Historische eenheid in de vergadering van Christus

Verspreid de liefde

Historische eenheid in de vergadering van Christus

HISTORISCHE EENHEID IN DE DE VERGADERING VAN CHRISTUS

 

DE HEBREEUWSE CULDEE OVERWINNING TEGEN DE BRITSE
(The Good News of the Kingdom) Heb je gehoord van de wonderbaarlijke overwinning van het gerechtsgebouw van de Slag om Monmouth? Het werd gemarkeerd als het keerpunt in de Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten. Er was iets gaande in Monmouth onder de kerken, waarvan ik geloof dat het een vuur van bescherming voor de mensen daar opwekte. Er was een zeer sterke christelijke eenheid die de grenzen van de kerk overschreed en allen deelden in dezelfde communiebeker en hetzelfde brood.
Laten we vandaag teruggaan in de tijd om de minst besproken, maar misschien wel de meest invloedrijke kerk te beschouwen die zich op het slagveld van Monmouth, New Jersey bevond. Ja, op de plek waar het keerpunt in de revolutionaire onafhankelijkheidsoorlog plaatsvond en de lokale Citizen Militia in zijn eentje het Britse reguliere leger neersloeg op het open slagveld. De niet-legermilitairen stonden op en vochten, zelfs toen generaal Lee alle Amerikaanse legertroepen uit de strijd verwijderde voordat deze begon. George Washington zag deze overwinning met eigen ogen. Velen van ons hebben gehoord van de dame “Molly Pitcher”, die de mannen water bracht. Ze hielp de linies vast te houden toen mannen vielen, en ze vuurde de kanonnen af. Generaal George Washington vond en berispte Lee op de meest pijnlijke manier in het bijzijn van alle troepen, en Lee werd daar zelfs door de rechtbank gemarschreven; en ontheven van commando! Congresonderzoek naar zijn gedrag in de verslagen van het slagveld. Hij werd door de rechtbank aangesteld wegens verraad, maar dat zou de echte onbekende helden van deze strijd niet tegenhouden.

Het zal je verbazen wat voor soort vonk, wat voor soort eenheid er gaande was waardoor zo'n lokale gemeenschap opstond en tegen alle verwachtingen in won. De meeste eenheden van de New Jersey Militia kwamen ook uit Monmouth County, en toen heette het ook Shrewsbury, dat een groot deel van het gebied in beslag nam. Deze grote "Slag bij Monmouth Courthouse" is niet het doel van dit artikel, maar eerder de eenheid onder de lokale denominaties. Ik zal het bewijs van eenheid tussen de denominaties noemen, en wie er de kern van was.

Laten we eens kijken naar de kleine gemeente van de Zevende Dag Baptisten in Monmouth, New Jersey, wiens predikant in de hoge raad zat "Revolutionary War Committee" voor het leiden van de oorlog in die hoek van New Jersey. Hij werd vergezeld door de hoofdpastor van de Presbyteriaanse kerk, en extra leden van de Zevende Dag Baptistenkerk zaten ook in de commissie. In de afgelopen jaren werd dit deel van Shrewsbury, (Monmouth County) waar de kerk woonde, hernoemd naar 'Wall Township', en in hun archieven staat: 'Op een noordwestelijke locatie vestigde een groep van Seven Day Baptists zich op Hurley's Corner (nabij Highway 34 en West Hurley Pond Road) rond 1728 onder leiding van Peter Knott. " In andere verslagen is het bevestigd: "..de Zevende Dag Baptisten hadden een huis van aanbidding opgericht op een stuk grond nabij Hurley's Corners, dat al in 1720 door Peter Knott werd ingenomen." (Bron: History of Monmouth County, New Jersey 1664-1920, p. 485.) Deze zelfde Peter Knott werd ook vermeld als een ouderling in de Presbyteriaanse kerk, evenals zijn zoon David Knott, die de SDB-kerk in stand hield. land voor de rest van zijn leven en trouwde met zijn gezin met zowel de Presbyteriaan als generaties later, de familie trouwde nog steeds met de Zevende Dag Baptist, en opnieuw wordt bevestigd dat ze Zevende Dag Baptist zijn in Ohio aan het einde van de 19e eeuw, en in elke generatie daarna tot op heden dag met de interkerkelijke traditie van sabbat en presbyterianisme. Deze ouderling / predikant David Knott werd ook gekozen om deel uit te maken van de observatiecommissie door het Continentale Congres, en benoemd in de subcommissie bestaande uit drie leden die instructies opstelden die naar het Congres in Trenton werden gebracht. Uit de notulen van het Continentale Congres blijkt dat hij specifiek heeft deelgenomen aan het observeren en blokkeren van vijandelijke schepen, en dat hij de plaatselijke mannen van het gebied opriep om milities te plegen, hun voorzieningen, enz. Ze voerden handelingen uit om de zwarten te ontwapenen, maar hen bonnen te verstrekken om ze na de oorlog terug te vorderen. Ze keurden uitspraken goed om mededelingen tegen vaccinaties te plaatsen in die jaren van de jaren 1700, enz.

