HALLOWEDEVE (HEILIGE AVOND 31 OKT) IS EEN CHRISTELIJKE VAKANTIE WERELDWIJD GEVIERD DOOR DE ORTHODOX

Verspreid de liefde

HALLOWEDEVE (HEILIGE AVOND 31 OKT) IS EEN CHRISTELIJKE VAKANTIE WERELDWIJD GEVIERD DOOR DE ORTHODOX

Door Rev Dr Stephen MK Brunswick

De orthodoxen weten het op 31 oktoberst als een mindere heilendag (beginnend bij Vespers / Sundown) en sommige bijbelse fundamentalisten hebben misschien argumenten dat het niet zo belangrijk is. Sommige mannen waarderen de ene dag boven de andere, en anderen waarderen elke dag hetzelfde. Er zijn veel afwijzende uitspraken zoals deze door degenen die onwetend zijn van de tijd. Maar deze dag zijn, net als vele anderen, "gemaakt voor het welzijn van de mens". Ik zou reageren als OK, je kunt doorgaan in onwetendheid. Bijbels veranderde deze dag van de Heilige Avond onze hele realiteit waarin we leven, zelfs de levensduur van mensen veranderde als resultaat van deze dag. Het is de gebeurtenis in onze bijbel die de nieuwe aarde begon, nadat de aardkoepel brak bij de vloed van Noach. Het begon de tijd dat we niet langer alle engelen konden zien, de levensduur van de mens veranderde naar slechts 10% van wat het ooit was, en er gebeurde zoveel meer. Dit maakt allemaal deel uit van de herdenking door iedereen die een bijbel heeft en basislezen begrijpt. Dus ze zien het als een dag van opbouw (aangezien de hele Schrift door God geïnspireerd is, door God is ingeademd, en nuttig voor leerstellingen, terechtwijzing en instructie in gerechtigheid 2Ti 3:16). die we kunnen herdenken, of we kunnen het ook vergeten. Zou de kerk niet de plaats moeten zijn voor wetenschappelijke kennis en van alle vooruitgang en voorspoed op aarde? Als je het ermee eens bent, wil je dit weten. Zoals we weten komt vooruitgang niet van iemand anders dan van God, en wanneer de goddelozen bloeien als het gras, is het alleen dat ze zullen worden omgehakt (zelfs van nature), maar de rechtvaardigen zullen zijn als bomen die blijven.

Echter, het zegt dat zij die doorgaan in onwetendheid, afzien van samen te komen, zoals sommigen doen, zij dit onrecht aandoen aan YAHWEH, zie Rom 14: 5. Ik denk dat of je nu de goddelijke liturgie volgt of niet, het aanbidden van onze grote God waarschijnlijk het allerbelangrijkst is. Dus zolang je God op dezelfde dagen nog beter eert dan de Schriftgeleerden en Farizeeën, dan stap je "in sommige gevallen" Zijn jurisdictie op aarde binnen. Zoals Christus zei,

[Mat 5:20 KJV] “20 Want ik zeg u: tenzij uw gerechtigheid de gerechtigheid van de schriftgeleerden en Farizeeën overtreft, zult u in geen geval ga het koninkrijk der hemelen binnen. "

Mat 23: 2-3 KJV “2 Zeggende: De schriftgeleerden en de Farizeeën zitten op de stoel van Mozes: en doe; maar doet niet naar hun werken, want zij zeggen en doen niet. "

Zoals Christus herhaalde “het Koninkrijk is nabij” of binnen handbereik (zie Mat 3: 2, Mat 4:17, 10 maart, 7 maart, 1:15, Luk 21:31). Dus sommigen "missen" en verbreken het deelnemen aan Zijn koninkrijk in ons "de erfenis in de heiligen" (Ef 1:18 en Kol 1:12) als "het Koninkrijk is gerechtigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest" (Rom. 14:17).

