HISTORISCH BEWIJS VAN DE MIGRATIES VAN ISRAËL

Verspreid de liefde

HISTORISCH BEWIJS VAN DE MIGRATIES VAN ISRAËL

door

Pastoor Bertrand L. Comparet, AB, JD

In mijn lezing genaamd "ISRAËL'S VINGERAFDRUKKEN" heb ik in het kort enkele van de bijbelse bewijzen geschetst dat de Angelsaksische, Scandinavische en Germaanse mensen van vandaag de levende afstammelingen zijn van het ISRAËL van de Bijbel. Dit bewijs was in de vorm van vele bijbelse profetieën over de toekomst van Israël, die nauwkeurig zijn vervuld door deze naties en door geen andere. Als de mensen die werkelijk alle dingen hebben gedaan die God zei dat Israël zou doen en die de exacte zegeningen hebben ontvangen waarvan God zei dat Hij die aan Israël zou geven, als ze niet Israël zijn, hoe kan God zich dan zo vergissen? Nee, God vergiste zich niet, Hij wist wat Hij zou doen en voor wie Hij het zou doen. Door al zijn profetieën en beloften waar te maken, heeft Hij deze naties geïdentificeerd als Israël.

Maar er zijn sommige mensen die God niet willen geloven en zijn identificatie van deze naties niet willen aanvaarden. In feite schreef een predikant met wie ik dit besprak, een predikant van een kerk in dit land, mij om te vragen 'welke andere historici van die tijd, in welke boeken, hoofdstukken en verzen hun migraties naar Noord- en West-Europa vastleggen. en de Britse eilanden? " Hij is slechts een van de vele sceptici die dit vragen en voor deze sceptici is het antwoord: "Ja, verschillende historici van die eeuwen hebben verschillende stappen van deze migratie getraceerd."

Wat ik nu voor u wil doen, is deze migratie historisch te traceren. Onthoud dat ik, binnen de tijdslimieten die noodzakelijkerwijs moeten worden vastgesteld voor een lezing als deze, alleen maar "de hoogtepunten" kan bereiken. Je weet hoe groot een bibliotheek gevuld kan worden met geschiedenisboeken, dus ik kan ze niet allemaal letterlijk citeren. Maar ik zal tijd genoeg hebben om u te laten zien dat de historici deze migratie hebben getraceerd van het oude Palestijnse huis van Israël naar de Europese huizen als de Angelsaksische, Scandinavische en Germaanse volkeren. Niet onder hun oude namen natuurlijk, maar dat is ook de vervulling van Gods profetie dat Hij "Zijn dienstknechten bij een andere naam zou noemen". U weet nu zeker dat de Bijbel Israël en alleen Israël identificeert als Gods dienstknechten.

De migratie van de Israëlieten besloeg ongeveer 12 eeuwen, gedurende welke tijd ze werden genoemd door verschillende historici, die in verschillende talen schreven, gedurende verschillende eeuwen en daarom onder verschillende namen werden vermeld. Zelfs vandaag de dag, als je een Londense krant, een Parijse krant en een Berlijnse krant zou lezen, allemaal gedateerd rond het einde van 1940, zou je ontdekken dat de Britse krant zei dat in dat jaar Frankrijk werd binnengevallen door "de Duitsers"; de Franse krant zei dat de invasie door “Les Allemans” was; en de Duitse krant zei dat de invasie door "der Deutsch" was, maar toch spraken ze alle drie over dezelfde mensen en dezelfde invasie. Evenzo moeten we niet verbaasd zijn te ontdekken dat de Israëlieten verschillende namen kregen in de Assyrische, Griekse en Latijnse taal. Evenzo veranderen zelfs in dezelfde taal namen van eeuw tot eeuw, net zoals we tegenwoordig nooit spreken van "Bohemen", zoals het een eeuw geleden werd genoemd, maar alleen van "Tsjecho-Slowakije.

U herinnert zich dat de oorspronkelijke 12 stammen van Israël uiteenvielen in twee naties na de dood van koning Salomo, omstreeks 975 v.Chr. Het noordelijke 2/3 van het land, dat de tien stammen bevatte, behield de naam "Israël", terwijl het zuidelijke 1/3, met de stammen Benjamin en Juda, met veel van de Levieten, de naam "Juda" kreeg. de koninklijke stam. Vanaf die tijd behielden ze hun gescheiden bestaan totdat ze uiteindelijk werden samengevoegd tot een enorme migratie, zoals we zullen zien.