U vindt het misschien moeilijk te geloven dat u een leider van de Seventh Day Baptist Church kunt zijn en ook als ouderling in een Presbyteriaanse kerk kunt zijn geregistreerd, maar laat me u rechtstreeks citeren uit de feitelijke fundamentele verslagen en praktijken van deze Presbyteriaanse kerk. Peter Knott krijgt de eer als hoofdstichter van deze presbyteriaanse kerk met een plaquette van hem in de huidige bestaande kerk.

Oorspronkelijk koninklijk benoemd om het gebied te besturen, stammen deze mannen en degenen die Monmouth bestuurden allemaal af van de Schotse ritus van de oorspronkelijke Culdee Hebreeuwse priesters. De genealogieën, religieuze omslag, apostolische opvolging, bestuurspraktijken en talloze regeringsverslagen bevestigen deze feiten. Peter Knott huwde zijn eerstgeboren dochter uit aan de regerende ouderling of "pastoor" van de presbyteriaanse kerk in Shrewsbury, de rechter en kolonel John Little. Hij was voorzitter van de rechter met de hoogste juridische positie in het land. Hij had een hoge opleiding genoten en werd in zijn ambt als Rechter benoemd. Hij was het die het eerste charter van de koning kreeg om de eerste presbyteriaanse kerk te stichten. Volgens Culdee en de Schotse apostolische praktijk werden zijn zonen na hem ook benoemd tot rechters en tot priester gewijd. Sommigen gingen zo ver dat ze gouverneurs en congresleden waren. Ze deden dit met volledige kennis van hun ware Culdee Apostolische geloof en praktijk. Dit werd uitgeoefend in hun bestuurspraktijk en binnen hun kerk zoals God had verordineerd.

Deze zelfde presbyteriaanse kerk bezit het oudste zegel en motto dat door de koning werd verleend. Het motto luidt: "Religieuze vrijheid verkondigen". Dit toont dus aan dat het motto niet begon met één denominatie genaamd "de kerk van de Zevende-dags Adventisten" zoals velen zouden hebben gedacht! Het begon met 7e dag Baptisten en Presbyterianen van de originele Schotse Culdee Hebreeën. Maar het feit dat het ook het motto van de Zevende-dags Adventisten is, kan meer dan toeval zijn.
'In 1785 volgde Thomas zijn vader op als ouderling in de presbyteriaanse kerken in Shrewsbury en Shark River, New Jersey. Omdat hun kerk tijdens de oorlog zwaar beschadigd was, werden de presbyters, zoals eerder opgemerkt, uitgenodigd om diensten te houden in de Christ's Episcopal Church in Shrewsbury '(GH Nevus, History, 1st Presbyterian Church, Shrewsbury, New Jersey, p. 5).
“Een van de gevolgen van de revolutie was een vriendelijker gevoel dat werd opgewekt tussen de patriotten van de kerk van Christus en hun buren van het presbyteriaanse samenkomsthuis. De Holmes, de Denis en de Russels van degene die in de Littles, de Drummonds, de Breese en anderen van de Presbyterian Church worden gevonden, mannen zoals zijzelf, doordrenkt met de geest van vrijheid. Thomas Little, een regerende ouderling in de Presbyterian Church, was jarenlang lid van de consistorie van Christ's Church, Shrewsbury. ' (James Steen, History of Christ's Church, Shrewsbury, p. 75; History– Old Tennant Church, Symmes, uitgave 1904. Opmerking: Old-Tennant Church is de oorspronkelijke Presbyterian Church in Shrewsbury)
Wat een belangrijk bewijs van eenheid, dat de hoofdpastor Thomas Little lid was van de consistorie van een andere denominatie! Wat een nederige praktijk van eenheid!
Not only did General Baptists of Shrewsbury have a spirit of Unity in the area, but as we see very clearly, even the Episcopalians were on this great unity parade! Not only do countless records show the Seventh Day Baptist Congregation called Christ’s Assembly, but also the neighboring Episcopal and Presbyterian churches used that name as well! We also have records they all shared their communion cups whether they believed Sabbath was Saturday or Sunday. Like most denominations church services held both on Saturday and Sunday. One faith, one hope, one baptism. Some have maintained this more orthodox than others.

