Waarom en hoe is China de vroege gastheermonsters van het originele covid19-virus "kwijtgeraakt"?

Verspreid de liefde
Waarom is China het ONDERZOEK NAAR DE OORSPRONG VAN CORONAVIRUS ernstig blijven beperken? (Biden vindt het niet erg, hij heeft het zojuist illegaal gemaakt door Executive Order om het een Chinees virus te noemen). 
Terwijl de meesten de talrijke toespraken van Gates hebben gezien die een hoogtepunt bereikten met applaus wanneer hij zegt "als de vaccins succesvol zijn" of "als we het echt goed doen"Dat we miljarden mensen van de wereldbevolking zullen verminderen (of een enorm percentage van de bevolkingsgroei zullen aanpakken) door de"vaccins en gezondheidszorg“. De meeste mensen weten niet waarom hij de helft van het Wuhan Bio Weapons-lab financierde. Dat Wuhan-virusonderzoeksfaciliteit dat hij financierde (en de organisatie van Fauci financierde de andere helft) werd door de CDC Chief erkend als de plaats waar het Covid19-virus moet zijn ontstaan. Onderzoek naar biowapens is illegaal in Amerika, dus moesten ze een plek vinden om het te doen. Al die tijd, rond de tijd dat Gates het financierde, waarschuwde hij zijn virusonderzoek "zou door terroristen kunnen worden gebruikt om miljoenen te doden“. Deze faciliteit stond onder de controle van het Chinese leger, dat inderdaad verschillende filosofieën en strategieën heeft waarvan bekend is dat ze biologische (inclusief virale wapens) of enige andere vuile oorlogvoering omvatten om hun vijanden te verslaan. Dit was op het hoogtepunt van de spanningen tussen China en de VS toen de bevolking van China zei dat het een "Volksoorlog" was tegen Amerika in 2017, toen dit laboratorium voor biologische wapens volledig operationeel werd.
Sommigen zouden beweren dat er nog veel meer van dergelijke "groene oorlogsmisdaden" zijn, aangezien AOC stoutmoedig beweert dat het hun "wereldoorlog III" is (niet mijn woorden, maar die van haar). Ze maken echter vooral hun eigen buitenlandse energiebedrijven rijk, terwijl ze de energieprijzen in de VS verhogen en Amerika niet langer energie-onafhankelijk maken. 
"Wat wist Bill Gates van het Chinese programma voor biologische wapens?" We weten dat hij tegelijkertijd hun belangrijkste biowapenfaciliteiten financierde en dat hij mensen in de Chinese regering waarschuwde https://www.theguardian.com/technology/2017/feb/18/bill-gates-warns-tens-of-millions-could-be-killed-by-bio-terrorism dat deze virussen die hij financierde, door terroristen of in oorlogsvoering konden worden gebruikt. Tegelijkertijd financierde zijn stichting hun best uitgeruste faciliteit in Wuhan om vleermuisvirussen te ontwikkelen en ermee te experimenteren die precies dit doen. Hij bracht in feite wapentechnologie over naar China, die moeilijker te ontwikkelen zijn dan nucleair, en zou veel hulp nodig hebben om gefaciliteerd te worden. Als een liefdadigheidsinstelling, zoals de zijne, een Noord-Koreaanse kernwapenfaciliteit zou overnemen, zou die dan serieus worden genomen?
 
DARPA (defensieprogramma's) had zojuist enorme bedragen geïnvesteerd in deze Wuhan-virusfaciliteit, Bill Gates, Fauci en anderen. Groot worden in het vleermuis-virusonderzoek (Vleermuizen, genbewerking en biowapens: recente DARPA-experimenten geven aanleiding tot bezorgdheid te midden van de uitbraak van het coronavirus) en toch kan niemand daar informatie uithalen, inclusief originele vroege gastheermonsters van de covid19, dus de oorsprong kan worden bepaald.
 
Officiële WHO-studie uitgevoerd samen met CCP over de oorsprong van het virus
Een jaar na de uitbraak (november 2020) leverde deze WHO-studie naar de "oorsprong van het virus", die de Chinese Communistische Partij uiteindelijk samen met de WHO deed uitbreken, geen van de vroege originele gastheermonsters op. De rapporten van deze bijeenkomst (zoals hieronder) zeggen dat ze niet veel substantieel zullen vinden over de vroege oorsprong van het virus omdat het nu zo lang geleden is en dat de originele host-samples "verloren" zijn:

Washington Post: Kabels van het State Department waarschuwden voor veiligheidsproblemen in het Wuhan-laboratorium dat vleermuiscoronavirussen bestudeert

The Below van Washington Post 14 april 2020 toont veel bevestigingen aan dat het een vleermuisvirus was. Het gaat in detail in op China's lockdown van informatie (nog steeds tot op de dag van vandaag) over monsters van degenen die als eerste geïnfecteerd waren. Dit zorgt ervoor dat iedereen van buitenaf niet kan bepalen of het virus al dan niet deel uitmaakte van hun officiële biologische wapenprogramma.

“Het idee dat het gewoon een volkomen natuurlijke gebeurtenis was, is indirect. Het bewijs dat het uit het laboratorium heeft gelekt, is indirect. Op dit moment zit het grootboek aan de zijkant dat uit het laboratorium lekt, vol met opsommingstekens en er is bijna niets aan de andere kant, ”zei de ambtenaar.

Zoals mijn collega David Ignatius dat is genoteerdis het oorspronkelijke verhaal van de Chinese regering - dat het virus afkomstig is van een vismarkt in Wuhan - wankel. Onderzoek door Chinese experts gepubliceerd in de Lancet in januari bleek dat de eerste bekende patiënt, geïdentificeerd op 1 december, geen verbinding had met de markt, en ook niet meer dan een derde van de gevallen in het eerste grote cluster. Ook verkocht de markt geen vleermuizen.

Shi en andere WIV-onderzoekers hebben categorisch geweigerd dit lab was de oorsprong van het nieuwe coronavirus. Op 3 februari was haar team de eerste openbaar rapporteren het virus dat bekend staat als 2019-nCoV was een vleermuis-afgeleid coronavirus.