De meeste koningen van het noordelijke koninkrijk Israël met tien stammen werden meer onderscheiden vanwege hun slechtheid dan vanwege hun bekwaamheid. OMRI, die regeerde van 885 tot 874 v.Chr., Was echter een krachtige en bekwame koning. Hoewel even goddeloos als de anderen en zijn regering, onder de andere naties van West-Azië, werd beschouwd als het fundament waarop de nationale identiteit daarna rustte. De taal van die dag sprak over een gezin, een stam of zelfs een hele natie als een "huis" of huishouden. Als u uw Bijbel veel hebt gelezen, moet u zeker Gods vele verwijzingen naar het "Huis van Israël" of het Koninkrijk Juda onthouden. Maar de uitdrukking werd in die dagen ook gebruikt om naar een natie te verwijzen als het "huis" van een grote koning die erover regeerde. Onder andere de Assyriërs begonnen het 10 Stammenrijk Israël "Het Huis van Omri" te noemen. In het Hebreeuws was "house" "bahyith" of "bayth", in het Engels meestal gespeld als "BETH" en uitgesproken als "BETH". In de verwante Semitische talen van Assyrisch was dit "BIT". Het Hebreeuwse "OMRI" werd in het Assyrisch soms "HUMARI", soms KUMRI geschreven

Met dit voorwoord in gedachten, laten we beginnen met het traceren van de Israëlieten vanuit hun Palestijnse thuisland, in de Assyrische verovering en deportatie. In 2 Koningen 15:29 lezen we: “In de dagen van Pekah, koning van Israël, kwam Tiglat-Pileser, koning van Assyrië, en nam Ijon en Abel-Beth-Maachah en Janoa en Kedesh en Hazor en Gilead en Galilea, heel het land van Naftali en voerde hen als gevangenen naar Assyrië. " In Kronieken 5:26 staat: “En de God van Israël wekte de geest van Pul, koning van Assyrië, en de geest van Tiglat-Pileser, koning van Assyrië, en hij voerde hen weg, zelfs de Rubenieten en de Gadieten en de halve stam van Manasse en bracht hen tot op deze dag naar Halah en Habor en Hara en naar de rivier de Gozan. "

Bevestiging hiervan wordt gevonden in inscripties van Tiglat-Pileser die archeologen hebben opgegraven en die zich vandaag in onze musea bevinden. Een van deze zegt: „De steden Gala'za (waarschijnlijk Assyrisch voor Galilea), Abilkka (waarschijnlijk Assyrisch voor Abel-Beth maacha), die op de grens van Bit Humria liggen, het hele land Naftali in zijn geheel, bracht ik binnen de grens van Assyrië. Mijn ambtenaar stelde ik over hen als gouverneur. Het land van Bit Humria, al zijn inwoners, samen met al hun goederen, heb ik naar Assyrië vervoerd. Pahaka, hun koning, hebben ze afgezet en ik plaats Ausi als koning. " Ter bevestiging van deze verandering in koningen lezen we in 2 Koningen 15:30: “En Hosea, de zoon van Elah, sloot een samenzwering tegen PEKAH, zoon van Remalia, en sloeg hem en doodde hem en regeerde in zijn plaats.

De verovering is dus begonnen in de noordoostelijke en noordelijke delen van het koninkrijk rond 740 v.Chr. En werkte vervolgens zuidwaarts, tot aan de zwaar versterkte hoofdstad Samaria, die omstreeks 721 v.Chr. Werd veroverd. Een andere koning van Assyrië regeerde tegen die tijd. II Koningen 18: 9-11 vermeldt het als volgt: “En het geschiedde in het 4e jaar van koning Hizkia (van Juda), dat het 7e jaar was van Hosea, zoon van Ela, koning van Israël, die Salmanezer, koning van Assyrië, trok tegen Samaria op en belegerde het. En na drie jaar namen ze het in beslag, zelfs in het zesde jaar van Hizkia, dat is het negende jaar van Hosea, de koning van Israël, Samaria werd ingenomen. En de koning van Assyrië voerde Israël weg naar Assyrië en plaatste hen in Halah en in Habor bij de rivier de Gozan en in de steden van de Meden. " We weten dat koning Salmanezer stierf in het laatste deel van deze belegering en dat de laatste verovering en deportatie werden uitgevoerd door zijn opvolger, koning Sargon II. Ter bevestiging hiervan zegt een inscriptie van Sargon II: “In het begin van mijn regering belegerde ik de stad Samaria die ik belegerde. 27.280 van zijn inwoners heb ik meegenomen. "