Na alle grote schade van de oorlog staat David Knott vermeld als het doneren van geld om te helpen bij de wederopbouw van de Christ Church bij Shark's River, en staat hij ook vermeld als het helpen herbouwen van de Presbyteriaanse kerk. Hoewel zijn vader Peter Knott in de jaren 1720 de oprichter was van de Seventh Day Baptist Church, staat er in 1758 in de Presbyteriaanse kerk van Shrewsbury: dat
'Ken alle mannen aan de hand van deze geschenken dat ik, David Knott, van Shrewsbury in het graafschap Monmouth en de provincie New Jersey, Yeoman, houder ben van en stevig verbonden ben met de beheerders van de Presbyterian Church of Monmouth County en hun opvolgers en zekere advocaat: aan welke betaling goed en waarachtig te maken heb ik mijzelf en mijn erfgenamen wel binden. Uitvoerders en beheerders en ieder van hen stevig door deze cadeautjes. Verzegeld met mijn zegel gedateerd de zesde dag van juli in het tweeëndertigste jaar van de regering van onze Soevereine Lord George de Tweede bij de gratie van God van Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland. Koning . . . Anno Domini One Thousand and Seven Hundred and Fifty Eight. 1758. " (bron: "Silent Men" door Fannie Johnson Landes, en New Aberdeen, Of, The Scotch Settlement of Monmouth County, New Jersey "Door James Steen.) In de Pew Plans van de Tennent Presbyterian Church uit 1754, is kerkbank nummer 43 toegewezen aan regerende ouderlingen John Little en Peter Knott om te delen. Binnen in de Presbyteriaanse kerk is een speciale wrijving van de grafsteen van Peter Knott, geboren in 1682. Ja, dezelfde Peter Knott die geaccrediteerd is met de oprichting van de Zevende Dag Baptistenkerk daar in de jaren 1720, heeft zijn eigen plaquette in deze kerk, en is opgenomen als een aanhanger van alle omliggende kerken. Zijn eerstgeboren zoon David Knott had staatswetgever Dr. Henderson, die ouderling was in de Old Scottish Trenton Episcopal Church. Hij en zijn eerstgeboren zoon Peter Knott zijn de beheerders van zijn landgoed bij zijn dood.
Het is duidelijk dat de grondleggers van onze grote natie een diepe eenheid in Christus volgden. Zoals je kunt zien, verlopen veel van deze data ver voor de oorlog, en de eenheid erna was slechts een voortzetting. Deze kerken stonden bijna op de plek van het slagveld dat het keerpunt markeerde in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De geestelijke bescherming kwam voort uit het diepgewortelde geloof in Jezus Christus en voor Zijn wettig bestuur in het oudere geloof van de Hebreeuwse Culdees van Schotland. Dit is de band van eenheid in Christus en Zijn wet was de grootste kracht voor elke stad. We zouden meer denominaties moeten aanmoedigen die samenkomen onder de banieren van het oudere geloof!