Die gerechtigheid is het perfect houden van de wet, zoals het zegt dat Christus, die de wet perfect hield, onze gerechtigheid is. Hij is "YAHWEH, onze Gerechtigheid" en "Ik ben YAHWEH, ik verander niet", de normen blijven bestaan, maar de eer komt aan ons door geloof alleen door genade, elke dag opnieuw beginnend, ons bewust van onze positie als in de nieuwe geboorte-schepping van de hoogste orde in Christus. "Nu je Christus hebt aangenomen, wandelt zo in Hem" (Kol 2: 6) aangezien iedereen het erover eens is wie gedoopt is of het zondaarsgebed heeft gezegd, zullen ze niet meer naar de zonde wandelen (1 Johannes 3: 4 "Zonde is overtreding van de wet ”), maar zal door geloof pogingen ondernemen en dagelijks de belijdenis doen voor elke dag dat ze nog steeds een vleeslichaam hebben en uiteindelijk volledig worden opgewekt.

Het is vreemd hoe mensen zo ver verwijderd zijn van orthodoxe leerstellingen. Zoveel protestanten die deze bijbelse en traditionele dag niet kennen, hebben geen idee van de rijkdom aan kennis die de dag omringt. Er staat echter wel dat "wanneer zij het woord van het KONINKRIJK horen, dan komt de goddeloze om het zaad te stelen voordat het in zijn hart kan worden geplant". In feite is de hele Bijbel nationalistisch (Christus zei dat we eerst moeten zoeken naar Zijn gevestigde Koninkrijksbestuur om “op aarde gedaan te worden”, en heel Zijn woord is voor onze grote overwinning langs deze lijnen van volkeren en naties). Dus de duivel zal proberen ons aan te vallen, te liegen, eigenaar te worden van en tegen ons te construeren wat ons goede erfgoed is (en nog steeds ons kostbare bezit blijft dat door God is gegeven). De duivel kan niets creëren, hij liegt alleen maar over, verdraait opvattingen en bederft opvattingen (macht van de lucht / gedachten). Het is waar dat de duivel, in zijn haat tegen de waarheid, veel dingen kopieert die God oorspronkelijk goedgemaakt heeft en voor Zijn glorie. God en Zijn kerk zullen echter altijd meer eigendom hebben van die goede dingen en de waarheid van Satans aanvallen zal uiteindelijk naar buiten komen. De leugens, het verderf en het verdraaien van de goede dingen die God heeft gemaakt, zullen uiteindelijk niets opleveren. Gods waarheid zal zegevieren.

Sommigen zeggen dat de nieuwe Roomse kerk probeerde om "Allerheiligen" 1 november te creërenst (en de All Hallows / Saints Eve Halloween) als een christelijke viering bij het samensmelten met de heidense Keltische druïden. Terwijl iets soortgelijks gebeurde in de 8th Eeuwenlang waren die Kelten niet heidens zoals ze zeggen, maar waren ze christelijker dan Rome. De oosterse en orthodoxe wortels van de Keltische kerk zetten de Roomse kerk te schande.

De allerlaatste zogenaamde Heidense Keltische koningen waren zonen van Niall van Negen gijzelaars. Ze hebben stambomen geregistreerd bij koning David. Niet alleen verschillende Davidische regels. Ook staat heel Ierland bekend als "Zonen van Aäron", met geregistreerde stambomen die teruggaan tot Jeremia de profeet en zijn schrijver Baruch, en de vroege levieten die rond 500 v.Chr. Kwamen, en nog veel meer rond die tijd. Zelfs de Welshe stambomen van de heiligen catalogiseren verschillende hiervan samen met de familie van Christus, Jozef van Arimathea, de Silurische Britse koningen en koninginnen, zijn dochters enz. De zogenaamde "druïden" waarmee de laatste heidense koningen zouden hebben geraadpleegd, ook hebben stambomen bevestigd aan de Levieten en de Zonen van Aäron. De geschiedenis en de Schrift bevestigen in talrijke verslagen dat Jeremia de profeet in 500 v.Chr. Het priesterschap en de koninklijke Pharez-lijn van Juda naar Ierland bracht om zich te herenigen met de Zarah-lijn van Juda, waar de wereld het erover eens was dat ze al lang stevig waren gevestigd. Van Zaragosa Spanje (ook vermeld in de Onafhankelijkheidsverklaring van Schotland) tot de pijlers van Hercules (ook Judah Pedigree), worden de zonen van Dardanus Trojan House, de kleinzonen van de Royal Judah-lijn, geregistreerd als gerangschikt in concurrentie met de wijsheid van koning Salomo (verreikend internationaal bereik). Deze lijn bracht de lijn van Odin voort (een titel die Hebreeuws Adon / Lord of the Royal Line of Judah betekent), en de hele Saksische heptarchie van Engeland, Duitse koninklijke huizen, Scandinavisch en de meeste Europese. De heldendaden zijn goddelijk genoemd, maar alleen in verband met de zalving van de sceptertak van Adams verbondsstammen van Israël. Deze familie stond bekend als de afstammelingen van Juda, die als één man in het boek Jubileeën gemakkelijk elke Egyptenaar in het leger van Egypte met zijn ene zwaard konden doden.