De deportatie van een hele natie kostte natuurlijk veel tijd. De reis moest worden georganiseerd, met voldoende voorraden voor elk konvooi in elke etappe van de reis en een juiste organisatie van de plaatsen die waren geselecteerd om ze te ontvangen. We weten dat Sargon II "de steden" van de Meden "ten oosten van het Zagros-gebergte pas een paar jaar na 721 v.Chr. Bezette, dus ongeveer 715 tot 712 v.Chr. Is de juiste datum voor de deportatie naar Media. De plaatsen waarnaar Israël door de Assyriërs werd gedeporteerd, kunnen in het kort worden samengevat als een boog of halve cirkels rond het zuidelijke uiteinde van de Kaspische Zee.

Deze deportatie nam de hele bevolking van de tien noordelijke stammen die de natie Israël vormen, binnen. Vanaf dit punt is de scheiding in Stammen blijkbaar verloren gegaan en het is als natie dat het Koninkrijk Israël zijn Assyrische ballingschap binnenging.

Hierdoor bleven de andere twee stammen nog in het zuidelijke koninkrijk Juda wonen. Assyrië en Egypte waren de twee gigantische rijken van die tijd, die elk de heerschappij zochten over alle kleinere en zwakkere naties. Assyrië had de Egyptische invloed uit West-Azië verdreven, terug naar het continent Afrika en had alle kleinere naties die Juda omringen tot vazalstaten gemaakt die zware eerbetoon aan Assyrië betaalden. Het brute en roofzuchtige karakter van de Assyriërs maakte hen geen vrienden en hun vazalstaten waren altijd hopelijk op zoek naar een manier om aan de Assyrische macht te ontsnappen. Egypte hield de hoop op opstand levend door militaire hulp aan te bieden aan degenen die tegen Assyrië in opstand kwamen. De dood van een koning leek de meest geschikte tijd om in opstand te komen, aangezien zijn opvolger tijd nodig zou hebben om zijn macht op orde te krijgen en misschien zelfs thuis enige concurrentie om zijn troon zou krijgen. Daarom, toen koning Sargon II van Assyrië stierf, ongeveer 705 v.Chr., Begonnen er opstanden in West-Azië, waarbij het koninkrijk Juda onder koning Hizkia eraan deelnam, in de hoop op militaire hulp van Egypte. (Hoewel de profeet Jesaja waarschuwde dat de opstand zou mislukken.)

De nieuwe koning van Assyrië, Sanherib, begon zijn rijk te herstellen. De ene opstandige stad na de andere werd heroverd met de afschuwelijke wreedheid die kenmerkend was voor Assyrië. In 701 voor Christus viel Sanheribs enorme leger het koninkrijk Juda binnen. Halverwege bleven ze even staan om het Egyptische leger te verslaan, waarna ze Jeruzalem belegerden. Geen van de kleinere steden van Juda kon weerstand bieden. II Koningen 18:13 en Jesaja 36: 1 zeggen: "In het 14e jaar van koning Hizkia trok Sanherib alle versterkte steden van Juda op en veroverde ze." Daarna volgde de belegering van Jeruzalem, die werd beëindigd toen de engel van de Heer 185.000 Assyrische soldaten in één nacht doodde, en Sanherib de belegering opgaf en terugvluchtte naar zijn eigen land.

Ter bevestiging hiervan zegt Sanheribs eigen verslag hiervan: 'Ik belegerde toen Hizkia van Juda, die zich niet aan mijn juk had onderworpen, en ik veroverde 46 van zijn sterke steden en forten en ontelbare kleine steden die eromheen lagen, met de het slaan van rammen en het aanvallen van motoren en de aanval van voetsoldaten, en door mijnen en bres in de muren. Ik bracht er 200.150 mensen uit, zowel klein als groot. Hizkia zelf, als een gekooide vogel, sloot ik op in Jeruzalem, zijn koninklijke stad. " Koningen uit de oudheid waren trots op hun overwinningen, maar nooit op hun nederlagen. Koning Sanherib geeft dus tactvol niet aan hoe de belegering van Jeruzalem eindigde. Maar hij bevestigt de verovering van alle andere steden van Juda en de deportatie van 200.150 mensen.