Ik hoop dat al onze lezers hier iets nieuws uit hebben kunnen putten en kunnen reflecteren op de wijsheid van onze voorvader. Mogen we allemaal leven naar dit voorbeeld en patroon van kerken in Revolutionary Monmouth County, New Jersey.

Deze gemeente van Shrewsbury (Monmouth), en van de vele splinterkerken die hen in geloof en praktijk voorafgingen, noemden zichzelf "The Christ's Assembly". Dat is zijn enige kerk, ongeacht de denominatienaam. Deze ene kerk van vervolgde Hebreeuwse Culdees werd uit de meeste Engelse preekstoelen verdreven en werd gedwongen om namen op te nemen als "dissenter", "baptist" en "congregationalist". Enige afstamming werd behouden binnen de bisschoppen van de Schotse kerk en later presbyteriaanse, Ierse katholieke, Ierse protestantse en anglicaanse priesters in apostolische successie. De Christ's Assembly en de Culdee claimen fysiek en spiritueel erfgoed uit de vroege jaren 1500, General Baptists of England. Binnen de oudste geregistreerde kerk met de naam "Baptist" in Engeland, was het 200 jaar lang onder het pastoraat van een familie van Knotts, tot zijn oudste records. Het heette de Eythorne Baptist Church. Dit is goed opgetekend door de eeuwen van vervolgingen; dergelijke leden die werden gemarteld inbegrepen Joan Bocher, who was burned at the stake on 2 May 1550. These General Bapists made covenanants and compacts together, and delivered these to the king, that were consistant with our beliefs today.

The Baptists were originally all English Orthodox, and were “dissenter churches” once the “Acts of Uniformity” were passed in England. There were a few times where the Crown decided to dictate to the church under “Acts of Uniformity”. The one topic which created the most fallout, and the most books published by this Orthodox Clergy in protest. It was when the Crown told the English church that they must Celebrate Sunday as equal to or higher than their Saturday Sabbath services. More than a dozen of these dissenter Clergy of England (English Orthodox) wrote books in protest against this unBiblical doctrine to force Sunday worship. The largest bulk of them were known as Baptists. These were also called Neo Culdee.

Especially that they were Sabbath keepers. The 1660 Baptist Confession also outlines the entire Hebrew calendar in their beliefs. With these beliefs they had always kept a unity with each other no matter the persecution, whether from Rome, the Anglican church, or from various governments. The English persecutions and martyrdoms which followed created quite the Protestant Neo-Culdee movement which changed and made much of the world we live in today.

Denominaties in het gebied van Monmouth, of ze nu bisschoppelijk, zevendedags baptisten of presbyteriaans waren, gebruikten allemaal hetzelfde gebedenboek, het Book of Common Prayer. Dit gebedenboek heeft erediensten voor alle zeven dagen van de week. De hebreeuwse kalender staat in alle oudere gebedenboeken die zelfs door George Washington worden gebruikt. Het erfgoed van Israël is niet alleen schriftuurlijk en historisch, maar de praktijken zijn zelfs in de gebeden- en liedboeken bewaard gebleven. De Israëlitische feesten staan in de gebedenboeken en de Bijbel die we allemaal beweren te volgen. In bijna elke eeuw zijn er wetten aangenomen om het houden van de sabbat te stoppen, niet omdat het niet populair was. Er blijft echter nog veel over ons erfgoed wijzen. Tegenwoordig zijn in veel Europese landen de Hebreeuwse heilige dagen nationale feestdagen en zijn ze verplicht voor betaalde vakantie.

“In Monmouth County vormden de presbyterianen het harde koord van de rebellie tegen de Britten. De Britse functionarissen in Amerika klaagden voortdurend dat de opstand tegen de Engelsen "een presbyteriaans complot" was. " (Twin Rivers door Wildes, p.59)

 

CONCORDANTIE, BIJBEL & WOORDDEFINITIE VAN ONLINE STRONG ZOEKEN

* CHRISTELIJK FORUM * *STARTPAGINA*

Geef een reactie