Met betrekking tot de kalenders vertelt de geschiedenis ons ook zoveel meer. Elke snelle blik in de Bijbel zal u enkele shockers over de dag laten zien. De meesten weten niet dat dit Keltische festival dat nu Hallowed Eve (heilige avond) wordt genoemd, voortdurend werd gevierd door de Keltische en de ware orthodoxe Hebreeuwse kerk in de tijd van Noach.

De Keltische kalenders bieden ook verschillende belangrijke getuigen voor de Bijbelse Hebreeuwse kalender. Sommigen zeggen dat ze niet weten waar we deze kalender allemaal vandaan hebben. De orthodoxe kerk in de 4th Century schreef in het bijzonder in de Apostles Didascalia dat we allemaal de intervallen van de equinox en de eerste zichtbare nieuwe maan na de lente-equinox bijhouden om te weten op welke dag het nieuwe jaar moet beginnen en de hoge heilige dagen astronomisch correct moeten zijn. Bijbelse dagen genaamd "feesten van YAHWEH" Lev 23 die voor altijd zijn. Haal mijn boek "de sabbat in de orthodoxe kerk" voor veel meer informatie hoe deze allemaal door de vroege kerkvaders werden gepromoot, door iedereen in naam gehouden en letterlijk door een overgebleven gelovig bewaard werden.

Met betrekking tot de huidige dag noemen we Heilige Avond 31 oktoberst, het is een bevrijdende en bekrachtigende kennis waarvan ik denk dat je ervan zult genieten. In Genesis 7:11 stelt de Schrift dat de vloed in de tweede maand kwam, op de zeventiende dag van de maand. De tweede maand begint op ongeveer 14 oktober en zeventien dagen is daarom 31 oktober.

31 oktober was de dag dat Noach aan boord van de ark ging en de grote vloed over de aarde kwam om de eerste wereld te vernietigen. Een jaar en 10 dagen later verliet Noach de ark op de berg Ararat.

Onze vieringen door de oudere, ware orthodoxe kerk waren meer ingeburgerd in Groot-Brittannië lang voordat de kerk veel invloed kon krijgen in Rome. Wat de kerk in Rome in zijn greep kreeg, zelfs de familie van Caesar die Paulus begroette, heette Royals of Britain. Uit de geschiedenis blijkt dat ze Groot-Brittannië (vooral Glastonbury) de outreach-hoofdstad van de wereld maakten en de Keltische Missionarissen naar Europa stuurden. We hebben honderden heiligen uit de eerste paar eeuwen gecatalogiseerd die stevig in Engeland geworteld waren. In de kerk van de Culdees, de oudste Keltische kerk, is de traditie voortgegaan als een viering en herdenking van de wereld van vóór de zondvloed en markeert de datum waarop deze eindigde.

Elk jaar vieren de Kelten een periode genaamd Samhain (wat het einde van de oogst betekent) op 31st. Sommigen vertalen het woord "Samhain" letterlijker als de woorden voor "einde van de zomer". Dit is strikt een technische kalenderdag die het einde van het seizoen markeert, en een kwartierdag (tussen de herfstnachtevening en de winterzonnewende).