Bedenk dat alle mensen van de 10 noordelijke stammen zich al hadden gevestigd rond de zuidkant van de Kaspische Zee, tijdens de Assyrische deportatie van Israël. Nu werd aan hen een groot deel van de twee zuidelijke stammen van Benjamin en Juda toegevoegd; zodat de Assyrische deportatie alle tien stammen omvatte en een substantiële vertegenwoordiging van de andere twee. Dit waren de mensen die jouw voorouders en de mijne werden toen ze naar Europa verhuisden.

In de loop der jaren breidden het toenemende aantal Israëlitische Stammen zich noordwaarts uit langs beide zijden van de Kaspische Zee. Het waren niet in wezen stadsbouwers, maar boeren en herders. Waarschijnlijk in het eerste deel van hun verblijf hier, hebben de Assyriërs de bouw van steden streng ontmoedigd die natuurlijk versterkte centra van verzet zouden zijn. Terwijl ze naar dit gebied werden overgebracht, als gevangenen werden meegesleept, beroofd van al hun bezittingen, moesten ze zichzelf schuilplaatsen of kraampjes maken waar ze enige tijd stopten. Hier in het zuidwesten noemen onze Indianen zo'n borstelige schuilplaats een "wickiup"; de Hebreeën noemden het een "soocaw", waarbij de naam ook op een tent werd toegepast. Het was het enige huis dat een nomade bezat. Het meervoud van "soocaw" was "succoth". Geleidelijk werd dit overgebracht naar "Zuid", gebruikt voor een tentbewoner of nomade en werd uiteindelijk Sythian ".

Het grote beeldhouwwerk op de Behistun-rots, gemaakt omstreeks 516 voor Christus, bevatte inscripties die de vele verschillende naties lieten zien die schatplichtig waren aan koning Tarius I van Perzië. Deze inscripties zijn geschreven in het Oud-Perzisch, in het Mediaan en in het Assyrisch. Ze toonden aan dat onder hen een Sythische natie was die in het Assyrische en Babylonische "Gimiri" wordt genoemd, wat "de stammen" betekent. Van "Gimiri" is de naam afgeleid van de "Cimmerians", die zich iets naar het noorden en in de Oekraïne vestigden. Maar de Behistun-inscripties verklaarden ook dat deze mensen "Sakka" werden genoemd in het Perzisch en het mediaan. De latere namen beginnen al te evolueren.

De grote Griekse historicus HERODOTUS, die leefde van 484 tot 425 v.Chr. En in het algemeen 'de vader van de geschiedenis' werd genoemd, zegt over deze mensen: 'De Sacae, of Scythen, waren gekleed in broeken en hadden op hun hoofd nog steeds caps stijgen tot een punt. Ze droegen de boog van hun land en de dolk; daarnaast droegen ze de strijdbijl of sagaris. Ze waren in werkelijkheid Amyrgische Scythen, maar de Perzen noemden hen Sacae, aangezien dat de naam is die ze aan alle Scythen geven. " Overigens tonen enkele van de prachtige gebeeldhouwde muren van de oude ruïnes van het Perzische paleis in Persepolis illustraties van die Sacae, in hun broek en puntmuts, als eerbetoon aan de Perzische koning.

We krijgen nu meer aanwijzingen voor deze mensen. Herodotus zegt dat de Scythen of Sacae voor het eerst in dat land verschenen in de zevende eeuw voor Christus, dezelfde periode waarin de stammen van Israël zich daar vestigden door hun Assyrische veroveraars. Hun gebruik van de strijdbijl als wapen is een overblijfsel uit hun geschiedenis als Israël. In Jeremia 51:20 zegt God over Israël: "Gij zijt Mijn strijdbijl en oorlogswapens, want met u zal Ik de natiën in stukken breken en met u zal Ik koninkrijken vernietigen". We zullen later zien dat de naam evolueerde van SAKKE naar SAXON; en het is opmerkelijk dat de strijdbijl het grote wapen van de Saksen was.

Deze Scythen of Sacae leefden naar Gods beschrijving van Israël als Zijn strijdbijl en oorlogswapens. Ze werden een militair volk met grote macht, dat veel deed om oude naties uit elkaar te halen. De Griekse geograaf en historicus STRABO, die leefde tussen 63 voor Christus en ongeveer 21 na Christus, zegt: 'De meeste Scythen, beginnend bij de Kaspische Zee, worden' Dahae Scythae 'genoemd en degenen die meer naar het oosten liggen,' Massagatae 'en' Sacae '; de rest heeft de algemene naam 'Scythen', maar elke stam heeft zijn eigen bijzondere naam. De Sacae hadden invallen gedaan die vergelijkbaar waren met die van de Cimmeriërs en Trares, sommige in de buurt van hun eigen land, andere op grotere afstand. Ze bezetten Bactriana en kregen het vruchtbaarste gebied van Armenië in bezit, dat naar hun eigen naam Sacasene werd genoemd. Ze vorderden zelfs tot aan de Cappadociërs, die met name in de buurt van de Euxine Zee (tegenwoordig de Zwarte Zee genoemd), die nu 'Pontici' worden genoemd. ''