ADVERTENTIE
De Chinese regering heeft ondertussen de informatie over de oorsprong van het virus volledig geblokkeerd. Beijing heeft Amerikaanse experts nog geen monsters van het nieuwe coronavirus verstrekt die uit de vroegste gevallen zijn verzameld. Het laboratorium in Shanghai dat het nieuwe genoom van het coronavirus op 11 januari publiceerde, werd snel door de autoriteiten gesloten wegens 'rectificatie'. Een aantal van de artsen en journalisten die al vroeg over de verspreiding rapporteerden, zijn verdwenen.
Op 14 februari heeft de Chinese president Xi Jinping opgeroepen tot een nieuwe bioveiligheidswet die moet worden versneld. Op woensdag, CNN meldde De Chinese regering heeft strenge beperkingen opgelegd die goedkeuring vereisen voordat een onderzoeksinstelling iets publiceert over de oorsprong van het nieuwe coronavirus.
ADVERTENTIE
We weten niet of het nieuwe coronavirus is ontstaan in het Wuhan-laboratorium, maar de kabel wees op het gevaar daar en vergroot de impuls om erachter te komen, zei hij.
'Ik denk niet dat het een complottheorie is. Ik denk dat het een legitieme vraag is die moet worden onderzocht en beantwoord, ”zei hij. “Om precies te begrijpen hoe dit ontstaan is, is cruciale kennis om te voorkomen dat dit in de toekomst gebeurt.

Vleermuizen, genbewerking en biowapens: recente DARPA-experimenten geven aanleiding tot bezorgdheid te midden van de uitbraak van het coronavirus

DARPA heeft onlangs miljoenen uitgegeven aan onderzoek met vleermuizen en coronavirussen, evenals aan 'biowapens' voor het bewerken van genen voorafgaand aan de recente uitbraak van het coronavirus. Nu zijn "strategische bondgenoten" van het bureau gekozen om een op genetisch materiaal gebaseerd vaccin te ontwikkelen om de potentiële epidemie een halt toe te roepen.

WASHINGTON DC - In de afgelopen weken is de bezorgdheid over de opkomst van een nieuw coronavirus in China exponentieel toegenomen, omdat media, experts en overheidsfunctionarissen over de hele wereld openlijk bezorgd zijn dat deze nieuwe ziekte het potentieel heeft om zich te ontwikkelen tot een wereldwijde pandemie.

De bezorgdheid over de toekomst van de aanhoudende uitbraak is toegenomen, zo ook het aantal theorieën dat speculeert over de oorsprong van de uitbraak, waarvan er vele de schuld geven aan een verscheidenheid aan statelijke actoren en / of controversiële miljardairs. Dit heeft onvermijdelijk geleid tot pogingen om de "verkeerde informatie" in verband met de uitbraak van het coronavirus van zowel de reguliere mediakanalen als de grote sociale mediaplatforms aan banden te leggen.

Hoewel veel van deze theorieën duidelijk speculatief zijn, is er ook verifieerbaar bewijs voor de recente interesse van een controversiële Amerikaanse overheidsinstantie in nieuwe coronavirussen, met name die welke worden overgedragen van vleermuizen op mensen. Dat bureau, het Defense Advanced Research Project Agency (DARPA) van het Pentagon, begon in 2018 miljoenen uit te geven aan dergelijk onderzoek en sommige van die door het Pentagon gefinancierde onderzoeken werden uitgevoerd in bekende Amerikaanse militaire biowapenslaboratoria die grenzen aan China en resulteerden in de ontdekking van tientallen nieuwe coronavirus. stammen zo recent als afgelopen april. Bovendien zijn de banden van het belangrijkste biologische verdedigingslaboratorium van het Pentagon met een virologie-instituut in Wuhan, China - waar de huidige uitbraak vermoedelijk is begonnen - tot dusverre niet gemeld in Engelstalige media.

Hoewel het volkomen onbekend is wat de uitbraak heeft veroorzaakt, zijn de details van de recente experimenten van DARPA en het Pentagon duidelijk in het algemeen belang, vooral gezien het feit dat de bedrijven die onlangs hebben gekozen om een vaccin te ontwikkelen om de uitbraak van het coronavirus te bestrijden, zelf strategische bondgenoten zijn van DARPA. Niet alleen dat, maar deze door DARPA gesteunde bedrijven ontwikkelen controversiële DNA- en mRNA-vaccins voor deze specifieke coronavirusstam, een categorie vaccins die nog nooit eerder is goedgekeurd voor menselijk gebruik in de Verenigde Staten.

Maar naarmate de vrees voor het pandemische potentieel van coronavirus toeneemt, zullen deze vaccins met spoed naar de markt worden gebracht voor openbaar gebruik, waardoor het belangrijk is voor het publiek om op de hoogte te zijn van de recente experimenten van DARPA met coronavirussen, vleermuizen en technologieën voor het bewerken van genen en hun bredere implicaties. .

Onderzoek naar het recente verhaal van Wuhan-Bioweapon

Omdat de uitbraak van het coronavirus de afgelopen weken de krantenkoppen is gaan domineren, hebben verschillende mediakanalen beweringen gepromoot dat het gerapporteerde epicentrum van de uitbraak in Wuhan, China, ook de locatie was van laboratoria die naar verluidt verbonden waren met een biowarfare-programma van de Chinese overheid.

Bij nader onderzoek van de herkomst van deze serieuze claim zijn deze veronderstelde verbanden tussen de uitbraak en een vermeend Chinees biowapenprogramma echter afkomstig uit twee zeer dubieuze bronnen.

Zo was het eerste verkooppunt dat over deze claim rapporteerde Radio Free Asia, het door de Amerikaanse overheid gefinancierde mediakanaal gericht op Aziatisch publiek dat vroeger heimelijk werd geleid door de CIA en werd genoemd door de New York Times als een belangrijk onderdeel in de "wereldwijd propagandanetwerk. " Hoewel het niet langer wordt uitgevoerd direct door de CIA, is het nu beheerd door de door de overheid gefinancierde Broadcasting Board of Governors (BBG), die rechtstreeks verantwoording aflegt aan staatssecretaris Mike Pompeo, die direct voorafgaand aan zijn huidige functie bij het hoofd van het State Department CIA-directeur was.

Met andere woorden, Radio Free Asia en andere door BBG beheerde mediakanalen zijn legale verkooppunten voor Amerikaanse overheidspropaganda. Met name het al lang bestaande verbod op het binnenlandse gebruik van Amerikaanse overheidspropaganda tegen Amerikaanse burgers werd in 2013 opgeheven, met de officiële rechtvaardiging om de regering toe te staan "effectief op een geloofwaardige manier te communiceren" en om de invloed van "al-Qaeda en andere gewelddadige extremisten" beter te bestrijden.