Er vonden ook veel grote gebeurtenissen plaats op de dag, die we herdenken, waaronder de grote overstroming. Het is goed om de waarheden rond de Heilige Avond te beseffen, aangezien het een dag is waarop de aarde vatbaar is (magnetisch en wetenschappelijk gesproken) op deze speciale dag. Tegenwoordig weten alleen degenen in het occulte ervan, en de rest wordt verteld het niet te bespreken, maar onwetend te blijven. Deze dingen staan niet in de Bijbel om er onwetend van te blijven. "Mijn volk gaat om door gebrek aan kennis". We kunnen het er echter in ieder geval over eens zijn dat boeren de kalenders gebruiken met zonnewendes en equinoxen enz. Om te weten hoe ze moeten oogsten. Ook verwacht de God van Israël van ons dat we de Eqinoxen kennen om de juiste kalender voor de heilige feesten te hebben. Middelste markers (en kwartmarkers) voor equinoxen zijn ook erg verstandig.

Deze dag is de Heilige Avond een dag waarop de waterkering over de aarde brak, en de levensduur van mensen werd 10% van wat het ooit was. Er is zoveel gebeurd, zoals in de Bijbel staat opgetekend op deze specifieke dag die de vloed veroorzaakte. De hele aarde die verandert, en de levensduur van een mens die slechts 10% is van wat hij was, is niet significant. Zoals pas na deze vloed stelde God de levensduur van een mens vast, en sloot hij een nieuw verbond met de regenboog enz.

Hallowed Eve (heilige avond) was dus een dag van grote reiniging voor de aarde.

Zoals we hebben laten zien, is de echte viering van Halloween begonnen door Noah en zijn zonen.

Volgens aartsbisschop Ussher (de 17e-eeuwse historicus die The Annals of the World samenstelde), eindigde de zondvloed in 2348 v.Chr. En dat de verstrooiing na de toren van Babel plaatsvond rond 2242 v.Chr., Gedurende welke tijd de zonen en kleinzonen van Noach zouden zijn geweest. levend.

Deze zuivere afstammelingen van Adam brachten de viering uiteindelijk naar Ierland. Ierse Kelten (orthodoxe christenen, niet in gemeenschap met Rome) en onze Culdees werden belasterd en vaak heidenen genoemd, maar de hele wereld geeft toe dat onze kunstwerken, liturgie en kalenders vanaf de oudste tijden tot op de dag van vandaag de meest gewaardeerde orthodoxie zijn gebleven (Oost en West). Zelfs onze oude abdij van St. Gallen werd later de belangrijkste leerplaats voor de Latijnse kerk, onze verluchte manuscripten van de Keltische kerken zijn vandaag de dag nog steeds een van de vele grote getuigen die door iedereen worden erkend, later overgenomen door benedictijnen (westers-orthodoxen) enz. Er kan een grotere studie worden gedaan naar de historiciteit en brede tradities die worden toegeschreven aan de Keltische afstammingskerken, die oorspronkelijk werden opgericht door Jeremia de profeet, het koninklijk huis van David, en van beide koninklijke lijnen van Juda (zoals beschermd door de ridders van de Scarlet Thread Zarah en Pharez), het Huis van Aäron (Hogepriesters / Phineas Ierse strijders), en werd later gevestigd in Glastonbury, en vermenigvuldigd met de eerste-eeuwse apostelen, namelijk de hoogste koninklijke priester van zijn tijd, de stichter Sint-Jozef van Arimathea, samen met de meeste heilige apostelen die naar dit oude heilige eiland verhuisden.

Als u wilt leren, zoekt en u zult vinden, vraag en er zal worden beantwoord, klop en de deur zal worden geopend. De heiligen van de Allerhoogste zullen het koninkrijk nemen en het voor eeuwig en altijd bezitten. Het geloof in Christus is de sluitsteen, en Zijn kerk, gebaseerd op het geloof, zegeviert over de poorten van de hel. Weersta de duivel en hij zal van je wegvluchten. We onderwijzen alleen wat door duizenden in elke generatie is onderwezen, en niet van een eigen interpretatie, maar algemeen erkend.