Dit was slechts het eerste deel van hun uitbreiding. Toen er een eeuw was verstreken sinds hun deportatie naar dit land Scythië, waren ze sterk genoeg geworden om de lange reeks van kwellende oorlogen tegen hun veroveraars, de Assyriërs, te beginnen. Ze misten de kracht om de sterk versterkte groep steden rond de Assyrische hoofdstad te veroveren en op hun beurt maken hun nomadische gewoonten het voor hen gemakkelijk om zich terug te trekken voor een te machtig Assyrisch leger. Maar generaties van deze voortdurende oorlog voerden de Assyriërs uit, "lieten ze wit leeglopen", zodat toen de Meden uiteindelijk Assyrië veroverden en Nineve veroverden in 612 v.Chr., Hun overwinning vrij gemakkelijk was tegen de uitgeputte Assyriërs.

Vanaf dit punt zou ik u kunnen verwijzen naar slechts één historisch werk dat de Scythen volledig traceert tot hun nederzetting in Engeland als de Angelsaksen. "A History of the Anglo-Saxons" van Sharon Turner doet dit fantastisch. Zoals de meesten van jullie weten, ben ik advocaat van beroep. Een advocaat leert al snel onderscheid te maken tussen de man die de feiten werkelijk kent en de man die alleen maar herhalen herhaalt, dat wil zeggen roddels en geruchten die hij van anderen heeft gehoord. Hoe weten we of deze anderen echt weten waarover ze praten? Tenzij een man de gebeurtenis met zijn eigen ogen heeft gezien, zijn zijn ideeën over het onderwerp niet beter dan de nauwkeurigheid van de informatie die hij heeft ontvangen.

Nu kan geen enkele historicus in onze tijd enige persoonlijke kennis hebben van wat er 2000 jaar geleden is gebeurd, dus zijn geschriften kunnen niet beter zijn dan het bronmateriaal dat hij heeft verkregen van mensen die leefden en schreven in een tijd dat er nog nauwkeurige informatie beschikbaar was. De meeste moderne geschiedenisboeken zijn gebaseerd op nogal karige documentatie uit vroege bronnen, omdat het voor de ene historicus zoveel gemakkelijker is om van een andere te kopiëren. Maar Sharon Turner's “History of the Anglo-Saxons” is een van de meest grondig gedocumenteerde historische studies die ooit zijn gemaakt en de betrouwbaarheid ervan staat buiten kijf. Hij voert de Angelsaksen van Groot-Brittannië terug naar de Scythen; helaas gaat hij niet een stap verder en traceert de Scythen terug naar Israël; maar we kunnen dat doen vanuit andere bronnen.

Laten we teruggaan naar de Scythen, zoals het volk Israël bekend werd in het land waarnaar ze werden gedeporteerd. Diodorus Siculus, een Griekse historicus die leefde in de tijd van Julius en Augustus Caesar, zegt dit: `` De Scythen genoten in de oudheid van slechts een klein stuk grond, maar (door hun moed) geleidelijk sterker geworden, vergrootten ze hun heerschappij ver en dichtbij en bereikte tenslotte een enorm en glorieus rijk. In het begin zaten er een paar van hen, en degenen die zeer verachtelijk waren vanwege hun gemene afkomst, zaten vlakbij de rivier de Araxes. Naderhand won een van hun oude koningen, die een oorlogszuchtige prins was en vaardig in wapens, alle bergachtige delen van hun land tot aan de Kaukasus. Enige tijd daarna onderwierpen hun nageslacht, dat beroemd en eminent werd voor moed en krijgshandelingen, vele gebieden. Daarna keerden ze hun armen de andere kant op en leidden hun troepen tot aan de rivier de Nijl in Egypte. "