Terugkomend op het onderwerp dat voorhanden is, Radio Free AsiaIn het recente rapport over de vermeende oorsprong van de uitbraak, die verband houdt met een Chinees staatsgerelateerd virologiecentrum, wordt alleen Ren Ruihong, het voormalige hoofd van de afdeling medische hulp van het Chinese Rode Kruis, voor die bewering aangehaald. Ruihong is genoemd als deskundige in verschillende Radio Free Asia rapporten over uitbraken van ziekten in China, maar is door geen enkel ander Engelstalig mediakanaal als expert genoemd.

Ruihong vertelde Radio Free Asia dat:

"Het is een nieuw type mutant coronavirus. Ze hebben de genetische sequentie niet openbaar gemaakt, omdat het zeer besmettelijk is ... Genetische manipulatietechnologie is nu zover gekomen, en Wuhan is de thuisbasis van een viraal onderzoekscentrum dat onder auspiciën staat. van de China Academy of Sciences, het hoogste niveau van onderzoeksfaciliteit in China. "

Hoewel Ruihong niet direct zei dat de Chinese regering een biowapen aan het maken was in de Wuhan-faciliteit, suggereerde ze wel dat genetische experimenten in de faciliteit hebben geleid tot de creatie van dit nieuwe "mutante coronavirus" in het centrum van de uitbraak.

Met Radio Free Asia en de enige bron die heeft gespeculeerd over links van de Chinese overheid naar de oprichting van het nieuwe coronavirus, de Washington Times ging al snel veel verder in een rapport met de titel "Wuhan, getroffen door virussen, heeft twee laboratoria die zijn gekoppeld aan het Chinese programma voor biologische oorlogsvoering. " Dat artikel lijkt veel op Radio Free AsiaIn het eerdere rapport wordt één enkele bron genoemd voor die bewering, de voormalige Israëlische biowarfare-specialist van de militaire inlichtingendienst Dany Shoham.

Maar bij het lezen van het artikel maakt Shoham niet eens rechtstreeks de claim die in de kop van het artikel wordt aangehaald, omdat hij alleen de Washington Times dat: “Bepaalde laboratoria in het [Wuhan] instituut hebben zich waarschijnlijk, in termen van onderzoek en ontwikkeling, beziggehouden met Chinese [biologische wapens], althans onderpand, maar niet als een hoofdfaciliteit van de Chinese BW-afstemming (nadruk toegevoegd). "

Hoewel de beweringen van Shoham duidelijk speculatief zijn, is het veelzeggend dat de Washington Times zou überhaupt de moeite nemen om hem te citeren, vooral gezien de sleutelrol die hij speelde bij het promoten van valse beweringen dat de Anthrax-aanvallen in 2001 waren het werk van de Iraakse Saddam Hoessein. Shoham's beweringen over de regering van Irak en de bewapende Anthrax, die waren gebruikt om de argumenten voor de invasie van Irak in 2003 te ondersteunen, zijn sindsdien volledig onjuist gebleken, aangezien Irak noch de chemische of biologische "massavernietigingswapens" bleek te hebben die "experts" zoals Shoham hadden beweerd.

Naast Shoham's eigen geschiedenis van het maken van verdachte claims, is het ook vermeldenswaard dat Shoham's vorige werkgever, de Israëlische militaire inlichtingendienst, een verontrustend verleden heeft met biowapens. Eind jaren negentig was dat bijvoorbeeld zo gemeld door verschillende verkooppunten dat Israël bezig was een genetisch biowapen te ontwikkelen dat gericht zou zijn op Arabieren, met name Irakezen, maar de Israëlische Joden onaangetast zou laten.

Gezien het twijfelachtige verleden van Shoham en de duidelijk speculatieve aard van zowel zijn beweringen als die in de Radio Free Asia rapport, een passage in de Washington Times artikel vertelt met name waarom deze claims onlangs zijn opgedoken:

"Een onheilspellend teken, zei een Amerikaanse functionaris, is dat de valse geruchten sinds de uitbraak enkele weken geleden begon te circuleren op het Chinese internet. beweren dat het virus deel uitmaakt van een Amerikaanse samenzwering om ziektekiemen te verspreidenDat zou erop kunnen wijzen dat China propaganda-verkooppunten voorbereidt om toekomstige beschuldigingen tegen te gaan dat het nieuwe virus is ontsnapt uit een van de civiele of defensieonderzoekslaboratoria van Wuhan. (nadruk toegevoegd). "

Maar zoals we in datzelfde artikel kunnen zien, zijn beschuldigingen dat het coronavirus ontsnapt is uit een aan de Chinese staat verbonden laboratorium, nauwelijks een toekomst opladen als zowel de Washington Times en Radio Free Asia hebben die bewering al gedaan. In plaats daarvan suggereert deze passage dat de rapporten in beide Radio Free Asia en de Washington Times waren reacties op de beweringen die in China circuleerden dat de uitbraak verband houdt met een "Amerikaanse samenzwering om ziektekiemen te verspreiden".

Hoewel de meeste Engelstalige mediakanalen tot nu toe een dergelijke mogelijkheid niet hebben onderzocht, is er aanzienlijk ondersteunend bewijs dat het verdient om te worden onderzocht. Zo financierde niet alleen het Amerikaanse leger, inclusief zijn controversiële onderzoeksafdeling - het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), onlangs studies in en nabij China die nieuwe, mutante coronavirussen ontdekten die afkomstig waren van vleermuizen, maar het Pentagon maakte zich recentelijk ook zorgen. over het mogelijke gebruik van vleermuizen als biowapens.

Coronavirus

Vleermuizen als biowapens

Aangezien de aanhoudende uitbraak van het coronavirus in China zich heeft verspreid naar andere landen en de schuld krijgt voor een groeiend aantal sterfgevallen, is er een consensus ontstaan dat dit specifieke virus, momenteel geclassificeerd als een 'nieuw [dwz nieuw] coronavirus', wordt verondersteld te zijn ontstaan in vleermuizen en werd via een vismarkt waar ook exotische dieren werden verhandeld. Zogenaamde 'natte' markten, zoals die in Wuhan, werden eerder beschuldigd van dodelijke uitbraken van coronavirus in China, zoals de uitbraak van het ernstig acuut ademhalingssyndroom in 2003 (SARS).

