Naamloos bericht

Verspreid de liefde

Farm Murders voor 2016/2017 tonen een dramatische toename in frequentie en dodelijkheid van aanvallen op boerderijen en moorden op boerderijen in Zuid-Afrika - waarschuwt het Afriforum Research Institute.

De onafhankelijke mensenrechtenwaakhondgroep Afriforum 's Research Institute heeft haar jaarlijkse archieven 2016/2017 vrijgegeven en hun bevindingen op 26 april 2017 overhandigd aan het kantoor van de president in Pretoria.

     Bekijk hier het rapport: 
    https://www.afriforum.co.za/wp-content/uploads/Report-Farm-attacks-and-farm-murders-in-South-Africa1.pdf

   De advocaten en filiaalmanagers van het onderzoeksinstituut archiveren details van plaats delicten van boerderijaanvallen en boerderijmoorden kort nadat ze plaatsvonden.Hun misdaadanalist Lorraine Claasen onthulde dat de geverifieerde boerderijaanvallen voor de periode 2016/2017 357- en 74 blanke boeren waren vermoord door zwarte mensen in het jaar 2016/17.
     "Als deze frequentie van aanvallen aanhoudt, zullen de sterftecijfers en het aantal aanvallen in het boekjaar 2017/8 nog hoger zijn."
   Het oorspronkelijke aantal blanke boeren was 85,00+ vóór 1994. Nu verbouwen slechts 35.000 blanke boeren gewassen voor de gehele bevolking van 65 miljoen Zuid-Afrikanen op minder dan 0,5% van het gehele landoppervlak van het land.
      Lorraine Claasen wees erop dat de internationale controle en bezorgdheid is toegenomen - “vooral nadat burgers van Groot-Brittannië en Nederland tot de recente slachtoffers waren van deze onverklaarbare, georganiseerde aanvallen, altijd door zwarte mensen.
    En ze waarschuwde ook dat het boekjaar 2017-18 zorgwekkende tekenen vertoonde van een nieuwe toename van deze aanvallen: “Als de frequentie van deze boerderijaanvallen en boerderijmoorden hetzelfde blijft gedurende het kalenderjaar 2017,
het lijkt erop dat de aantallen weer zouden toenemen. Tot op heden zijn er dit jaar 113 aanslagen geweest en hebben 29 blanke boeren geverifieerd dat ze bij deze aanslagen zijn vermoord. "
Claasen voegt eraan toe dat het van het grootste belang is dat alle mensen op het platteland hun veiligheid vergroten. AfriForum moedigt gemeenschappen aan om betrokken te raken bij beveiligingsnetwerken in hun gebied.
  Ze voegde eraan toe: "Het is essentieel om het voor aanvallers zo moeilijk mogelijk te maken om toegang te krijgen tot woningen, aangezien ook de families en werknemers van deze boeren in groot gevaar verkeren".
   Ze drong er bij slachtoffers en / of familie van slachtoffers van boerderijaanvallen op aan om incidenten direct te melden via stopdiemoorde@afriforum.co.za of stopthemurders@afriforum.co.za zodat Afriforum deze direct kan archiveren.
  Ze worden gearchiveerd voor een specifiek doel: namelijk om een onafhankelijke waakhond te hebben die deze aanvallen ook archiveert, zodat ze kunnen worden vergeleken met de ingetogen jaarlijkse misdaadstatistieken van de Zuid-Afrikaanse politie
Service (SAPS) die sinds 2006 de Farm Attacks en Farm Murders niet langer afzonderlijk van hun misdaadstatistieken archiveert.

In 2017 publiceerde de onafhankelijke burgerrechtenwaakhond @ Afriforum's Research Institute zijn rapport 2016/2017 van geverifieerde #FarmAttacks en #FarmMurders op blanke boeren door zwarte aanvallers.
Hun misdaadanalist Lorraine Claassen onthulde dat de statistieken van 2016/2017 357 aanvallen waren waarbij 74 blanke boeren werden vermoord.

Drastische toename van moorden op boerderijen: AfriForum