Andere historici schrijven dat BLONDE SCYTHIERS rond 626 v.Chr. Een expeditie tegen Palestina en Egypte ondernamen. De stad Scythopolis, in de Jordaanvallei, is genoemd naar een nederzetting tijdens deze aanval. Maar om verder te gaan met Diodorus Siculus schreef hij: “Deze natie bloeide meer en meer en had koningen die zeer beroemd waren: van wie de SACANS en de Massageten en de Arimaspiërs en vele anderen met andere namen hun oorsprong ontlenen onder andere. Er waren twee opmerkelijke kolonies die door die koningen uit de veroverde naties werden getrokken. Degene die ze uit Assyrië brachten en zich vestigden in het land dat tussen Paphlagonia en Pontus ligt. De andere werd uit Media gehaald, die ze in de buurt van de rivier de Tanais plaatsten, die mensen Sauromatianen worden genoemd. "

Merk op hoe Gods bestemming voor deze mensen werkte. Ze lieten geen zakken van hun mensen achter in de landen waar hun veroveraars hen hadden gevestigd. Maar toen ze grote macht hadden verworven, kwamen ze terug en namen iedereen op die overbleef, en namen ze mee naar de migrerende massa. Evenzo vermeldt de geschiedenis dat zij Babylon binnenvielen, nadat het door de Meden en Perzen was omvergeworpen, waarbij zij het volk van Juda en Benjamin met zich meedroegen dat niet naar Jeruzalem zou terugkeren.

Zelfs in vroege tijden, vóór de laatste massabeweging naar Europa, waren de Scythen begonnen met hun opmars naar hun nieuwe thuisland, waar sommigen van hen al waren aangekomen vóór het begin van de christelijke jaartelling. Plinius de Oudere, een Romeinse historicus die leefde van 23 tot 79 na Christus, zegt dit: „De naam 'Scythian' heeft zich in alle richtingen uitgebreid, zelfs tot de Sarmatae en de DUITSERS. Maar deze oude naam wordt nu alleen gegeven aan degenen die buiten die naties wonen en voor bijna de rest van de wereld onbekend leven. Voorbij (de Donau) zijn de volkeren van Scythia. De Perzen hebben ze bij de algemene naam Sacae genoemd, die eigenlijk alleen tot de dichtstbijzijnde natie van hen behoort. De oudere schrijvers noemen ze Aramii (Arameeërs). De veelheid van deze Scythen is tamelijk ontelbaar. In hun leven en hun gewoonten lijken ze veel op de mensen van Parthia (Perzië). De stammen onder hen die beter bekend zijn, zijn de Sacae, de Massagetae, de Dahae, enz.

Anderen hebben deze vroege migratie naar Duitsland opgemerkt. Herodotus noemt bijvoorbeeld een migratie en vestiging van een volk dat hij de Sigynoe noemt, die zelf beweerde kolonisten van Media te zijn en dat migreerde tot aan de rivier de Rijn. (Weet u nog dat onder de plaatsen waar de Israëlieten werden hervestigd, "de steden van de Meden" waren?)

Merk ook op dat Plinius de Oudere zei: "De oudere schrijvers geven hen de naam Aramii", dat wil zeggen "Arameeër", in de moderne taal Syrisch genoemd. In Deuteronomium 26: 5 kreeg elke Israëliet de opdracht te bekennen dat "Mijn vader een Syriër die op het punt stond om te komen was, en hij ging naar Egypte en verbleef daar met enkelen en werd een natie, groot, machtig en dichtbevolkt." Daarom konden zulke oude schrijvers de Israëlitische Scythen correct identificeren als "Arameeërs", want ze waren afkomstig uit een land dat deel uitmaakte van Syrië.

Onder de Stammen van de Scythen trokken de Massageten de aandacht van alle oude historici, door hun aantal en oorlogszuchtige bekwaamheid. Degenen die ze in meer detail beschreven, verdeelden ze in de Massageten en Thyssageten. Het "Getae" -gedeelte van de naam evolueerde al snel naar "Goth". De Massageten waren de Grote Goten en de Thyssageten waren de Kleine Goten. Zo vinden we onder de Scythen al namen die we kunnen identificeren als de mensen die later de grote migraties naar Europa hebben geleid. De Goten, zoals we weten, werden later "Ostrogoten" genoemd, wat "Oostgoten" betekent en "Visigoten", wat "Westgoten" betekent.