Daarnaast, een voorstudie over het coronavirus dat verantwoordelijk is voor de huidige uitbraak ontdekte dat de receptor, Angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2), niet alleen dezelfde is als die wordt gebruikt door het SARS-coronavirus, maar dat Oost-Aziaten een veel hoger percentage longcellen hebben die dat tot expressie brengen receptor dan de andere etniciteiten (blank en Afrikaans-Amerikaans) die in het onderzoek zijn opgenomen. Dergelijke bevindingen zijn echter voorlopig en de steekproefomvang is te klein om definitieve conclusies te trekken uit die voorlopige gegevens.

Twee jaar geleden, berichten in de media begon de plotselinge bezorgdheid van het Pentagon te bespreken dat vleermuizen zouden kunnen worden gebruikt als biologische wapens, met name bij het verspreiden van coronavirussen en andere dodelijke ziekten. De Washington Post beweerde dat de interesse van het Pentagon in het onderzoeken van het mogelijke gebruik van vleermuizen om bewapende en dodelijke ziekten te verspreiden, te wijten was aan vermeende Russische pogingen om hetzelfde te doen. Die beweringen met betrekking tot dit Russische belang in het gebruik van vleermuizen als biowapens dateren echter uit de jaren tachtig, toen de Sovjet-Unie zich bezighield met heimelijk onderzoek naar het Marburg-virus, onderzoek dat er waren zelfs geen vleermuizen bij betrokken en dat eindigde met de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991.

Zoals veel van de controversiële onderzoeksprogramma's van het Pentagon, is het onderzoek naar vleermuizen als biowapens ingekaderd als defensief, ondanks het feit dat er geen onmiddellijke dreiging met door vleermuizen gepropageerde biowapens is erkend. Onafhankelijke wetenschappers hebben echter onlangs het Pentagon, en met name de onderzoeksafdeling DARPA, ervan beschuldigd betrokken te zijn bij onderzoek dat naar eigen zeggen "defensief" is, maar eigenlijk "beledigend".

Het meest recente voorbeeld hiervan was DARPA's "Insect Allies" -programma, dat officieel "tot doel heeft de Amerikaanse landbouwvoedselvoorziening te beschermen door beschermende genen aan planten te leveren via insecten, die verantwoordelijk zijn voor de overdracht van de meeste plantenvirussen" en om te zorgen voor "voedselzekerheid in geval van een grote bedreiging", aldus beide DARPA en berichten in de media.

Wel een groep gerespecteerde, onafhankelijke wetenschappers onthuld in een vernietigende analyse van het programma dat, verre van een 'defensief' onderzoeksproject, het Insect Allies-programma was gericht op het creëren en leveren van 'nieuwe klasse biologische wapens'. De wetenschappers, schrijven in het dagboek Wetenschap en onder leiding van Richard Guy Reeves, van het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Biologie in Duitsland, waarschuwde dat het programma van DARPA - dat insecten gebruikt als drager voor horizontale genetische modificatie in de omgeving (HEGAAS) - onthulde `` een intentie om een leveringsmiddel te ontwikkelen van HEGAA's voor aanstootgevende doeleinden (nadruk toegevoegd). "

Wat ook de werkelijke motivatie is achter de plotselinge en recente bezorgdheid van het Pentagon over het gebruik van vleermuizen als voertuig voor biowapens, het Amerikaanse leger heeft de afgelopen jaren miljoenen dollars uitgegeven aan onderzoek naar vleermuizen, de dodelijke virussen die ze kunnen herbergen - inclusief coronavirussen - en hoe die virussen worden overgedragen van vleermuizen op mensen.

Bijvoorbeeld DARPA $10 miljoen uitgegeven aan één project in 2018 "om de complexe oorzaken te ontrafelen van door vleermuizen overgebrachte virussen die onlangs de sprong naar mensen hebben gemaakt, wat tot bezorgdheid leidde bij gezondheidsfunctionarissen wereldwijd." Een ander onderzoeksproject ondersteund door zowel DARPA als NIH zag onderzoekers van de Colorado State University het coronavirus onderzoeken dat het ademhalingssyndroom in het Midden-Oosten (MERS) veroorzaakt bij vleermuizen en kamelen "om de rol van deze gastheren bij het overdragen van ziekten op mensen te begrijpen". Andere door het Amerikaanse leger gefinancierde onderzoeken, die later in dit rapport in detail worden besproken, ontdekten verschillende nieuwe stammen van nieuwe coronavirussen die door vleermuizen worden gedragen, zowel in China als in landen die grenzen aan China.

Veel van deze recente onderzoeksprojecten zijn gerelateerd aan DARPA's Preventing Emerging Pathogenic Threats, of PREEMPT-programma, dat officieel werd aangekondigd in april 2018. PREEMPT richt zich specifiek op dierlijke ziektereservoirs, met name vleermuizen, en DARPA merkte in zijn persbericht in het programma zelfs op dat het "zich bewust is van bioveiligheids- en bioveiligheidsgevoeligheden die kunnen ontstaan" vanwege de natuur van het onderzoek.

De aankondiging van DARPA voor PREEMPT kwam slechts een paar maanden nadat de Amerikaanse regering besloot om controversieel een einde te maken aan een moratorium op zogenaamde "gain-of-function" -studies met gevaarlijke pathogenen. VICE News uitgelegd "Gain-of-function" -studies als volgt:

“Bekend als 'gain-of-function'-onderzoeken, gaat dit soort onderzoek er ogenschijnlijk over om de natuur een stap voor te blijven. Door supervirussen te maken die pathogeen en gemakkelijk overdraagbaar zijne, wetenschappers zijn in staat om de manier te bestuderen waarop deze virussen kunnen evolueren en hoe genetische veranderingen de manier waarop een virus met zijn gastheer omgaat, beïnvloeden. Met behulp van deze informatie, de wetenschappers kan proberen vooruit te lopen de natuurlijke opkomst van deze eigenschappen door antivirale medicijnen te ontwikkelen die een pandemie kunnen voorkomen (nadruk toegevoegd). "

Bovendien, terwijl zowel het PREEMPT-programma van DARPA als de openlijke interesse van het Pentagon in vleermuizen als biowapens werden aangekondigd in 2018, het Amerikaanse leger - met name het Cooperative Threat Reduction Program van het ministerie van Defensie - begon met het financieren van onderzoek met vleermuizen en dodelijke ziekteverwekkers, waaronder de coronavirussen MERS en SARS, een jaar eerder in 2017. Een van die onderzoeken gericht op "Bat-Borne Zoönotic Disease Emergence in Western Asia" en betrokken bij het Lugar Center in Georgia, geïdentificeerd door voormalige Georgische regeringsfunctionarissende Russische regering en onafhankelijke onderzoeksjournalist Dilyana Gaytandzhieva als een geheim Amerikaans laboratorium voor biowapens.

