Bijbelse definitie van genade

Verspreid de liefde

Definitie van genade:

Bijbelse genade is macht van God om te gehoorzamen, goddelijke bekwaamheid om goed te doen in plaats van te zondigen.

(Uit het goede nieuws van het koninkrijk)

Genade is het woord Charis of Charisma in het Grieks, dat wil zeggen een zeer charismatisch of begaafd persoon. Genade is de kracht van de Heilige Geest die ons bovennatuurlijke kracht geeft om eindelijk de geboden te onderhouden. Jezus zei dat we ons moeten bekeren. Waarvan bekeren? 1 Johannes 3: 4 “zonde is overtreding van de wet”.

Het is genade om te gehoorzamen, geen genade om te zondigen en ongehoorzaam te zijn (dat is barmhartigheid). Vallen en jezelf pijn doen kan geen 'geschenk' van God worden genoemd.

Genade is niet te verwarren met genade, genade wordt afgebroken in het woord van God om altijd verbonden te zijn met GOEDE WERKEN.

De Heilige Geest krijgt alle eer, want “het is God die in ons werkt om te willen en te doen naar Zijn welbehagen” (Fil. 2:13), en “niemand zoekt God, niemand” (Rom. ). Prijs YAHWEH als u naar Hem zoekt, dat is God die in u werkt, u roept en kiest, niet uit uw eigen keuze, maar God Zelf!

Luister alstublieft naar onze mp3-bijbelstudie over het onderwerp op:

* mp3 * BIJBELSE DEFINITIE VAN GENADE

We bespreken elke sabbat het onderwerp wandelen in de Geest, aangezien we “gered worden door genade tot goede werken”, niet gered door genade om door te gaan met zondigen. Begin met het houden van de wet en schiet niet zo vaak tekort. Jezus Christus ziet ons hart als we het willen of niet, of als we grenzen hebben bij God.

Geef een reactie