Om nu een paar eeuwen terug te gaan, waren de Sacae bondgenoten van de Meden en Perzen bij de aanval op Babylon in 536 voor Christus. Bedenk dat God had gezegd dat Israël “Mijn strijdbijl en oorlogswapens was; want met u zal ik de natiën in stukken breken en met u zal ik koninkrijken vernietigen. " Dus God had het Scythische Israël gebruikt om bijna een eeuw lang een constante oorlog tegen Assyrië te voeren, totdat Assyrië te verzwakt was om de Meden en Perzen te weerstaan. Toen gebruikte God het Scythische Israël, de Sacae, om te helpen bij de verovering van Babylon, toen de tijd daar was. Later was koning Cyrus van Perzië dwaas genoeg om te proberen zijn voormalige bondgenoten de Sacae te verslaan, maar hij werd gedood in de strijd. Koning Darius probeerde ook hen te veroveren, maar als een nomadisch volk trokken ze zich terug voor zijn enorme legers totdat hij het opgaf en zich terugtrok.

Professor George Rawlinson zegt dat de oorspronkelijke ontwikkeling van de Indo-Europese taal plaatsvond in Armenië dat, zoals u zich zult herinneren, in die tijd bezet was door het "Scythische" Israël. Zeker van deze mensen kunnen we de introductie van deze taal in Europa traceren.

Dit machtige en steeds talrijkere volk verspreidde zich daarna verder naar het noorden, zowel ten oosten als ten westen van de Kaspische Zee. Ten westen daarvan drongen ze door in de Wolga- en Don-valleien als de Sauromaten en de Koninklijke Scythen, nomadische volkeren. Om deze landen te bereiken, waren ze door het Kaukasusgebergte gekomen via een grote pas die tegenwoordig wordt ingenomen door de Georgian Military Road. Misschien hebben de communisten de naam van deze pas in de afgelopen jaren veranderd, maar vanaf de oudheid tot in ons eigen leven stond deze pas bekend als "De pas van Israël". Het blanke ras van Europa wordt vaak "blank" genoemd omdat de voorouders van velen van hen aldus uit de bergen van de Kaukasus kwamen.

Toen Alexander de Grote zijn grote plunderende expeditie begon door West-Azië en zelfs tot aan India, moest hij de rand van het land van de Scythen omzeilen. In zijn grenzeloze ijdelheid en ambitie wilde hij ze ook overwinnen. Maar er staat opgetekend dat hun ambassadeurs zeiden dat ze zich nooit aan hem zouden overgeven, dat ze nomadische volkeren waren die, als ze niet konden weerstaan, zich voor onbepaalde tijd voor zijn legers konden terugtrekken. Ze hadden geen rijke steden die hij kon veroveren en plunderen. Alexander viel hun land lang genoeg binnen om één hevig gevecht met hen te voeren, waarbij hij de Scythische troepen versloeg die hij ontmoette. Maar dit was kennelijk slechts een les voor hen om de flanken van zijn troepen niet aan te vallen, want hij leidde zijn troepen uit hun territorium en keerde nooit terug naar de aanval.

Bedenk dat Israël "Gods strijdbijl en oorlogswapens" is. Ze hadden Assyrië al verzwakt en hadden als bondgenoten van de Meden en Perzen geholpen Assyrië en Babylon omver te werpen. Ze hadden de pogingen van de Perzen om ze te veroveren afgeslagen. In het artikel "Scythians" vermeldt Chambers Encyclopedia (1927) dat "de Scythen, nadat ongeveer 128 v.Chr. Perzië had veroverd, verschillende Perzische legers op de vlucht sloegen en eerbetoon brachten aan de Perzische koningen. Tijdens de eerste eeuw voor en de eerste eeuw na Christus vielen hordes Scythen, die de Bactrische en Indo-Griekse dynastieën van Afghanistan en India hadden omvergeworpen, Noord-India binnen en daar hielden ze zich vijf eeuwen langer met een wisselend fortuin vast. De Jats van India en de Rajputs hebben beide de Scythische afkomst toegewezen gekregen. "

Madison Grant schrijft dat “het oude Bactrië zijn Noordse en Arische aspect lang na Alexanders tijd behield en pas in de zevende eeuw (na Christus) werd gemongoliseerd en de sinistere naam Turkestan ontving. De Saka waren de blonde volkeren die de Arische taal naar India brachten. "

Een land dat zo uitgestrekt is en niet het oorspronkelijke huis van de Israëlitische Scythen, maar al wat inwoners had toen ze zich daar vestigden, moet natuurlijk verschillende soorten mensen laten zien. De Noordse of Arische Israëlitische Scythen veroverden deze andere rassen. Hoewel sommigen spreken van een Mongoloïde type dat in sommige delen van Scythia voorkomt, zijn oude schrijvers het er vrij goed over eens dat de dominante Sakka of Massagetae Scythen een Noords volk waren. Dr. Hans Gunther, professor aan de Universiteit van Berlijn, schrijft in zijn "Racial Elements of European History", gepubliceerd in de jaren 1920: "Het onderzoek naar de sporen die ze hebben achtergelaten door dat wijdverspreide Noordse volk, de Sacae (Scythen), met zijn veel stammen verdienen de aandacht. Het leefde op de steppen van Zuidoost-Europa en verspreidde zich tot aan Turkestan en Afghanistan en zelfs tot aan de Indus.