Het is ook belangrijk erop te wijzen dat de belangrijkste laboratoria van het Amerikaanse leger voor de studie van dodelijke ziekteverwekkers, waaronder coronavirussen, ebola en andere, afgelopen juli plotseling werden gesloten nadat het Center for Disease Control and Prevention (CDC) had vastgesteld grote "bioveiligheidsuitval" in de faciliteit.

De faciliteit van het US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) in Fort Detrick, Maryland - het belangrijkste laboratorium van het Amerikaanse leger voor onderzoek naar "biologische verdediging" sinds eind jaren zestig - werd gedwongen om al het onderzoek stop te zetten het voerde onder meer een reeks dodelijke ziekteverwekkers uit nadat de CDC ontdekte dat het ontbrak aan "voldoende systemen om afvalwater te ontsmetten" uit zijn strengst beveiligde laboratoria en dat het personeel er niet in slaagde om de veiligheidsprocedures te volgen, naast andere fouten. De faciliteit bevat zowel bioveiligheidslaboratoria van niveau 3 als van niveau 4. Hoewel het onbekend is of er op dat moment experimenten met coronavirussen aan de gang waren, heeft USAMRIID dat wel gedaan onlangs betrokken geweest in onderzoek dat voortkomt uit de recente bezorgdheid van het Pentagon over het gebruik van vleermuizen als biowapens.

De beslissing om USAMRIID te sluiten kreeg verrassend weinig media-aandacht, net als de CDC's verrassende beslissing om de in moeilijkheden verkerende faciliteit eind november vorig jaar het onderzoek “gedeeltelijk” te laten hervatten, ondanks de faciliteit was en is nog steeds niet op “volledig operationeel vermogen”. " De problematische staat van dienst van de USAMRIID op het gebied van veiligheid in dergelijke faciliteiten is bijzonder zorgwekkend in het licht van de recente uitbraak van het coronavirus in China. Zoals dit rapport binnenkort zal onthullen, komt dit doordat USAMRIID een decennia-oude en nauwe samenwerking heeft met het Institute of Medical Virology van de Universiteit van Wuhan, dat zich in het epicentrum van de huidige uitbraak bevindt.

Het Pentagon in Wuhan?

Afgezien van de recente uitgaven van het Amerikaanse leger aan en interesse in het gebruik van vleermuizen of biowapens, is het ook de moeite waard om de recente studies te bekijken die het leger heeft gefinancierd met betrekking tot vleermuizen en 'nieuwe coronavirussen', zoals die achter de recente uitbraak, die hebben plaatsgevonden binnen of in de buurt van China.

Bijvoorbeeld, een studie uitgevoerd in Zuid-China in 2018 resulteerde in de ontdekking van 89 nieuwe “nieuwe bat coronavirus” -stammen die dezelfde receptor gebruiken als het coronavirus dat bekend staat als Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Dat onderzoek werd gezamenlijk gefinancierd door het ministerie van Wetenschap en Technologie van de Chinese regering, USAID - een organisatie waarvan men al lang beweert dat het is een front voor Amerikaanse inlichtingendiensten, en het Amerikaanse National Institute of Health - welke heeft samengewerkt met zowel de CIA als het Pentagon over onderzoek naar infectieziekten en biowapens.

De auteurs van de studie bepaalden ook de sequentie van de volledige genomen voor twee van die stammen en merkten ook op dat bestaande MERS-vaccins niet effectief zouden zijn bij het bestrijden van deze virussen, waardoor ze suggereerden dat er van tevoren een moet worden ontwikkeld. Dit is niet gebeurd.

Een ander door de Amerikaanse overheid gefinancierd onderzoek dat nog meer nieuwe stammen van "nieuw vleermuiscoronavirus" ontdekte, werd pas vorig jaar gepubliceerd. Getiteld 'Ontdekking en karakterisering van nieuwe Bat Coronavirus-streken uit Kazachstan, 'Gericht op' de vleermuisfauna van Centraal-Azië, die China met Oost-Europa verbindt 'en de nieuwe vleermuiscoronavirus-lijnen die tijdens het onderzoek werden ontdekt, bleken' nauw verwant te zijn met vleermuiscoronavirussen uit China, Frankrijk, Spanje en Zuid-Afrika, ' wat suggereert dat co-circulatie van coronavirussen gebruikelijk is bij meerdere vleermuissoorten met overlappende geografische spreidingen. " Met andere woorden, de coronavirussen die in deze studie werden ontdekt, werden geïdentificeerd in vleermuispopulaties die onder andere tussen China en Kazachstan migreren, en zijn nauw verwant aan vleermuiscoronavirussen in verschillende landen, waaronder China.

De studie was volledig gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Defensie, met name het Defense Threat Reduction Agency (DTRA) als onderdeel van een project waarin coronavirussen worden onderzocht die vergelijkbaar zijn met MERS, zoals de eerder genoemde studie uit 2018. Maar afgezien van de financiering van deze studie uit 2019, zijn de instellingen die betrokken zijn bij het uitvoeren van deze studie ook vermeldenswaard, gezien hun eigen nauwe banden met het Amerikaanse leger en de regering.

De auteurs van het onderzoek zijn aangesloten bij het in Kazachstan gevestigde onderzoeksinstituut voor biologische veiligheidsproblemen en / of bij Duke University. Het onderzoeksinstituut voor biologische veiligheidsproblemen, hoewel officieel een onderdeel van het nationale centrum voor biotechnologie in Kazachstan, heeft miljoenen ontvangen van de Amerikaanse regering, waarvan het meeste afkomstig is van het Pentagon Coöperatief programma voor het verminderen van bedreigingen. Het is de regering van Kazachstan officiële depositaris van "zeer gevaarlijke dier- en vogelinfecties, met een verzameling van 278 pathogene stammen van 46 infectieziekten." Het maakt deel uit van een netwerk van door het Pentagon gefinancierde "biowapenlaboratoria" door het Centraal-Aziatische land, dat grenst aan de twee belangrijkste rivaliserende staten van de VS - China en Rusland.

