze de naam Yahshua zeggen, geloven ze in hun hart dat ze niet de joodse betekenis zeggen, maar de oorspronkelijke betekenis dat YAHWEH ons BEVRIJDT. Hij zal ons altijd antwoorden, ook al weten we niet hoe we zijn naam perfect moeten zeggen. Het geeft echter echt kracht om Zijn ware naam te kennen en het betekent dat we een MACHTIGE BEZORDER hebben, geen huilbaby om een God.

Modern Hebreeuws en woorden maken deel uit van een vreemde cultuur in plaats van het origineel. Denk er eens over na, zei onze koning Yasha dat als ze niet in Hem geloven, ze niet in de Vader geloven. De enige weg naar de Vader is via de Zoon.

“Wie is een leugenaar anders dan hij die ontkent dat Jezus de Christus is? Hij is de antichrist, die de Vader en de Zoon verloochent. " (1Joh.2: 22)

Hij zei zelfs vaak dat ze door hun nieuwe door mensen gemaakte tradities en geboden van mensen zijn "Verwerping van de wet van Mozes" (zie Marcus 7: 9 en Johannes 5:46)

Dus prijs YAHWEH YAHSHA! Verkondig ze zoals Hij deed toen hij op de ezel reed, Hosanna in het Grieks of YASHA ANA! (Dit betekent dat YAHWEH NU LEVERT). Spoedig zal Hij terugkeren op een wit paard, Zijn vijanden in de wijnpers gooien, totdat elke knie buigt en belijdt dat Zijn naam Soeverein YAHWEH is, en Hij zal gekroond worden tot onze Koning op de troon van David, de steen van de scone. Laten we de door mensen gemaakte tradities weggooien en terugkomen bij YAHWEH in wat Hij ons heeft gegeven in onze Spirituele overtuigingen. We zullen uiteindelijk alleen maar aan Hem hoeven te antwoorden. Ik hoop dat dit helpt.

Sommige referenties zijn van de sterke concordantie, EliYah forum en Christus het creatieve woord.

We hebben voornamelijk een nieuwe studie “YASHUA IS 1/3 van YAHWEH” gepost Geschriften die zeggen dat Jezus / Yahshua God is en Jezus / Yahshua is YAHWEH.

Geef een reactie