De oude schrijver zoals Polemon van Ilium, Galienos, Clemens van Alexandrië en Adamantios, beweren dat de Sacae net als de Kelten en Duitsers waren en omschrijven ze als rossig-eerlijk. De Scythische stam van de Alanen wordt ook beschreven met een Scandinavisch uiterlijk. Ammianus (ongeveer 330-400 n.Chr.) Noemt ze 'bijna allemaal lang en knap, met bijna geel haar en een felle blik'. ''

We hebben gezien dat de namen van de Massageten en de Thyssageten evolueerden naar Goten, de Ostrogoten (of Oost-Goten) en Visigoten (of West-Goten). De historicus Ptolemaeus, die omstreeks 150 na Christus stierf, noemt een Scythisch volk, afstammend van de Sakae, genaamd SAXONS, dat afkomstig was van Media. Albinus, die leefde in de eerste eeuw voor Christus, zegt ook: "De SAXONEN waren afstammelingen van de oude Sacae in Azië en werden na verloop van tijd SAXONEN genoemd." Prideaux meldt dat de Cimbrians tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee vandaan kwamen en dat de ANGLI met hen meeging.

We zijn nu ver in de gevestigde Europese geschiedenis. Aan het begin van de 4e eeuw na Christus waren veel van de Goten al christenen. In de 4e eeuw waren er verschillende aanvaringen tussen Visigoten en Rome en in 410 werden de Visigoten de meesters van Italië en veroverden ze Rome. Later trokken ze verder naar Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje, waar ze zich definitief vestigden. De Ostrogoten vestigden zich in het huidige Hongarije rond 455 na Christus, onder Theodorik de Grote. Ze veroverden Italië rond 493 en stichtten een Ostrogoth-koninkrijk in Italië, dat echter van korte duur was. Hun nakomelingen zijn de blanke en blonde Italianen van Noord-Italië. Maar de Goten hadden het Romeinse rijk beëindigd. Gods strijdbijl ”waarbij opnieuw de koninkrijken van de Babylonische orde van rijken werden vernietigd.

De Angli en de Saksen trokken de Donau-vallei op en vestigden zich, zoals bekend, in Duitsland en langs de Baltische kusten. Van daaruit koloniseerden de Juten, Angelen en Saksen Engeland nadat de Romeinse legioenen in het jaar 408 waren teruggetrokken.

In feite drongen de vroegste migratiegolven door tot de verste randen van het Europese continent, deels omdat ze door bijna lege landen konden trekken, zonder mensen te ontmoeten die sterk genoeg waren om hen effectief te weerstaan, deels omdat ze verder werden geduwd door de latere golven van Israëlitische migratie achter hen aan. Daarom vinden we de nederzetting van het Scandinavische schiereiland redelijk goed voltooid vóór de komst van de juten, engelen en Saksen langs de zuidelijke oever van de Oostzee.

De stammen die zich langs de oevers van de Oostzee vestigden, waren een groot maritiem volk, zoals sommige Israëlieten waren geweest, zelfs toen ze nog in Palestina waren en zoals God had geprofeteerd. De Juten, Angelen en Saksen kwamen uit de Oostzee, maar hun aanvallen op de oceaan op Engeland waren zwaar en continu. Later vestigden ze zich op uitnodiging van de Britten langs de oostkust, in East Anglia, Mercia, Northunbria, Sussex, Wessex, Essex en Kent.

Willem de Veroveraar viel in 1056 Engeland binnen, samen met de Noormannen. Het waren eigenlijk Vikingen die zich aan de kust van Frankrijk in de provincie Normandië hadden gevestigd. "Norman" is eigenlijk afgeleid van "Norseman".

We zien dus dat de migraties van Israël, eerst naar Scythia, zich daar uitbreidden en vervolgens de namen kregen van Goten, Angli en Saksen. Onder die namen verhuizen naar hun huidige Europese thuislanden, is een vaststaand historisch feit. Er is ook het fascinerende verhaal van de vroege migraties over zee, maar dat is een ander onderwerp op zich.

Geef een reactie