De betrokkenheid van Duke University bij deze studie is ook interessant, aangezien Duke dat is een belangrijke partner van het Pandemic Prevention Platform (P3) -programma van DARPA, dat officieel tot doel heeft "de ontdekking, integratie, preklinische tests en productie van medische tegenmaatregelen tegen infectieziekten drastisch te versnellen." De eerste stap van het Duke / DARPA-programma omvat de ontdekking van mogelijk bedreigende virussen en "het ontwikkelen van methoden om de verspreiding van virussen te ondersteunen, zodat het virus kan worden gebruikt voor vervolgonderzoeken. "

Duke University is ook gezamenlijk een partnerschap aangegaan met de Chinese Wuhan University, die is gevestigd in de stad waar de huidige uitbraak van het coronavirus begon, wat resulteerde in de opening van de in China gevestigde Duke Kunshan University (DKU) in 2018. Met name de Chinese Wuhan University - naast de samenwerking met Duke - omvat ook een multi-lab Institute of Medical Virology dat sinds de jaren tachtig nauw samenwerkt met het US Army Medical Research Institute for Infectious Diseases, volgens haar website. Zoals eerder opgemerkt, werd de USAMRIID-faciliteit in de VS afgelopen juli gesloten wegens het niet naleven van bioveiligheid en correcte afvalverwijderingsprocedures, maar mocht eind november een aantal experimenten gedeeltelijk hervatten.

Dark History of Germ Warfare van het Pentagon

Het Amerikaanse leger heeft een verontrustend verleden waarin het in tijden van oorlog ziekte als wapen heeft gebruikt. Een voorbeeld betrof het gebruik van de VS van bacteriologische oorlogvoering tijdens de Koreaanse oorlog, toen het gericht op zowel Noord-Korea als China door zieke insecten en veldmuizen met een verscheidenheid aan ziekteverwekkers - waaronder builenpest en hemorragische koorts - midden in de nacht uit vliegtuigen te laten vallen. Ondanks de berg aan bewijsmateriaal en de getuigenissen van Amerikaanse soldaten die bij dat programma betrokken waren, ontkenden de Amerikaanse regering en het leger de beweringen en gaven opdracht tot vernietiging van relevante documentatie.

In het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog zijn er andere voorbeelden van Amerikaans onderzoek naar de ontwikkeling van biologische wapens naar voren gekomen, waarvan sommige recentelijk media-aandacht hebben gekregen. Een voorbeeld hiervan vond plaats afgelopen juli, toen het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gevraagde informatie van het Amerikaanse leger over zijn eerdere inspanningen om insecten en de ziekte van Lyme te bewapenen tussen 1950 en 1975.

De VS hebben beweerd dat ze sinds 1969 geen offensieve biologische wapens meer hebben nagestreefd en dit werd verder ondersteund door de ratificatie van het Verdrag inzake biologische wapens (BWC), die in 1975 van kracht werd. Maar die is er uitgebreid bewijs dat de VS in de jaren daarna heimelijk dergelijke wapens zijn blijven onderzoeken en ontwikkelen, waarvan een groot deel in het buitenland is uitgevoerd en is uitbesteed aan particuliere bedrijven, maar nog steeds wordt gefinancierd door het Amerikaanse leger. Verschillende onderzoekers, waaronder Dilyana Gaytandzhieva, hebben gedocumenteerd hoe de VS dodelijke virussen, bacteriën en andere gifstoffen produceert in faciliteiten buiten de VS - velen van hen in Oost-Europa, Afrika en Zuid-Azië - in duidelijke strijd met de BWC.

Afgezien van het eigen onderzoek van het leger, de controversiële neoconservatieve denktank, de inmiddels ter ziele gegane Project voor een nieuwe Amerikaanse eeuw (PNAC), heeft openlijk het gebruik van een racespecifiek genetisch gemodificeerd biowapen gepromoot als een 'politiek nuttig instrument'. In wat misschien wel het meest controversiële document van de denktank is, getiteld "Heropbouw van de Amerikaanse verdediging, ”Zijn er een paar passages die openlijk het nut van biowapens bespreken, waaronder de volgende zinnen:

"... gevechten zullen waarschijnlijk plaatsvinden in nieuwe dimensies: in de ruimte," cyberspace "en misschien de wereld van microben ... geavanceerde vormen van biologische oorlogsvoering die zich kunnen" richten op "specifieke genotypen kunnen biologische oorlogsvoering transformeren van het rijk van terreur naar een politiek nuttig hulpmiddel. "

Hoewel talrijke leden van PNAC prominent aanwezig waren in de regering van George W.Bush, zijn veel van de meer controversiële leden opnieuw tot politieke bekendheid gestegen in de regering van Trump.

Enkele jaren nadat "Rebuilding America's Defenses" werd gepubliceerd, publiceerde de Amerikaanse luchtmacht een document met de titel "Biotechnologie: genetisch gemanipuleerde pathogenen, ”Die de volgende passage bevat:

“De JASON-groep, bestaande uit academische wetenschappers, diende als technisch adviseurs van de Amerikaanse regering. Hun studie leverde zes brede klassen van genetisch gemanipuleerde pathogenen op die een ernstige bedreiging voor de samenleving kunnen vormen. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, binaire biologische wapens, designergenen, gentherapie als wapen, stealth-virussen, host-swapping-ziekten en designer-ziekten. (nadruk toegevoegd). "

Bezorgdheid over experimenten van het Pentagon met biologische wapens heeft hernieuwde media-aandacht gekregen, vooral nadat dat was gebeurd onthulde in 2017 dat DARPA was de belangrijkste financier van de controversiële "gene drive" -technologie, die de kracht heeft om de genetica van hele populaties permanent te veranderen, terwijl andere met uitsterven worden bedreigd. Ten minste twee van de onderzoeken van DARPA waarin deze controversiële technologie werd gebruikt, werden geclassificeerd en 'gericht op de mogelijke militaire toepassing van gene drive-technologie en het gebruik van gene drives in de landbouw'. volgens berichten in de media.

De onthulling kwam nadat een organisatie genaamd de ETC Group meer dan 1.000 e-mails had ontvangen over de interesse van het leger in de technologie als onderdeel van een Freedom of Information Act (FOIA) -verzoek. Co-directeur van de ETC Group Jim Thomas zei dat deze technologie kan worden gebruikt als biologisch wapen:

"Gene drives zijn een krachtige en gevaarlijke nieuwe technologie en potentiële biologische wapens kunnen rampzalige gevolgen hebben voor vrede, voedselzekerheid en het milieu, vooral als ze worden misbruikt. Het feit dat de ontwikkeling van gene drive nu voornamelijk wordt gefinancierd en gestructureerd door het Amerikaanse leger, roept alarmerend op. vragen over dit hele vakgebied. "

Hoewel de exacte motivatie achter de belangstelling van het leger voor dergelijke technologie onbekend is, is het Pentagon openhartig geweest over het feit dat het veel van zijn middelen besteedt aan de beheersing van wat het beschouwt als de twee grootste bedreigingen naar de militaire hegemonie van de VS: Rusland en China. China wordt door verschillende Pentagon-functionarissen, waaronder John Rood, de topadviseur van het Pentagon voor defensiebeleid, genoemd als de grootste bedreiging van de twee. die China beschreef als de grootste bedreiging voor "onze manier van leven in de Verenigde Staten" op het Aspen Security Forum afgelopen juli.

Sinds het Pentagon begon "herontwerpen"Zijn beleid en onderzoek naar een"lange oorlog”Met Rusland en China, het Russische leger heeft beschuldigd het Amerikaanse leger van DNA oogsten van Russen als onderdeel van een geheim biowapenprogramma, een beschuldiging die het Pentagon onvermurwbaar heeft ontkend. Generaal-majoor Igor Kirillov, het hoofd van de stralings-, chemische en biologische beschermingseenheid van het Russische leger die deze beweringen deed, beweerde ook dat de VS dergelijke wapens ontwikkelden in de nabijheid van de Russische en Chinese grenzen.

China heeft het Amerikaanse leger er ook van beschuldigd DNA te verzamelen van Chinese burgers met slechte bedoelingen, zoals wanneer 200.000 Chinese boeren werden gebruikt in 12 genetische experimenten zonder geïnformeerde toestemming. Die experimenten was uitgevoerd door Onderzoekers van Harvard als onderdeel van een door de Amerikaanse overheid gefinancierd project.

Coronavirus

DARPA en zijn partners hebben ervoor gekozen om het coronavirusvaccin te ontwikkelen

Afgelopen donderdag maakte de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) bekend dat het drie afzonderlijke programma's zou financieren om de ontwikkeling van een vaccin tegen het nieuwe coronavirus dat verantwoordelijk is voor de huidige uitbraak te bevorderen.

CEPI - dat zichzelf omschrijft als "een partnerschap van publieke, private, filantropische en civiele organisaties die de ontwikkeling van vaccins tegen bedreigingen van de volksgezondheid met hoge prioriteit zullen financieren en coördineren" - werd in 2017 opgericht door de regeringen van Noorwegen en India, samen met het World Economic Forum en de Bill and Melinda Gates Foundation. Zijn enorme financiering en nauwe banden met publieke, private en non-profitorganisaties hebben het in staat gesteld om de snelle creatie van vaccins te financieren en op grote schaal te distribueren.

CEPI's recente aankondiging onthulde dat het twee farmaceutische bedrijven zou financieren - Inovio Pharmaceuticals en Moderna Inc. - evenals de Australische University of Queensland, die werd een partner van CEPI begin vorig jaar. Met name de twee gekozen farmaceutische bedrijven hebben nauwe banden met en / of strategische partnerschappen met DARPA en ontwikkelen vaccins die controversieel genetisch materiaal en / of genbewerking omvatten. De University of Queensland heeft ook banden met DARPA, maar die banden zijn niet gerelateerd aan het biotechnologieonderzoek van de universiteit, maar in plaats daarvan techniek en raketontwikkeling.

Bijvoorbeeld de topfinanciers van Inovio Pharmaceuticals omvatten zowel DARPA als het Defense Threat Reduction Agency (DTRA) van het Pentagon en het bedrijf heeft miljoenen dollars aan subsidies ontvangen van DARPA, inclusief een subsidie van $45 miljoen om een vaccin tegen ebola te ontwikkelen. Inovio is gespecialiseerd in het creëren van DNA-immunotherapieën en DNA-vaccins, die genetisch gemanipuleerd DNA bevatten dat ervoor zorgt dat de cellen van de ontvanger een antigeen produceren en het DNA van een persoon permanent kunnen veranderen. Inovio ontwikkelde eerder een DNA-vaccin voor het Zika-virus, maar tot op heden is er in de Verenigde Staten geen DNA-vaccin goedgekeurd voor gebruik bij mensen. Inovio was ook onlangs meer dan $8 miljoen toegekend van het Amerikaanse leger om een klein, draagbaar intradermaal apparaat te ontwikkelen voor het afleveren van DNA-vaccins die gezamenlijk zijn ontwikkeld door Inovio en USAMRIID.

De CEPI-subsidie ter bestrijding van het coronavirus kan daar echter verandering in brengen, aangezien het specifiek Inovio's inspanningen financiert om zijn DNA-vaccin voor het coronavirus dat MERS veroorzaakt, verder te ontwikkelen. Inovio's MERS-vaccinprogramma begon in 2018 in samenwerking met CEPI in een deal ter waarde van $56 miljoen. Het vaccin is momenteel in ontwikkeling toepassingen "Inovio's DNA Medicines-platform om geoptimaliseerde synthetische antigene genen in cellen te leveren, waar ze worden vertaald in eiwitantigenen die het immuunsysteem van een individu activeren" en het programma is een partnerschap aangegaan met het US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) en de NIH, onder meer anderen. Dat programma wordt momenteel getest in het Midden-Oosten.

Inovio's samenwerking met het Amerikaanse leger met betrekking tot DNA-vaccins is niets nieuws, aangezien hun eerdere inspanningen om een DNA-vaccin te ontwikkelen voor zowel het ebola- als het Marburg-virus ook deel uitmaakten van wat Inovio's CEO Dr. Joseph Kim belde het 'actieve biodefense-programma' dat 'meerdere subsidies heeft ontvangen van het ministerie van Defensie, het Defense Threat Reduction Agency (DTRA), het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) en andere overheidsinstanties'.

Het belang van CEPI om zijn steun aan dit MERS-specifieke programma te vergroten, lijkt in strijd met zijn bewering dat dit de huidige uitbraak van het coronavirus zal bestrijden, aangezien MERS en het nieuwe coronavirus in kwestie niet analoog zijn en behandelingen voor bepaalde coronavirussen hebben aangetoond ondoeltreffend te zijn tegen andere stammen.

Het is ook vermeldenswaard dat Inovio Pharmaceuticals het enige door CEPI geselecteerde bedrijf was met directe toegang tot de Chinese farmaceutische markt via zijn samenwerking met ApolloBio Corp., dat momenteel een exclusieve licentie heeft om door Inovio gemaakte DNA-immunotherapieproducten aan Chinese klanten te verkopen.

Het tweede farmaceutische bedrijf dat door CEPI werd geselecteerd om een vaccin voor het nieuwe coronavirus te ontwikkelen, is Moderna Inc., dat in samenwerking met de Amerikaanse NIH een vaccin tegen het nieuwe coronavirus zal ontwikkelen en dat volledig door CEPI zal worden gefinancierd. Het vaccin in kwestie zal, in tegenstelling tot het DNA-vaccin van Inovio, een boodschapper-RNA (mRNA) -vaccin zijn. Hoewel mRNA-vaccins anders zijn dan een DNA-vaccin, gebruiken ze nog steeds genetisch materiaal "om de lichaamscellen te sturen om intracellulaire, membraan- of uitgescheiden eiwitten te produceren."

De mRNA-behandelingen van Moderna, inclusief de mRNA-vaccins, werden grotendeels ontwikkeld met behulp van een subsidie van $25 miljoen van DARPA en het is vaak een strategische alliantie met DARPA in persberichten. Moderna's eerdere en lopende onderzoeksinspanningen hebben opgenomen het ontwikkelen van mRNA-vaccins die zijn afgestemd op het unieke DNA van een individu, evenals een mislukte poging om een mRNA-vaccin voor het Zika-virus te creëren, dat werd gefinancierd door de Amerikaanse overheid.

Zowel DNA- als mRNA-vaccins omvatten de introductie van vreemd en gemanipuleerd genetisch materiaal in de cellen van een persoon en eerdere studies hebben gevonden dat dergelijke vaccins "een aanzienlijke onvoorspelbaarheid en een aantal inherente schadelijke potentiële gevaren bezitten" en dat "er onvoldoende kennis is om de waarschijnlijkheid van onbedoelde gebeurtenissen of de gevolgen van genetische modificaties te definiëren." Desalniettemin zou het angstklimaat rond de uitbraak van het coronavirus voldoende kunnen zijn voor de publieke en private sector om dergelijke controversiële behandelingen te ontwikkelen en te verspreiden uit angst voor het epidemische potentieel van de huidige uitbraak.

De therapieën die worden ontwikkeld door Inovio, Modern en de University of Queensland zijn echter in overeenstemming met de doelstellingen van DARPA met betrekking tot genbewerking en vaccintechnologie. In 2015 bijvoorbeeld, DARPA-geneticus kolonel Daniel Wattendorf beschreven hoe het bureau was bezig met het onderzoeken van een “nieuwe methode voor de productie van vaccins [die] het lichaam instructies zou geven voor het maken van bepaalde antilichamen. Omdat het lichaam zijn eigen bioreactor zou zijn, zou het vaccin veel sneller kunnen worden geproduceerd dan traditionele methoden en het resultaat zou een hoger beschermingsniveau zijn. "

Volgens berichten in de media op basis van de verklaringen van Wattendorf destijds, zou het vaccin als volgt worden ontwikkeld:

“Wetenschappers zouden virale antistoffen oogsten van iemand die hersteld is van een ziekte zoals griep of ebola. Na het testen van het vermogen van de antilichamen om virussen in een petrischaaltje te neutraliseren, zouden ze de meest effectieve isoleren, de genen bepalen die nodig zijn om dat antilichaam te maken en vervolgens veel kopieën van die genen coderen in een cirkelvormig fragment van genetisch materiaal - ofwel DNA ofwel RNA, dat het lichaam van de persoon dan zou gebruiken als kookboek om het antilichaam samen te stellen. "

Hoewel Wattendorf beweerde dat de effecten van die vaccins niet permanent zouden zijn, promoot DARPA sindsdien permanente genmodificaties als een middel om Amerikaanse troepen te beschermen tegen biologische wapens en infectieziekten. “Waarom doet DARPA dit? [Om] een soldaat op het slagveld te beschermen tegen chemische wapens en biologische wapens door hun genoom te beheersen - door het genoom eiwitten te laten produceren die de soldaat automatisch van binnenuit zouden beschermen, ”de toenmalige DARPA-directeur Steve Walker (nu met Lockheed Martin) zei dit afgelopen september van het project, bekend als "Veilige genen. "

Conclusie

Onderzoek uitgevoerd door het Pentagon, en in het bijzonder DARPA, heeft voortdurend aanleiding gegeven tot bezorgdheid, niet alleen op het gebied van biowapens en biotechnologie, maar ook op het gebied van nanotechnologie, robotica en verscheidene andere. DARPA heeft bijvoorbeeld een reeks verontrustende onderzoeksprojecten ontwikkeld die variëren van microchips die herinneringen kunnen maken en verwijderen van het menselijk brein naar stemmachine software dat is vol problemen.

 

Nu de angst voor de huidige uitbraak van coronavirus begint te piekeren, hebben bedrijven die directe banden hebben met DARPA de taak gekregen om het vaccin te ontwikkelen, waarvan de langetermijneffecten op mens en milieu onbekend zijn en onbekend zullen blijven tegen de tijd dat het vaccin wordt verwacht. om over een paar weken naar de markt te gaan.

Bovendien zijn DARPA en de geschiedenis van het Pentagon met biowapens en hun recentere experimenten met genetische modificatie en uitstervingstechnologieën, evenals vleermuizen en coronavirussen in de nabijheid van China grotendeels buiten beschouwing gelaten, ondanks dat de informatie openbaar beschikbaar is. Eveneens buiten het mediaverhaal gelaten, zijn de directe banden van zowel de USAMRIID als de DARPA-partner Duke University met de stad Wuhan, inclusief het Institute of Medical Virology.

Hoewel veel over de oorsprong van de uitbraak van het coronavirus onbekend is, zijn de banden van het Amerikaanse leger met de bovengenoemde onderzoeken en onderzoeksinstellingen de moeite waard om nader te worden toegelicht, aangezien dergelijk onderzoek - hoewel gerechtvaardigd in de naam van 'nationale veiligheid' - het beangstigende potentieel heeft om te resulteren in onbedoelde , maar toch wereldveranderende gevolgen. Het gebrek aan transparantie over dit onderzoek, zoals het besluit van DARPA om zijn controversiële onderzoek naar genetische extinctie te classificeren en het gebruik van de technologie als oorlogswapen, versterkt deze bezorgdheid. Hoewel het belangrijk is om roekeloze speculatie zoveel mogelijk te vermijden, is het de mening van deze auteur dat de informatie in dit rapport in het algemeen belang is en dat lezers deze informatie moeten gebruiken om tot hun eigen conclusies te komen over de onderwerpen die hierin worden besproken.